We ARE the champions!

2009-05-31 @ 21:23:18
Hur gick detta till egentligen? Vi alla är nog lite chockade faktiskt.

Vi vann dagens omgång och slog därmed alla "dressyrelever" från Strömsan. Detta betydde att vi även vann totalt!! Tur att jag har bra lagkamrater som kan prestera när jag själv inte gör det. Min ritt i lagklassen var verkligen "katastrofal", L kopplade bort mig totalt men det är bara att ta nya tag.

Första klassen gick något bättre, slutade på en 14e plats och det var 9 placerade. Hon kändes superfin inne på framridningen i ridhuset, jag behövde bara tänka trav, mellantrav osv samt att hon hade väldigt luftiga steg. Sen ute på banan så var det kontrollfreaket L i farten och latjade runt. Jaja som sagt, bara att ta nya tag.

Målet för tävlingsåret, gällande dressyren, som vi satte upp på tävlingsmötet i början på året var att vinna div 3, vilket nu vi gjort. Därmed är vi även kvalade till div 2 i höst, vilket också var ett av målen. Det som är kvar nu av alla mål är att kvala tillbaka till div 1, det ska vi fasen se till att fixa nu! 

Det är nog första gången som klubbens lag vinner en lagserie i dressyr, har ju alltid varit en hoppdominerande klubb. Nu har både ponny och storhästlagen vunnit, samma helg också! Vi är på frammarsch...


 

Ready

2009-05-30 @ 19:38:27
Trots en halt ponny så lyckades ponnytjejerna ta hem den totala segerna i div III! Idagens omgång slutade de 3a, de hade ju bara 3 ekipage till start då en av ponnyerna blev halt precis innan starten i förklassen. Väldigt bra kämpat av tjejerna.

Imorgon är det vi, storhästryttare, som ska iväg i värmen och visa vart skåpet ska stå, hehe. Vi har ju inte direkt likabra utgångsläga som ponnyerna hade (skrev tidigare om det), men vi ska minsann kämpa och inte vika ner oss.
L kändes riktigt fin idag, inget tjafsande med huvudet som hon hållit på med tidigare i veckan, troligtvis har tjafset berott på hennes kassa bett. Vetten vart ut förra veckan, slipade och raspade och det har nog gett resultat. Hon är nu badad och knoppad (jag lyckades tom knoppa pannluggen, dock med hjälp av mutor, och nu ser hennes långa öron ännu längre ut)  inför morgondagen, hoppas bara att hon inte gosar ner alltför mycket spån i knopparna under natten...


Bortförklaringar

2009-05-30 @ 09:18:33
Denna vecka har det verkligen gått trögt med träningen, jag har ingen motivation alls för att springa. Det har även varit ganska tjockt med andra aktiviteter och när jag väl skulle ut och springa i torsdags så hällregnade det. Idag hade jag tänkt springa efter att jag varit iväg och släppt ut hästarna men nu är det så jäkla varmt. Får se om jag tar tag i det ikväll efter stallet istället.

Uppsatsen

2009-05-29 @ 14:02:56

jag skickade iväg min uppsats till examinatorn i lördags, gissa när hon öppnade mailet?!? Sent i onsdagskväll, suck lixom. Idag tar kursen slut och jag hade tänkt maila den färdiga och godkända uppsatsen till kursledningen idag, men det kan jag inte göra då jag inte fått tillbaka uppsatsen från examinatorn än.


Inspiration

2009-05-29 @ 09:17:24
Igår eftermiddag åkte delar av dressyrgänget iväg till familjen N på "studiebesök". E red en av sina fina hästar och berättade lite om hur hon lägger upp sitt träningspass, hennes pappa (och mamma) berättade lite om vad som krävs av hästarna för att kvala till de olika championaten mm. Vi fick höra hur de gör för att få fram bra hästar genom avel och inköp av lovande föl och åringar. Mycket intressant och väldigt kul att få se så fina och lovande hästar på närahåll och inte bara på tävlingsbanan. Ponnytjejerna hade även med sig sina ponnyer så de red lite för E, de var så duktiga så.     

Detta besök var verkligen inspirerande på många sätt och vis. Familjen var verkligen trevliga som ställde upp och visade runt oss på ett så himla bra sätt.

Intervaller

2009-05-27 @ 19:17:38
Vad: Löpning
Sträcka: 1,6 km + 10*150 m intervaller + promenad 1,8 km
Tid: 8,36 (1,6 km)
Kilometertid: 5,22 min/km

Kommentar: Intervaller är inte direkt kul...

Svenska grisar

2009-05-27 @ 08:29:03
Idag är nyheten att även svenska grisar plågas, nemen tjena igen. Blir nästan mörkrädd av att folket är så ovetandes om hur (produktions)djuren behandlas.  

Korridoren

2009-05-26 @ 22:28:50

Hur ska jag klara mig i 14 veckor utan att träffa min kära korridorsfamilj? Gah, jag kommer verkligen att sakna de flesta, alla galna upptåg, alla diskussioner, allt snack om allt möjligt, ja jag kommer att sakna allt! Ett sånt här bra gäng har vi nog aldrig varit, vi är verkligen en salig blandning på folk och det är nog det som gör att det fungerar så jäkla bra.


Fika

2009-05-26 @ 19:09:50

På eftermiddagen kom R och S förbi på fika. Bakade choklad- och äppelmuffins igår, dock skulle chokladmuffinsen ha stått inne ett tag till i ugnen för de var lite väl kladdiga. Var riktigt treligt väder ute så vi satt ute på bänken här utanför Ds rum och fikade och snacka om allt möjligt, trevligt var det!

Fick besked om att jackan jag beställde igår befinner sig med butiken i Nkpg då de står som utställare där. Får svar först på måndag om den finns kvar i min storlek och färg. Men jag ska nog prova och maila och se om de kan lägga undan den till mig...


Danmarks grisar

2009-05-26 @ 10:54:40
Dagens huvudnyhet på bla svt och sr är att de danska grisarna plågas på väg till slakt, nemen redan lixom. Kommer de på det nu, det är ju direkt igen nyhet. Sen att grisarna tillbringar hela livet i bur verkar också vara en nyhet. Grisarna står även fixerade under hela digivning för att bla undvika att de lägger sig på kultingarna, detta är som tur förbjudet i Sverige!

