vinter

2010-12-27 @ 19:38:04






kenya

2010-12-27 @ 19:02:07

Om två månader så kommer jag att befinna mig i Kenya och för alla er som undrar vad jag ska pyssla med där så hittade jag en blogg som en som åkte på resan förra året skrev. Vi kommer i stort sätt åka till samma ställen, några få ändringar har det blivit. För er som vill läsa så finns bloggen HÄR.


julen

2010-12-26 @ 18:37:03

Så var årets jul över. Har träffat delar av släkten, ätit julmat (usch...), öppnat paket, fikat mm. Fick en hel hög med julklappar, på tok för mycket! Fick ett nytt objektiv + UV lins, 32 gb minneskort (blir perfa i Kenya), KL stövelväska, pengar, 2 par raggsockor som mormor stickat, en bok och några fler saker som jag inte kommer på just nu.

Det har även hunnits med lite hästeri, igår tömkörde jag L och idag var det uteritt på schemat. Jag & L, C & S samt M & C begav oss i morse ut i snövädret på en ridtur. Kul hade vi och L var taggad och väldigt nöjd. Blev även lite galoppbus på fältet på hemvägen ;P. Har på em även ridit hingsten, shit vad han är roligt, samt tömkört C. 

Imorgon blir det en sväng in till stan, bilen ska besiktas och sedan tänkte jag kolla in mellandagsrean lite (brukar inte hitta nått)...

Hoppas att alla har haft en trevlig jul! 

 


God Jul

2010-12-24 @ 09:45:00





dan före dan

2010-12-23 @ 20:06:50

Idag har det varit fullfart. Åkte till stallet strax innan halv nio och kom åter hem halv fyra. Väl i stallet så skulle hästarna ut, sadelkammaren fixas iordning/städas, tvätt tvättas, fikas mm mm. Så klart blev det även en hel del tjôt och stoj med SGA och A under arbete. Roligt värre hade vi under dagen. Medans de fixade i sadelkammaren så motionerade jag hästarna. Hingsten longerades (hade vilat i två dagar) en stund innan jag hoppade upp och joggade honom ett tag, första gången jag satt på honom och I liked it! C tömkörde jag och han skötte sig som en lite prins. L fick en bustur iklädd innetäcke och hackamore ute i paddocken då hon gått träning på i tisdags och igår, laddad som tusan var hon.    

Hingsten P



Efter dagen i stallet var det bara att ta tag i julstöket hemma. Slog in alla paket, gjorde chokladfudge och mozartkulor. Nu tänker jag då inte prestera så mycket mera ikväll...


klappat o klart

2010-12-22 @ 16:31:45

Alla julklapparna är nu inhandlade (ev så behöver jag fixa en imorgon men inget måste), imorgon blir det inslagning av klapparna för att sedan placera dem under granen.

Nu ska jag snart åka till mitt andningshål en sväng...




 


Byte

2010-12-22 @ 11:31:52

Hollands (världens) bästa dressyrhäst flyttade till Tyskland. Nu flyttar Tysklands bästa unga dressyrhäst till Holland. Kul för EG!
LÄNK


istid igen

2010-12-22 @ 09:14:07

Man skulle kunna tror att jag befinner mig upp i norraste norrland men det gör jag inte, långt i från. -27,5 grader stod mätaren på när jag kollade, dagens skidpass är definitivt inställt.  


jobb

2010-12-21 @ 21:23:20

Nepp det är inte onsdag idag men trots det så har jag jobbat, vi går på julschema nu så jag passade på att ta ett pass. Vilken bra dag att välja att jobba på då vi blev serverade jullunch och efterrätt (chokladpudding, grädde och någon bärröra med hackad choklad som hade varit i ugnen ett tag så att chokladen hade smält). Mumsigt värre var det, jag tycker då inte julmat är någon direkt höjdare men det smakade ganska bra efter dryga 5h jobb och efterrätten var supergod! Var inte många inneliggande patienter så vi hade inte alltför mycket att göra så vi hann med att inventera allt foder och strö samt städa skullen.

När jobbet var avklarat så började jag min färd hem mot byn och jullovet. Jag som hade tänkt att börja min träning imorgon och ta mig ett skidpass men det ser inte så lovande ut då det förtillfället är 25 grader kallt! 


sista

2010-12-20 @ 08:40:28

Nu ska jag snart knata iväg mot den sista skoldagen för detta år (inte sista skoldagen för terminen då den fortsätter en vecka i januari). Snart är det jullov, ska bli så himla skönt!


