dagens middag

2011-01-31 @ 20:45:27




Jag och A tog vad vi hade här på slätta och gjorde oss en lasagne till midda.
Den blev både fin och riktigt god =)


jobb

2011-01-30 @ 18:24:47

Igår åkte jag hem till kära Uppsala och mina kära sambos. En snygg ny soffa stod i korridoren, det var på tiden då den gamla var i delar (bokstavligt talat). Gjorde även ett besök hos S för att umgås och "fira" hennes födelsedag lite, blev en lugn och trevlig kväll. Man kan inte tro att U var nära döden för en vecka sen, det är full fart på henne.

Idag var det dags att dra på sig jobbarkläderna och gummistövlarna, har sprungit ner på kliniken hela dagen lång. Kul att få jobba lite. Var alldeles lagom med hästar inne. Vi mockade, tömde boxar, skurade, desinficerade, fodrade, motionerade hästar... Allt det vanliga man gör en dag där nere.

Imorgon är det en ny vecka och tredje Skaraveckan ska avklaras innan det blir helg igen.


shot

2011-01-28 @ 19:44:54

Har laddat inför fredagskvällen med en kolerabakterieshot. Godare har jag druckit ;P


utbyte

2011-01-26 @ 20:46:59

Idag har jag klarat av mitt första PBL fall och jag tycker fortfarande att det är bra flummigt. Dock fick vi till en intressant diskussion men det hade man lika gärna kunnat diskuterat runt ett köksbord. Vi fick även det nya fallet som vi ska jobba med till nästa vecka, rovdjursjakt handlar det om och det är verkligen ett aktuellt ämne just nu.

Hämtade även ut mitt malariaprofylax och på måndag blir det att börja knapra det. förhoppningsvis utan alla trevliga biverkningar. En kursare har redan börjat knapra och hon säger att hon är superspeedad och sover väldigt lite. Ska bli spännande det här.

Imorgon byter jag ut Skara mot Göteborg då vi helt plötsligt blev lediga.


jag borde mycket

2011-01-25 @ 20:12:41

Har egentligen inget att skriva. Har nu nästan gjort klart mitt PBL fall och det här med PBL är inte riktigt min grej har jag insett. Det är bara så himla flummigt och inte lär man sig så mycket heller. Tur att vi inte har hållit på med det under alla åren på Ultuna!

Nu borde jag sätta mig och skriva på projektplanen till exjobbet, jag borde även börja skriva på ett CV för det är ju ganska högtid att påbörja (sommar)jobbsökandet.

Annars händer det inte alltför mycket här i lilla Skara. Snacka om att det är totalt dött, nästa dödare än byhålan. Hur kan folk plugga här när det inte händer ett dugg. Är väl kanska bara för att jag är van med Uppsala som är studentstaden nummer 1!


Utsikt från campus


ponnyakuten

2011-01-23 @ 20:32:23

Ni har väl inte missat att Ponnyakuten har börjat igen?!?
Vilket underbart program det är, måste vara det bästa som SVT någonsin har skapat ;D
Sen undrar jag vart alla stekarkillarna var när jag var i 11-års åldern??

Avsnitten går att se här: SVTPlay

 


söndag

2011-01-23 @ 18:35:58

Började söndagen med att gå en promenad med L, taggad till tusen var hon. Blir igångsättning av henne i veckan då vi hittade orsaken till hennes hälta, ett balltramp. Longerade henne i ridhuset på eftermiddagen för att se hur hon såg ut och hältan är iprincip borta! Skönt att tanten är på G igen.

Efter promenaden så red jag ut på F tillsammans med C på S. F gick först hela vägen och var from som ett lamm. Både C och jag var imponerade av henne.

På eftermiddagen var det dags att samla alla tävlingsryttare i klubben, både nya och gamla. Vilken uppslutning det var, har nog aldrig varit så många någonsin! Verkligen jättekul!!

Nu ska jag försöka ta mig igenom det första kapitlet i kursboken som vi ska ha läst tills imorgon.


åldern sätter inte stopp

2011-01-22 @ 18:20:00

Håller livsgnistan med ridning

Hoppas att jag är lika pigg när jag är 87!


-

2011-01-22 @ 09:44:47

Jag befarar det värsta, men hoppas att jag verkligen har fel! Är livrädd att just det smset eller telefonsamtalet ska komma...




update 17.10
Pratade med S på eftermiddagen och U lever, troligtvis inga brutna ben men skador på levern (förhöjda levervärden). Förhoppningen är att hon kommer hem imorgon eller på måndag om allt går som det ska. Faran är dock ännu inte över...


ibland blir det inte som man tänkt

2011-01-21 @ 18:55:18

Skulle ha åkt till Uppsala och fira min bästa kompis på sin 30 årsdag. Men hennes födelsedag byttes från glädje till sorg. Hennes U blev påkörd under eftermiddagen och kämpar nu mellan liv och död :'(.


Kämpa på 


årets första

2011-01-20 @ 22:20:03

Har idag avverkat årets första löpträningspass, som blev en runda på 4,75 km. Gick förvånansvärt bra och jag orkade hela sträckan utan paus (ja hunden som var hade några korta kisspauser).


skara

2011-01-20 @ 18:54:08

Snart är första veckan i Skara avklarad och inte mycket vettigt har gjorts ;) Flummigt värre är det också, men det är ganska skönt jämfört med allt strikt som man är van med. Verkar var en hel del vettigt folk på kursen så det känns riktigt bra.