När grisarna blir plågade/stressade t.ex. under transporten till slakteriet så kan de ökade halterna av stresshormona orsaka PSE (pale, soft & exudative), dvs köttet blir vattnigt och sladdrigt, vilket gör att det måste kasseras. Man vill ju knappast kassera en massa kött och detta borde ju få folk att inse att grisarna ska behandlas bra, men icke. Det samma gäller nörkreaturen men där finns det risk att köttet blir dark, firm & dry (DFD) när djuren blir stressand. 

Detta med plågsamma transporter till slakt gäller inte bara Danmark utan det förekommer även i Sverige, men det vill nog inte svenskarna inse...


Strålande sol

2009-05-25 @ 21:40:59
Idag har det verkligen varit ett underbart väder. Jag har tillbringat hela dagen ute på gräsmattan i bikin, vilket betyder att jag nu ser ut som en kräfta. Jaja, förhoppningsvis så övergår det till en brunnyans om någon dag.

Förra året denna tid var det också ett underbart väder och jag kommer ihåg att S och jag låg på gräsmattorna nere vid ån och tentapluggade, eller jag pluggade ingenting för jag tyckte mig kunna det jag skulle till statistiktentan. Det var verkligen en härlig tid, gick bra på tentan gjorde det också.

Bilder från förra året


Träningschema v 5

2009-05-25 @ 21:26:40

Eftersom jag låg lite efter med förra veckans träning så blir det lite omflyttning av passen (om man jämför med schemat på marathon.se) denna vecka.

Träningschema för veckan:
Måndag
Det missade lördagspasset
Tisdag
Vila
Onsdag
Uppvärmning - 13 min/2 km
Kort intervall - 10*150 m
Nedvarvning - 7 min/1 km
Torsdag
Lätt distanslöpning - 38min/6km
Styrketräning - 15min
Fredag
Vila
Lördag
Långpass med gånginslag - 70 min
Söndag
Vila


Varmt

2009-05-25 @ 18:28:27
Vad: Löpning
Sträcka: 7,4 km
Tid: 40,58 min
Kilometertid: 5,32 min/km

Kommentar: Det var väldigt varmt att springa idag, inte så konstigt egentligen då det är är strålande sol ute och säkert runt 28 grader i solen. Kändes hyfsat trots värmen. Sprang hemifrån och runt spåret och till järnvägen för att sedan gå de 600 metrarna hem. På spåret så var det en tant som utövade något som liknade step up på en stubbe. Var även en massa andra hurtbullar som var och sprang/gick spåret, rena autobahn trots värmen.

Shopping

2009-05-25 @ 16:32:55
Har nyss beställt en jacka, tycker att jag är värd den fast den var lite dyr.



Nu ska jag ut och springa min runda jag skulle ha sprungit i lördags, jag är alltså två dagar efter mitt schema. Fy på mig :P

Redo för final

2009-05-24 @ 10:50:45
Nästa helg är det dags för finalen i div 3. Ponnyerna som leder stort inför finalen tävlar på lördagen och vi (häst) som ligger tvåa när båda zonerna slagits ihop tävlar på söndagen. Ponnyernas vinst i serier är i princip redan klar och det enda som kan hota dem är just sjuka/skadade hästar eller att de kommer sist och det laget som ligger två vinner. För att vi däremot ska vinna totalt krävs det i stort sätt att vi vinner sista gången och då måste vi slå laget från Strömsholm med en massa dressyrelever, men det ska vi nog fixa (önsketänkande).

Väntar nu på att startlistorna ska komma ut så att jag kan se lite mera exakt vilket motstånd vi kommer att möta. Denna tävling kommer att bli riktigt spännande på flera sätt samt att det är utomhusdebut för L och mig tillsammans. Det är verkligen skönt att tävlingsplatsen inte ligger alltför långt bort, ca tio minuters resväg och inom kommunen. Har hyfsat bra minnen från denna plats då jag och G (lektionshästen jag tävlade förut) tog en tredje placering där för något år sedan.
 

G och jag för drygt ett år sedan


Dagen bara försvann

2009-05-23 @ 18:51:18
Vet inte riktigt vart denna dagen tog vägen egentligen. Åkte till stallet vid tio tiden för att mocka åt mina hästar, var hemma sen igen vid 11. Käkade lunch och cyklade tillbaka till stallet vid 12.30 för att rida hästarna.
Började med att rida Z bus, var verkligen längesen jag satt på honom och han har verkligen utvecklats. Nu är han mycket stadigare och orkar bära sig mycket mera själv. E har verkligen gjort ett bra jobb med honom! Testade lite frmadelsvädningar som E sa att de hade lite "problem" med. Z gjorde dem riktigt bra men jag krävde inte att han skulle ta så många steg åt gången samt att de inte behövde vara jättecentrerade.

Efter Z var det dags att ta tag i tanten L. Började med att rida utan graman och ja det var ett riktigt helvete. Gick och hämtade gramanen och det blev lite bättre. På slutet red jag utan gram och då kunde hon ställa igenom riktigt ordentligt åt båda hållen. Det är i alla fall ett lite steg mot rätt riktning. Imorgon är det dressyrträning som gäller!

När båda hästarna var ridna var det dags för dressyrmöte, det tog ca en timme. Sen cyklade jag hem och nu vet jag inte riktigt vart min dag har tagit vägen.

Eu-valet

2009-05-23 @ 09:11:20
Den 7 juni är det som säkert alla vet dags för val igen. Jag ska självklart rösta, tycker att det är medborgarens plikt. Men än så länge vet jag inte på vad, just nu velar jag mellan två partier. Försöker sitta och läsa på lite om alla partier. Hittade en sida där det finns en sammanfattning om vad partierna tycker, den kan hittas här.

Några frågor som jag bla tycker är viktiga är:
  • Djurrätt/djurskydd
  • Jordbruk
  • Klimat
  • Fildelning/rätten till ett privatliv
  • Euron

  • Heart

    2009-05-22 @ 20:54:23
    Mel. Empty Room

    Sitting here alone in my atrium
    Staring at a picture...

    Lub-dub, lubi-dub-dub...