-

2010-12-18 @ 09:46:33

Just nu utannoseras det två jobb som jag verkligen kan tänka mig, bad timing... Förhoppningsvis finns det även intressanta jobb när jag är klar med mina studier...


skitgöra

2010-12-17 @ 10:10:27

Började med att tillbringa gårdags förmiddagen i skolan och då löste jag bla en kompis lyxproblem. Hon hade nämligen fått två jäkligt bra jobb och kunde inte bestämma sig om vilket hon skulle ta. Efter stor ångest så lyckades hon bestämma sig med hjälp av mig och R. Verkligen ett lyxproblem!

Eftermiddagen tillbringades på dyngbandet nere i gropen på kliniken, jag och R skulle skotta det. Nu var det då inte ovansidan som skulle skottas utan undersidan... Vilket beyder att det tunga bandet ska lyftas upp och sedan ska man försöka ta bort all skit som ligger packat under. Att lyfta bandet är inte det enklaste och man kan bara typ bända upp lite åt gången. R lyckades mes att göra en riktigt fin vurpa där uppe ;P. Vi kom på taktiken och fick riktigt fart på det hela, lättast var att en bände upp bandet och den andra tog loss skitkakor med händerna (som var försädda med dubbla plasthanskar ska noteras), vaktmästaren var riktigt impad att vi hade lyckats få rent så mycket på så kort tid (50 min). Efter det så var vi kvar och städade ut coh desinficerade en isolering samt sanerade halva kliniken (en lång gång plus en massa småstallar). Blev några fina extra timmar och kul hade vi även om det var ett riktigt skitgöra.

När jag kom hem så var det bara att ta tag i korridorsstädningen som vi hade igår kväll inför dagens inspektion. Riktigt kul hade vi, vilket vi brukar ha när vi alla städar korridoren tillsammans. Nu är det riktigt rent och fint. Jag och Re rensade bla i förrådet och vi hittade en kasse med riktigt gamla retro kläder. S the dog fick leka modell:  



 


Medvetenhet

2010-12-15 @ 19:51:46

Med mina studier här på SLU så har jag blivit så himla mycket mer medveten om vardaliga saker och ting. Jag önskar att alla kunde få ta del av vissa saker redan i grundskolan på tex samhällskunskapen eller hemkunskapen (som nog inte heter så längre...). Saker som hur livsmedelsproduktionen ser ut med djurhållning, odling, hur mycket arbete det krävs för att få fram ett livsmedel mm. Ett besök på en bondgård borde vara obligastoriskt!

Jag blir mörkrädd när jag hör att folk tror att mjölken "produceras" i mejerihyllan på ICA, de vet inte att det krävs en kalv för att det ska bli den där litern i hyllan och att kalven egentligen är en "restprodukt" inom mjölkproduktionen. Sen har vi det här med ekologisk och konventionell produktion, jag skulle kunna skriva en hel uppsats om all för- och nackdelar. Allt som låter så bra med den ekologiska produktionen är inte så hållbart i längden...


snösmak

2010-12-12 @ 18:27:21

Igår var jag & L samt C & S ute på en ridtur i det härliga vintervädret. Vi red över fältet och mot grinden som leder till kohagen, vi travade genom hela kohagen för att sedan gå genom griden på andra sidan och in i skogen. Det första snöplogen L gjorde i skogen var att vika in öronen och gå genom en snöbeklädd gran vilket gjorde oss både till snögubber, C & S slapp därmed all snö... När vi kom ut på ängen som finns på andra sidan skogen så vek vi av in i skogen igen och mot kanalen för att sedan följa den tillbaka till griden och kohagen igen. Denna del var intressant...