Vaccinationerna avklarades i måndags. Fick tre sprutor varav två i vänsterarmen efter som jag är högerhänt, men vilken arm fick jag ondast i? Jo höger...  


så var det dags igen

2011-01-18 @ 08:41:02

Jaha, så var tanten ofräsch igen. När jag hoppade upp igår och hade tänkt rida ett dressyrpass men jag kände på engång att allt inte var som det skulle. Hon kan vara lite knackig i skritten, men inte så här. Skrittade på ett tag och det blev bättre och skulle prova trav, då var det bara att konstatera att hon inte alls var fräsch. In och bytte till tömkörningsgrejerna så att jag skulle kunna se hur det såg ut och ja det var väl ingen vacker syn... Dock är hon pigg och glad och villl verkligen jobba. Ser inte ut som hon har ont utan som om höger bak inte vill hänga med. Suck, jag vill ju att den finaste ska vara fräsch.


konferens

2011-01-16 @ 19:17:00

Nu är jag åter "hemma" efter en hel helg på konferens, shit vad vuxet det låter :O. Har varit i K-ör på tävlingskonferens som distriktet ordnade (eller ja distrikten då Vmanland samarbetar med Sörmland). Det har varit information och intryck i massor, ideer har bollats och skapats samt diskuterats en hel del. Mat och fika har det ätits i massor, allt har varit supergott!! Verkligen en toppen helg med en massa inspiration och trevligt ridsportfolk! Nu ska bara allt förvaltas hemma på klubben och jag är supertaggad.


 


-

2011-01-12 @ 21:41:36

Var förbi ICA idag och skulle köpa en chokladkaka (jag som inte äter sånt här egentligen...) som tröst mitt i allt plugg, men hittade inte min favvo: Marabou sensation youghyrt & raspberry :( 
Hoppas bara att de inte har slutat med den!


urfunktion

2011-01-09 @ 17:38:37

Kommer varken in på Studentportalen eller kurshemsidan = kan inte kolla min mail eller schemat... Har legat nere hela jäkla dan :@


the wall

2011-01-07 @ 13:11:00

Jag är trött, tröttare och tröttast... Oavsett hur mycket eller lite jag än sover så känner jag mig aldrig utvilad. Nu känns det som om jag skulle kunna sova i månader.
Pluggandet går inge bra och jag lär (=måste) sitta hela helgen med det. Måndag har jag ingen lust att tänka på. Vill inte att "lovet" ska vara slut än, det har gått för fort. Dock ser jag fram emot att träffa de bästa igen så är lite tudelad.

Nehe lite uppryckning innan dagens möte behövs...


mäktigt

2011-01-06 @ 20:16:00

Har idag tränat för tränare med L för första gången på jag vet inte hur länge. Två pass klarade vi av idag och duracellkaninen L hade nog kunnat gå ett till. Hon är verkligen bara bäst och så jäkla häftigt när hon går bra, lyckades få till en jättebra känsla vissa stunder. Det svåra med henne är att få henne att komma till arbete och släppa all spändhet, men när hon kommer till arbete så är hon så jäkla bra! Nu gäller det att jag lyckas rida så här även utan någon som står och "övervakar" en, vilket inte är det lättaste. Fan vad jag älskar den där hästen! Synd bara att hon inte är 10 år yngre...


tre

2011-01-05 @ 19:54:06

Idag har jag motionerat 3 stora (mörk)bruna, Hingsten, C och L. Jag skulle kunna hålla på att rida hästar hela dagarna i ända, jag mår verkligen som bäst då. 

Imorgon blir det två dressyrträning för L, kanske lyckas jag få tanten trött... Skulle dock inte tro det, hon är som en duracellkanin som bara går och går ;P

Nu ska jag återgå till min trevliga hög med handouts...  


ideer

2011-01-04 @ 11:08:31

Håller på att tvätta maskin nr 2 med tvätt, försöker plugga men mest tänker jag på annat... ;)
Många galna idér poppar upp i huvudet just nu, vet bara inte hur jag ska sätta dem i rullning, vågar jag ens det? :O


dags igen

2011-01-03 @ 19:32:47

Nu är det tid att ta tag i pluggandet (tenta nästa vecka) igen efter nästan två veckors ledighet. Det känns verkligen motigt och jag har skjutit upp det hela dagen men nu ska jag ta tag i det, ska iaf hinna gå igenom några handouts innan jag tar kväller. 


Högen som ska betas av...


2010 goes 2011

2011-01-01 @ 18:35:00

Så har ännu ett år passerat. Ny året firades i Knivsta med en massa trevligt folk. Blev sent, eller tidigt kanske vi ska säga ;P ramlade i säng vid halv 5 tiden imorse efter en rolig och intensiv em/kväll/natt/"morgon". Det som hann avverkas under alla timmar var att spela xbox med det nya kinetic (sjukt kul och jag måste nog köpa mig en uppsättning :P), en massa snack, MIG spelande, champange, fyrverkerier mm mm.  Vaknade som vanligt vid strax efter kl 8 efter några få timmars sömn men lyckades ligga kvar till strax efter tio.

Under natten så hade det kommit runt 2 dm snö så min bil gick knappt att "hitta", men tillslut så hittade jag bilen och kunde börja resan hem till mor för att fira hennes födelsedag. Var en intressant resa då det blåst/blåser en hel del och diverse drivor på uppemot halv metern hade bildats i vägrenen och en hel del drivsnö på vägbanan.

Ikväll blir det soffläge och förhoppningsvis är det något bra på tvn...


RSS 2.0