    Verkligen klockren låt som ettorna skrivit och den passade 15 min perfekt. Dock kan jag inte mer än dessa rader, haha.



    Ridning och shopping

    2009-05-22 @ 18:38:29
    Började morgonen med att träffa E vid halv 8, vi cyklade till stallet och red ute en runda. L var helt crazy, satt jäkligt fast i höger och låg på som sjutton. Beslutade mig för att åka tillbaka på eftermiddagen och försöka rida igenom henne lite mera mha av graman och då sätta i bettet (hon har gått på hackamore sen i onsdags...).
    Åkte alltså tillbaka på eftermiddagen och red ca 25 min ala Anky. Hon lossnade inte helt men det blev mycket bättre, snacka om sur hon blev när hon insåg att hon inte kunde komma undan genom att slå med huvudet *mohaha*
    Jag är inte direkt ett fan av graman men ibland kan det vara ett bra hjälpmedel...

    Efter morgonridturen så åkte jag till stan en sväng, shoppade ett svart linne på hm och beställde en marin Pikeur Diana kavaj på Spiltan. Hoppas att kavajen inte tar allt för lång tid bara... Hade hoppats på att de hade haft KL jacka som jag vill ha men det hade de inte, antingen beställer jag den på nätet eller så får jag vänta till Strömsan.

    Slitna ben

    2009-05-22 @ 18:28:14
    Vad: Löpning
    Sträcka: 5,8 km
    Tid: 32,23 min
    Kilometertid: 5,34 min/km

    Kommentar: Är fortarande omotiverad till att springa men begav mig ut en då på en runda. Sprang bara på asfalt idag och fötterna kändes faktiskt hyfsat. Benen kändes dock ganska slitna men jag sprang hela sträckan.

    Oplanerat

    2009-05-21 @ 20:07:06
    Var ner till stallet på eftermiddagen, skulle hjälpa A att avmaska L. Åkte ner i mina jeans men hade satt på mig min KL fleece iaf. När jag väl var i stallet fråga S om jag hade lust att rida C, så jag red honom i min jeans och ja det var ju inte direkt så bekvämt... Cyklade hem efter mina drygt 2h i stallet (vart tog tiden vägen, jag skulle ju bara dit en snabbis...) och när jag kommer hem så ringer E och frågar om jag har lust att rida D. Visst, så jag byter om till ridkläder och cyklar tillbaka.

    Hade verkligen inte planerat att rida idag, men planen höll inte. Jaja det var iaf trevligt, C är ju riktigt trevlig att rida och D blir trevlig efter en stunds uppvärmning.
    Skulle ju egentligen ha sprungit idag, men har inte hunnit med det så jag får ta och springa min runda imorgon istället.

    Bekantskap

    2009-05-20 @ 20:41:58

    Nu på kvällen gick jag med E (är hundvakt åt min fasters hund) runt djursjukhuset. När jag gick på baksidan av kliniken så ser jag en ponny i hagen som jag tycker är väldigt bekant. Går närmare och kikar och visst är det F (en kompis ponny som jag red lite och som såldes i höstas), tar kort med mobilen och mmsar till Em (hans förra ägare). Får tillbaka ett svar och minsann så är det han, jag såg alltså inte helt galet! Liten "chock" var det att träffa på honom här på området. Han hade tappat lite muskler sen jag såg honom sist men i övrigt så såg han fräsch ut. 

    Annars har väl inte första dagen på sommarlovet varit alltför spännande. Har gjort klart de små ändringarna i uppsatsen och ska nu bara läsa igenom den för att sedan maila iväg den.
     
    Dagens bästa min gjorde R när hon insåg, efter att jag, D och L talat om att skolan slutar den 29e, att det är nästa fredag som hon har tenta och inte fredagen efter det. Hehe, hur man nu kan ta fel på en vecka vet jag inte men det är lite typiskt R.

    Blir att kika på Greys ikväll, tror nog att jag ska ta och käka lite glass till ;)


    Omotiverad

    2009-05-19 @ 18:51:31
    Vad: Löpning
    Sträcka: 4,3 km
    Tid: 25,34 min
    Kilometertid: 5,56 min/km

    Kommentar: Var verkligen hur omotiverad som helst idag, verkligen en bonus att jag överhuvudtaget kom ut på en runda. Enligt schemat så skulle jag springa 7 km men ja som ni ser så blev det bara 4. Sprang på åsen och dess alla backar, sakta gick det. Får väl ta och springa en straffsträcka på torsdag eftersom jag var lat idag.

    Sommarlov

    2009-05-19 @ 11:54:22
    Nu har jag sommarlov, har precis klarat av den sista obligatoriska redovisningsdagen. Fick dock stor ångest då jag insåg att det är 15 veckor tills skolan börjar igen. Vad fasen ska jag göra under dessa veckor? Jag kommer att klättra på väggarna, är ju van att jobba 10-12 veckor på sommaren. Det jag ska gör är att ta mitt BE-kort och träna inför halvmaran, men resten av tiden då? Iofs så har jag minst en häst att rida lite då och då.

    Ne usch vilken ångest jag har.

    A list

    2009-05-19 @ 08:52:23
    10 FAVORITER

    Dialekt: Göteborska

    Mat: tycker inte om mat ;P

    Låt: You and I Both - Jason Mraz

    Film: -

    Tecknad figur: Ior

    Sport: ridsport

    Komiker: Björn Gustavsson

    Veckodag: fredag

    Glassmak: choklad

    Soloartist: -

    9 FÖR TILLFÄLLET

    Humör: glatt

    Tanke: snart är det sommarlov

    Kläder: Diesel jeans, GT t-shirt

    Bakgrund: L

    Känsla: lättnad att jag redan har gjort min redovisning

    Tid: 08.49
    Bästa sak: min dator

    Irritationsobjekt: min hälsena


    8 FÖRSTA
    Bästa vän: Elinor

    Husdjur: hund

    Utlandssemester: Danmark, haha

    Piercing: -

    CDskiva: Roxette

    Bil: har aldrig ägt en bil

    Ord: -

    7 SENASTE

    Telefonsamtal: S

    Mat: frukost bestående av fil och müsli

    Dryck: vatten

    Biltur: till Vås

    Tv-program:

    Spelad låt: Kim - Here Comes The Night

    Köpta klädesplagg: t-shirts


    6 HAR DU NÅGONSINN

    Dejtat någon av dina bästa vänner: nje

    Brutit mot lagen: ja

    Blivit arresterad: nope

    Badat naken: ja
    Varit med på TV: ja

    Varit med i tidningen: ja


    5 NEJ TACK

    Skolämne: religion

    Mat: sushi

    Musik: -

    Dryck: öl

    Djur: spindlar


    4 SAKER

    Du gör när du har tråkigt: hänger på buke

    Du gjorde igår kväll: var på spex

    Du kan höra just nu: Rix MorronZoo

    Du inte kan leva utan: nära och kära


    3 PERSONER

    Du kan berätta allt för: R.