Jag hade termobyxor och endast barbackagjorden (som inte brukar spännas alltför hårt) på L vilket gör att det blir ganska halt att sitta. L och jag skulle passera ett träd med en låg gren vilket gjorde att jag var tvungen att huka mig, då tar L ett kliv åt sidan och jag känner hur jag glider... Ja det var bara att följa med och landa i snön ;P. Barbackagjorden och ridtäcket satt nu nästan under magen, L glodde på mig och undrade vad jag gjorde ner i snön. C missade allt (då S inte har det högsta tempot och var en bit bakom) och såg mig sittandes garvande i snön med en mycket förvånad L bredvid mig. Var bara att leta reda på första bästa sten och kliva upp igen ;)

När vi åter kom till kohagen så tog vi lite trav (hm, trav och trav, L var supertaggad så det blev även lite galopp) igenom den och mot nästan grind, då passar tanten S på att göra en bock och C håller på att också få smaka på lite snö. Vi fortsätter sedan i skritt hem över fältet igen och det är två helnöjda hästarna (och ryttare) som återvänder till stallet.


En riktigt charmerande bild på L


vinter mular

2010-12-12 @ 18:09:14



  


vinterstudion

2010-12-11 @ 12:24:43

Har legat på soffan och slöglott på vinterstudion hela lördags förmiddagen! Jag verkligen älskar vinterstudion!
Nu är det slut med tittande och hästen kallar, uteritt i all snö står på dagens schema.


Baby beef

2010-12-10 @ 18:17:32






Onsdag = jobb

2010-12-08 @ 17:14:14

Onsdag betyder jobb för min del (ja det vet ni säkert vid det här laget ;P) och jag var faktiskt pigg när klockan ringde strax efter 5! Hur detta gick till vet jag inte men jag var istället så jäkla trött vid 11 tiden, det var verkligen svårt att kocentrera sig på vad föreläsaren försökte förmedla... Som tur var så har vi varit lediga på eftermiddagen så jag tog mig en middagslur, skönt.

Nu ska jag laga lite middag och sen ladda inför kvällens GA!


Transitions

2010-12-06 @ 20:57:54

I helgen hade vi besök av en belgisk internationell dressyrryttare som höll träningar hela helgen. Han tränar själv för the master him self, Gal! Jag fick möjligheten att vara med och rida för honom både igår och i lördags, hästen jag red hade jag bara suttit på 3 ggr a 20 min innan och det är en väldigt speciell häst. Var lite synd att L inte är helt i kondition igen efter hennes senaste skada (sparkatsig på benet), men är väldigt glad att jag fick låna V! Ägaren till V var supernöjd med helgens träning, vilket glädjer mig otroligt mycket, kul att man gör ett bra jobb.  

Då hästen inte är jätteutbildad så var fokus mest på basgrejer, övergångar. Han blir även väldigt lätt spänd och larvar sig för småsaker vilket vi också jobbade på. Fick många bra tips och problemen löstes till stor del, är nöjd med hela helgen. Lilla V var ganska trött i går, han fick verkligen jobba hårt. I lördags var träningarna jätte försenade och jag klev av hästen halv elva på kvällen. Jag satt på läktaren hela lördagen och sög in allt, riktigt inspirerande!

Några (kassa)bilder tagna från filmen (som inte vill laddas upp på sidan jag brukar ladda upp den på :/)
   


Cows

2010-12-04 @ 11:48:00










Kungligt

2010-12-02 @ 21:41:54

Idag var det dags för studiebesök i kylan. Bussen gick mot Harpsund och Stenhammar där vi kollade in deras besättningar. På Harpsund är det ekologisk mjölkproduktion och på Stenhammar bedrivs det köttproduktion. Harpsund tillhör staten och själva herrgården används som rekreationsbostad för den sittande statsministern. Stenhammar är kungens gods och han verkar vara intresserad av verksamheten... Kungen och prins Carl Philip var nämligen på Stenhammar idag! Vad är sannolikheten liksom att man får se dom där?!?! Utbytesstuderna var helt lyriska (ja det var väl vi svenskar också ;P).

En paparazzi bild på kungen, lyckades tyvärr inte få med prinsen



Uppsnappat i korridoren

2010-12-01 @ 22:00:36

L frågar ut J om hans exkursion som han hade idag:

Did you have fun in the foreset today?
- It was good but very cold
Could you really se something? I mean its a lot of snow.
- Yeh, some hole in the ground...

*alla i köket (=nästan hela korridoren) börjar asgarva*


istid?

2010-12-01 @ 05:29:46

Enligt termometern är det runt -20 grader ute, jag ser verkligen framemot att gå mot jobbet i denna kyla *not*
Kallare har det dock varit i natt, ute vid Ärna så var det hela -26,4 grader och inne i stan -23,8, går vi mot en ny istid måntro?


RSS 2.0