    Du tycker om: Sam.

    Du inte gillar: drygt folk


    2 VAL

    Coca cola eller fanta: fanta

    Hund eller katt: hund


    1 ÖNSKAN: att sommaren ska bli riktigt solig och bra.


    Träningschema v 4

    2009-05-19 @ 08:47:36

    Träningschema för veckan:
    Måndag
    Vila
    Tisdag
    Lätt distanslöpning - 7km
    Onsdag
    Vila
    Torsdag
    Lätt distanslöpning - 6km
    Styrketräning - 15min
    Fredag
    Vila
    Lördag
    Långpass med gånginslag - 65 min
    Söndag
    Vila


    Spex

    2009-05-19 @ 00:20:58
    Spexet var verkligen sevärt, jag är så imponerad av allas skådespelartalanger. Alla lärarhärmningar var bara så klockrena, särskilt den om Kvart.

    Nu ska jag gå och sova, ska upp om drygt 6h.
    God natt

    B&J

    2009-05-18 @ 20:30:59
    På eftermiddagen cyklade jag och R till G-sunda för att handla. Det enda som jag var i behov av var 3 st glödlampor då min taklampa smällde sönder alla lampor när jag tände den på lunchen *mutter*. Förutom glödlampor så kom jag hem med en B&J Pish Food, tycker verkligen att jag är värd en sån idag.

    Har jag precis ätit en portion av glassen och väntar nu på att klockan ska bli 22, då är det nämligen vet. spexet. Jag tänker smita in där trots att jag inte läser till vet. ;)

    Ha en trevlig måndagskväll allihopa!

    Äntligen

    2009-05-18 @ 11:45:13
    Det är över nu, mina kandidatår. Min redovisning gick verkligen inte bra, men det är över! Examinator var väldigt kunnig och ställde lite kluriga frågor men jag lyckades väl svara ganska bra iaf. Fick även lite frågor från publiken vilket var trevligt.
    Kvar att göra är att fixa iordning arbetet och skicka till examinator och hoppas att hon blir nöjd.

    Nu ska jag käka lite lunch och sedan ska jag tillbaka till skola och bara sitta och lyssna på eftermiddagens redovisningar.


    Time to redovisa

    2009-05-18 @ 08:36:14
    Kl 10 idag så börjar min redovisning, hjälp jag är inte alls förberedd. Undrar vad examinator kommer att ställa för frågor... Senast kl 10.45 så är det över, jag längtar dit.

    Trötter

    2009-05-17 @ 21:51:09
    Igår så var det uppstigning kl 6 och idag så ringde klockan 05.25 *gäsp*, efter 5h sömn var det dags att kilva upp och bege sig till stallet. Väl där morgonfodrade jag för att sedan tillbringa hela dagen i sekretariatet, satt alldeles själv hela dagen men det gick finemang. Tävlingarna flöt på bra och vi var klara runt 16.30, över 170 starter var då avverkade. Var hemma vid halv 6 och klockan 6 så satt jag i bilen för att åka in till stan för att ta bussen mot Östra Aros.

    Nu sitter jag här hemma och är bra trött och sliten, ska nog ta och lägga mig nu. Go natt!

    Förresten, Norge hade en verkligen en lyckad start på 17 maj. Dock så hejade jag på Island...

    Lördagsjogg

    2009-05-16 @ 19:01:01
    Vad: Löpning
    Sträcka: 8,1 km
    Tid: 43,49 min
    Kilometertid: 5,24 min/km

    Kommentar: Klockan ringde 6 i morse och kvart i 7 så var jag i stallet och fodrade. Kvart över fem i eftermiddags så åkte jag från stallet och då hade jag hunnit jobba på tävlingarna och ridit L. Efter  dessa 10,5h i stallet gav jag mig ut på min runda. Sprang hemifrån och runt elljusspåret och tillbaka. Lyckades springa om en tant som cyklade på trädgårdsrakan på vägen mot elljusspåret, nu cyklade hon iofs väldigt sakta men ändå. Sprang även om henne i konsumbacken på tillbaka vägen från spåret. Benen kändes helt okej, har hittat ett tempo där det känns som om jag kan springa hur långt som helst. Riktigt nöjd med dagens pass!

    Så var det fredag

    2009-05-15 @ 20:29:48
    Idag var det dags att bege sig till skolan för att sitta och lyssna på några C-uppsats redovisningar. Vissa ämnen var riktigt intressanta. På måndag är det min tur att redovisa, har inte lagt ner många timmar på min presentation och kommer inte hinna göra det heller då jag ska tillbringa helgen i tävlingssekretariatet i stallet.

    Tog bussen mot byn och när jag väl kom dit så var det bara att byta om till stallkläderna och cykla iväg. Red L en stund ute på banan bland alla hindren, kan ju säga att det gick inge vidare. Hoppade några skutt och det tycker hon ju är superkul. Hon var allmänt okoncentrerad som hon kan vara ibland, idag berodde det nog på att hon inte gått alltför mycket i veckan och så laddar hon upp så jäkla mycket bara det finns ett hinder på banan. Jaja bättre lycka nästa gång.

    Imorgon och även på söndag är det alltså ideellt arbete i stallet som gäller, förhoppningsvis så blir dagarna inte alltför långa. Imorgon ska jag även hinna rida L samt springa 60 min.

    Dagens 2a och 3e

    2009-05-14 @ 21:15:59
    Vad: Pilates
    Tid: 55 min

    Kommentar: Detta var mitt livs första pilates pass och ja vad ska jag säga, var en väldigt flummig ledare och jag höll på att börja asgarva ganska många gånger. De första 5 minutrarna så undrade jag verkligen vart jag hade kommit, han satte på någon musik som lät precis som gudtjänstmusik... Lite svårt att ta ut sig ordentligt när man inte kan övningarna ordentligt men det kändes en hel del i mage och rygg så jag antar att jag gjorde rätt.


    Vad: Power Step Core
    Tid: 75 min

    Kommentar: Direkt efter pilatesen var det dags för dagens tredje träningspass, power step core. Tyckte att det var ett ganska lamt power step pass, ledaren var heller inte så peppande. Jag tycker att E som brukar köra BT (även vikarie för PSC)  är bra mycket bättre, det är mycket mera pepp och fart i det hela på hennes pass. Dagens core övningar var väl inte heller så imponerande, men de kändes iaf lite här och där.

    En lista

    2009-05-14 @ 09:30:36
    SENASTE:
    1. Dryck: Vatten
    2. Telefonsamtalet: Sandra
    3. SMS: Elin
    4. Sång du lyssnade på: ngn på Rix FM
    5. Gången du grät: länge sen

    HAR DU NÅGONSIN:
    6. Dejtat någon två gånger: jao
    7. Har någon varit otrogen mot dig: Nej, inte vad jag vet iaf.
    8. Har du varit otrogen: Nej
    9. Förlorat någon speciell person: Ja
    10. Varit deprimerad: Nja
    11. Varit så trött att du somnat sittandes: Nope

    DINA TRE FAVORITFÄRGER:
    12. Blå
    13. Svart
    14. Vit

    I ÅR HAR DU:
    15. Lärt känna en ny vän: Japp
    16. Fått ditt hjärta krossat: Nja
    17. Skrattat så att du har börjat gråta: Yes
    18. Träffat någon som förändrat ditt liv: No
    19. Insett vilka som är dina äkta vänner: Det har jag nog alltid vetat
    20. Fått reda på att någon har pratat om dig: Ja
    21. Kysst en kompis: Nja
     
    BLANDAT:
    22. Hur många av dina msn-kompisar har du träffat IRL: typ 90%
    23. Hur många barn vill du ha: 2
    24. Har du några husdjur: Nej
    25. Vill du ändra ditt namn: Nej
    26. Vad gjorde du under din förra födelsedag: Jobbade
    27. Vilken tid vaknade du idag: 06.45
    28. Vad gjorde du igår runt midnatt: Sov
    29. Någonting som du längtar till: Sommaren
    30. Senaste gången du träffade din pappa: Söndags
    31. En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: Finns en hel del
    32. Vad lyssnar du på just nu: Rix MorronZoo
    33. Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: Ja
    34. Vad gör dig irriterad just nu: Inget 
     
    OM DIG:
    36. Vad är ditt namn: Johanna
    37. Singel/upptagen: Singel
    38. Stjärntecken: Tvilling
    39. Kille eller tjej: Tjej
    40. Grundskola: Skogslund
    41. Gymnasie: KZ
    42. Högskola: SLU
    43. Hårfärg: Mörkblond
    44. Långt eller kort: Lång
    45. Längd: 174 cm
    47. Vad gillar du gällande dig själv:
    48. Piercings: Inga
    49. Tattoos: Inga
    50. Höger eller vänster: Höger

    DIN FÖRSTA:
    51. Operation: Ingen
    52. Piercing: Har inga
    53. Taturingen: Har inga
    54. Bästa vän: Elinor
    55. Sporten du spelade: Har inte spelat någon sport, det var ridning, orientering och gymnastik som gällde.
    56. Husdjur: Rulle
    57. Vaccination du minns: den som man tar i 3an eller om det är 4a
    58. Konsert: kommer inte ihåg
    59. Förälskelse: Jens
    60. Alkohol du drack: det minns jag verkligen inte, någon cider antar jag
    61. Äter du: Ja
    62. Dricker du: Ja
    63. Är du på väg att: plugga
    64. Lyssnar du på: Fortfarande Rix MorronZoo
    65. Väntar du på: Att klockan ska gå

    DIN FRAMTID:
    66. Vill du ha barn: Ja
    67. Vill du gifta dig: Ja
    68. Karriär i åtanke: Agronom

    VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?
    69. Läppar eller ögon: Ögon
    70. Kramar eller pussar: Kramar
    71. Kortare eller längre: Längre
    72. Yngre eller äldre: Äldre
    73. Romantisk eller spontan: Romantisk
    74. Snygg mage eller snygga armar: Båda
    75. Tatueringar eller piercingar: Inget, eller om jag måste välja så blir det tatuering
    76. Känslig eller inte: Känslig i lagom mängd
    77. Ragg eller förhållande: förhållande
    78. Bråkstake eller tveksam: Ingen bråkstake iaf

    HAR DU NÅGONSIN:

    79. Kysst en främling: Japp
    80. Gjort något sjukt spontant: Ja
    81. Tappat glasögon eller linser: Nej, använder inget av det
    82. Haft sex på första dejten: Nja det beror på vad man ser som date ;P
    83. Krossat någons hjärta: Nja
    84. Har någon krossat ditt hjärta: Nja
    85. Har du blivit arresterad: Nej
    86. Dissat någon: Ja
    87. Gråtit när någon dött: Ja
    88. Gillat din tjejkompis (mer än som vän): Nej

    TROR DU PÅ:
    89. Dig själv: Ja
    90. Mirakel: Kanske
    91. Kärlek vid första ögonkastet: Nja
    92. Himlen: Nja
    93. Tomten: Ja, självklart haha
    94. Att kyssas på första dejten: Why not?
    95. Änglar: Nej

     SVARA ÄRLIGT:
     97. Haft mer än en pojkvän på samma gång: Nej
     98. Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: Ja
     99. Vad kan du verkligen inte leva utan: Släkt, vänner och djuren
    100. Att posta det här är 100% sanning: Ja

    Morgonjogg

    2009-05-14 @ 09:08:36
    Vad: Löpning
    Sträcka: 6,0 km
    Tid: 35,40 min (effektiv löptid)
    Kilometertid: 5,56 min/km

    Kommentar: Klockan ringde 06.45 och då var det bara att gå upp, ingen znoosning här inte. Klockan 7 så skulle jag och R samt hundarna bege oss ut på dagens träningspass. Tog lite längre tid idag på grund av hundarnas alla kisspauser samt att benen inte vaknat ordentligt. De sista kilometrarna kändes benen faktiskt hyfsat pigga och jag hade kunnat springa några kilometer till utan problem. 
    Denna dag kommer att gå i träningenstecken då vi (jag och R) ska bege oss till Stallet för att träna pilates och power step + core ikväll. Jag kommer nog att sova gott i natt ;)  

    Kalv på rymmen

    2009-05-13 @ 16:52:47
    Har idag varit hundvakt åt X, när jag alldeles nyss var ner till parkeringen vid djursjukhuset för att lämna henne till S så kom det en kalv (!) galopperandes mellan byggnaderna. Den var verkligen stressad och tuggade fradga, ut på vägen sprang den också... Efter ett tag så kom det två djurskötare/veterinärer gåendes, men kalven var då bra långt borta. Hoppas att de lyckades få tag i stackarn innan den virrade ut sig på Dagh.

    PPT

    2009-05-13 @ 15:26:58
    Jag sitter och försöker att göra klart min ppt inför den muntliga framställningen på måndag, men usch vad den blir dålig dock orkar jag inte bry mig just nu utan jag vill bara ha det här överstökat. Jag vill verkligen inte stå och redovisa men det är väl bara att acceptera att det ska jag göra på måndag. Fattar verkligen att man ska tycka det är så "jobbigt" att stå och prata inför en liten folksamling (typ 15 pers) när jag kan rida inför fullsatta läktare (tävling, clinic osv).

    Ikväll blir det brukshundsklubben för att kika på när V gör sin tävlingsdebut på lydnadsplanen. Just nu är det riktigt fint väder ute och jag hoppas att det håller i sig till ikväll!

    Ich will eine Pferde haben

    2009-05-12 @ 22:49:08
    Just nu så skulle jag vilja ha 45 000 euro. Har hittat en rikigt snygging till häst, e. His Highness och ser verkligen superfin ut på videon. Jag som trodde att hästarna i Tyskland skulle vara ganska billiga (A) fast det beror väl på vilka hästar man kollar på förståss ;P.
    Undrar har man ska göra för att få tag i så mycket penger, gifta sig rik? köpa trisslotter?
    Jag kommer aldrig i hela mitt liv kunna köpa en sån dyr häst. Vet inte ens om jag skulle vilja lägga ut så mycket pengar på en häst, försäkringen lär nog gå på en fin summa om man ska kunna försäkra den och få ut en del pengar om den skadar sig osv.

    Drömma kan man ju alltid göra...

    Done

    2009-05-12 @ 17:21:49

    Vad: Löpning
    Sträcka: 6,0 km
    Tid: 35,09 min
    Kilometertid: 5,51 min/km

    Kommentar: Jag och V hade sällskap av R en kort sträcka innan hon började med sitt fartlekspass. Spräng rundan längs ån för att sedan fortsätta upp på åsen, det blev exakt 6 km enligt stegräknaren på min mobil. Kändes ganska segt idag och trots att jag tejpat båda hälsenorna så kändes det lite i vänster *suck* Måste fundera ut en ny tejpmetod på den foten... 
    Nu ska jag laga lite middag, sedan jag började med denna träning så har jag blivit så jäkla hungrig.  


    Tisdag

    2009-05-12 @ 14:38:36
    Idag har jag faktiskt tagit tag i min redovisning, dock har jag väl inte kommit alltför lång men jag har ju iaf börjat :P
    Igår var det senaste dagen att skicka arbetet till examinator, opponent och den läraren som är ansvarig för redovisningslokalen, men jag har inte fått arbetet som jag ska opponera på än. Jaja för min del är det ingen brådska men det skulle vara trevligt om det dyker upp idag. Om jag inte fått det på onsdagkväll så får jag väl maila och påminna vederbörande.

    Snart ska jag och V bege oss ut på dagens träningsrunda, 6 km ska den vara idag och nu funderar jag på hur jag ska springa. Har ju bara rundor som är runt 4, 5 och 8 km. Tror nog att det kan bli bra om jag slår ihop 4 och 5 kilometers rundan (de går som i en 8a), ja så får det nog bli.

     
    Min nya lampa

    Träningsschema v. 3

    2009-05-11 @ 16:00:21
    Träningschema för veckan:
    Måndag
    Vila
    Tisdag
    Lätt distanslöpning - 6km
    Onsdag
    Vila
    Torsdag
    Lätt distanslöpning - 6km
    Styrketräning - 15min
    Fredag
    Vila
    Lördag
    Långpass med gånginslag - 60 min
    Söndag
    Vila


    Så var det måndag igen

    2009-05-11 @ 15:33:50
    Hände inte mycket igår eftermiddag, var ner en sväng till stallet för att plocka in hästarna. Var ingen annan som kunda ta in dem då alla var på tävling. Går verkligen bra för klubben, det blir nya lag- och individuellaplaceringar varje helg. Hur kul som helst och det är vi verkligen värda! ;)
    På kvällen så backtränade jag lite och det gick bra även denna gång, är faktiskt lite kul!

    Har fått en jäkla träningsvärk i vänster höft efter gårdagens springpass, kunde knappt gå igår kväll men idag är det lite bättre. Vila står det på dagens träningschema och det tror jag nog att jag ska göra, dvs jag skippar kvällens innebandy.

    Har inte presterat många knop idag när det gäller skolarbetet. Har börjat med en disposition över redovisningen, jaja det är ju lite i alla fall. Om en vecka så är det över, eller inte helt men redovisningen i alla fall. Fattar inte att jag ska stå och prata om min uppsats och "försvara" den i hela 20 minuter *gulp*

    Har idag satt upp min nya fönsterlampa som jag köpte på Bauhaus igår, den passar fin fint. Nu skulle jag vilja ha nya gardiner, har verkligen tröttnat på mina blommiga nu. Har letat efter gardiner/tyg länge nu men inget faller mig i smaken.
    Har även sorterat lite papper i mina pärmar och dammsugit.


    Sensation

    2009-05-10 @ 14:26:32

    Vad: Löpning
    Sträcka: 7,2 km
    Tid: 38,28 min
    Kilometertid: 5,20 min/km

    Kommentar: Började med att släppa ut hästarna på morgonen, gick sedan till elljusspåret. Sprang två varv på spåret utan att gå en endaste bit! Gick sedan hemåt (1,8 km, ej inräknat i sträckan). Var väl ute totalt i 56 min varav det tog 18 min att gå hem. Väldigt nöjd med passet då jag aldrig trodde att jag skulle orka två varv på elljusspåret utan att börja gå!


    Lördag

    2009-05-09 @ 18:20:52
    Nu är uppsatsen iväg skickad till min examinator och student opponent. Skönt att ha det gjort. Kvar att göra är nu att förbereda inför redovisningen nästa måndag.

    Dressyrträningen som skulla ha varit imorgon blev flyttad till idag. Träningen gick sisådär, L kändes allmänt flamsig. Inte konstigt alls egentligen då vi jobbade över bommar (= L taggar upp som fasen) och hon stod ju både i onsdags och torsdags samt att jag red ut igår + tog några skutt. Inte det bästa upplägget med denna dam inför en träning, men men hon är ju iaf pigg och glad =D.

    Idag har jag även hunnit med att backträna lite, hade pappas kärra och den är verkligen svår att backa med. Svänger bara man tänker att den ska åt ett håll. Tycker att det gick riktigt bra ändå och pappa blev nog lite förvånad att det gick så bra som det gick ;). 

     

    Omflytt

    2009-05-09 @ 18:13:44
    Modulerar om lite i träningschemat, jag skulle ju ha sprungit 60 min idag men benen har känts alldeles för sega och min hälsena är stel så jag flyttar passet till imorgon istället.

    Nu ligger jag på plus

    2009-05-08 @ 16:32:44
    Vad: Löpning
    Sträcka: 3,9 km
    Tid: 21,15 min
    Kilometertid: 5,26 min/km

    Kommentar: Tog en lätt joggingrunda idag trots att det enligt träningschemat är vila. Benen kändes lite sega men sprang hela sträckan utan att gå. Kom ihåg att tejpa foten idag och tja den gjorde iaf inte lika ont som igår.

    Morgonritt

    2009-05-08 @ 10:26:08
    Åkte till stallet tidigt imorse och jag och J begav oss ut på en ridtur i det härliga vårvädret. blev lite mycket snack och planerande om dressyrsatsningen som vi tänkt dra igång på klubben.
    När vi kom tillbaka tog jag några varv i paddocken för att galoppera av tanten (hon har stått i två dagar), passade även på att ta några skutt över ett hinder som stod uppställt. Ingen höjd direkt, men L tyckte det var latjo.

    L har fått en hagkompis, boxgrannen C.

    Skickade igår en spontansommarjobbsansökan till Strömsan, vet att jag ver ute lite sent och fick svaret att de anställt alla sommarvikarier för i år. Men de hade vidarebefodrat min ansökan till klinken i Vås där de var behov av en till, har ju dock ingen djurskötarutbildning så chans kanske inte är så stor att få jobb (hade mera tänkt mig labbjobb) men jag håller tummarna ändå.

    Running

    2009-05-07 @ 19:53:16
    Vad: Löpning
    Sträcka: 6,9 km + 1,6 km
    Tid: 41,14 min + 8,45 min
    Kilometertid: 5,58 km/min + 5,28 km/min

    Kommentar: Sprang två varv på elljusspåret (6,9 km), gjorde sedan ett besök i stallet och sprang sedan hem (1,6 km). Första varvet på spåret kändes riktigt bra och det andra hyfsat. Efter besöket (och återhämtningen) i stallet så kändes det också bra, dock så gjorde sig min hälsena påmind när jag sprang på asfalten (glömde att tejpa den...). Är riktigt nöjd med detta pass, skulle ju enligt schemat springa 6 km och jag sprang ju hela 8,5 km ist. 

    Ett steg närmare

    2009-05-07 @ 14:08:37
    Har idag varit och skrivit teoriprovet för BE-körkort och jag KLARADE det! Var väl inget lysande resultat direkt men med marginal över godkänt gränsen. Vissa av frågorna var bra konstiga och det borde finnas viktigare saker att fråga på tycker jag. Det bara så skönt att ha detta avklart och nu har jag ett år på mig att fixa uppkörningen.

    Fick ett mms från RW, det var en bild på hennes stos fölis som föddes idag. Kul att det gick vägen denna gång, förra året "kastade" sto på dag 250. Kommer nog att bli en riktig superstjärna denna lilla grabb! 

    Shopping

    2009-05-06 @ 20:13:32

    Var ner en sväng på stan idag, shoppade lite och kollade läget i butikerna.
    Jag kom hem med:
    2 t-shirts från Gina Tricot
    Hårinpackning från Björn Axén
    Hårsnoddar från H&M
    Te (en beställning från mamma)

    Det som jag skulle shoppa var en vårjacka, men hittade inte en enda som föll mig i smak. Hittade en i Vås för två veckor sedan men den fanns bara i en storlek som var lite för liten, attans lixom.

    Nu väntar jag på att Greys Anatomy ska börja och till det så ska jag nog ta och göra en smoothie innehållandes fryst banan, mjölk och kakao. Jag har blivit en riktig smoothie addict...


    Uppsatsen

    2009-05-06 @ 07:52:42
    Igår kväll skickade jag in min uppsats, nu ska bara handledaren kolla igenom den en sista gång och sen ska den skickads till min opponent och examinator. Så himla skönt att änligen vara klar, vissa i klassen sitter och letar vetenskapliga artiklar fortfarande och uppsatsen ska skickas in på måndag...

    Idag tänkte jag ta en tur ner på stan, har lite saker som jag verkligen behöver dock borde jag inte handla så mycket.

    Ha en trevlig dag!

    Back in business

    2009-05-05 @ 18:43:48
    Vad: Löpning
    Längd: 4,9 km
    Tid: 26.52 min
    Kilomtertid: 5.28 min/km

    Kommentar: Så var det första löppasset efter förkylningen av klarad, har alltså inte sprungit på en och en halv vecka och jag är fortfarande lite snuvig (pollen kanske?). Det gick överförväntan och benen kändes "pigga", känns riktigt bra att vara igång igen!

    Veckans träningschema

    2009-05-05 @ 08:41:07
    Denna vecka ska jag komma igång med löpträningen igen efter min förkylning, är dock fortfarande täppt i näsan...
    Nu ligger jag ju i fas med träningsprogrammet då jag missade hela förra veckan, lite surt att inte kunna ta vara på den där extra veckan senare i prorammet.

    Träningschema för veckan:
    Igår
    Vila
    Idag
    Lätt distanslöpning - 5km
    Imorgon
    Vila
    Torsdag
    Lätt distanslöpning - 6km
    Fredag
    Vila
    Lördag
    Långpass med gånginslag - 60 min
    Söndag
    Vila

    Avel

    2009-05-04 @ 14:39:36
    Det hade varit riktigt skoj att få ta fram en alldeles egen (dressyr)häst, dvs helt från grunden. Men jag har ju inget sto att betäcka så den drömmen lär dröja några år. Kan dock inte hålla mig från att kika på en massa hingstar, just nu har jag fastnat för Weltman 975 och D-Day 935.




    Sen går ju tankar om hur en fölis efter dessa hingstar och undan L skulle bli. Enligt BLUPen skulle de nog kompletera varandra ganska bra.

    Man kan ju alltid drömma

    Everyday Minerals

    2009-05-04 @ 10:44:48
    Har precis beställt lite smink från EDM, kan verkligen rekommendera deras produkter. Billigt och bra mineralsmink som räcker länge. Jag beställde ett free sampel kit och en concealer brush så om någon vecka kommer produkterna att dyka upp i brevlådan.

    En liten framgång

    2009-05-03 @ 18:23:00

    Idag har det varit en alldeles lagom lång och bra tävlingsdag. Började rulla mot tävlingsplatsen strax innan kl 8 och rullade hemåt vid 14-tiden. Riktigt skönt att det var nära också, inom kommunen och en dryg 20 minuters resa.

    Första klassen, en LB:3a, kändes rikitigt bra om man jämför med de andra starterna jag gjort detta år. L var inte lika spänd och dryg som hon kan vara. Slutade på 60,91% (fick bl.a. en 8a!) och kom delad 4a (dock står det delade 5a (!?) på resultatlistan på nätet...) och fick rosett. Den som vann hade 62,72% och det vara bara 6p som skiljde mellan oss.
    För J och C så gick det också bra, dock hade C varit ganska spänd men de hamnade på runt 58% vilket är bra!

    I LA:3an så gick det inte lika bra men jag är nöjd ändå. L var något okoncentrerade inne på tävlingsbanan och vi hade en del missar, fick allt från 3or till 7or och procenten blev 53. Slutade någonstans i den nedre delen av resultat listan, hehe.
    Bättre gick det för E och W som kom på en 3e plats, de fick dryga 61%.

    Har nu höjt mig i procenten från tävling till tävling vilket känns bra och förhoppningsvis så fortsätter det så ;P


     

    Inför morgondagen

    2009-05-02 @ 17:55:43
    Nu är L färdig knoppad och badad inför tävlingen imorgon.
    Det bra mycket bättre att rida idag, bytte till det vanliga tredelade bettet. Red igenom LA-programet och det gick bra förutom att vi gjorde ett fint byte i inridningen (självklart så ska det inte vara ett byte där men det tyckte L). Galoppserpentinerna fungerade utan problem så det finns hopp inför morgondagen. Hon gjorde verkligen superökningar i traven och det vara bara att försöka sitta kvar och hänga med.

    Jag hoppas att hon kan vara lika avslappnad imorgon inne på tävlingsbanan, troligtvis så kommer hon inte att vara det men man kan ju alltid hoppas ;)


    Deklaration

    2009-05-02 @ 11:03:47
    Nu har jag äntligen tagit tag i min deklartion och skickat in den. Får tillbaka ganska mycket pengar och det är verkligen välkommet, jag får väl troligtvis leva på dessa under hela sommaren då det ser dåligt ut på jobbfronten.

    För pengarna ska jag nog ta och köpa mig en CO Wellington Classic och klippa + slinga håret (behövs verkligen).
    Förhoppningsvis så kan jag spara en del också om jag inte shoppar alltför mycket under sommaren ;P

    Igår kväll så var jag duktig och skickade in min i stortsätt klara uppsats. Den skulle mailas via Urkund och det känns lite läskigt, tänk om man blir anklagad för plaigat. Jag vet att jag inte har plagierat och jag har refererat det jag skrivit korrekt, så det borde verkligen inte vara någon fara.

    Känner mig nu riktigt duktig! :)

    Vårens välkomst

    2009-05-01 @ 18:47:26
    Kvalborgs firandet skippades och jag tillbringade kvällen framför Greys Anatomy. Detta var nog klok då jag idag hade varit alltför sliten efter 2 dagars festande.

    Valborg började med en tur ner till stan för att kika på forsränningen, sjukt mycket folk och det var inte många flottar som skymtades pågrund av detta. Framåt eftermiddagen och kvällen blev det grillning med ett gäng trevliga människor. Jag tog det ganska lugnt medans vissa intog lite för mycket av det goda. Framåt 2-tiden så avtog festen och det var dags att sova.




    Nästa år tänker jag nog bojkotta detta överreklamerade spektal alternativ verkligen fira det på Upsaliensiskt vis = kvalborgsfirande, champagnefrukost, champagnegalopp, mösspåtagning, häng i någon park, grillning och nationsrunda (trots att det är så överreklamerat).

    Efter några få timmars sömn var det dags att sätta sig på bussen och bege sig mot byn.
    Nu har jag varit och rida L, det gick väl ingevidare då han var ganska okoncentrad och jag red på ett raktbett istället för det 3-delade. Imorgon kommer jag dock att byta tillbaka till det vanliga då jag tycker att hon fungerar bättre på det. Tränade lite bågar med förvänd galopp och det fungerade helt okej tillslut, damen har ju en tendens till att byta galopp lite som hon vill ibland ;P.

    RSS 2.0