sista augusti 2

2010-08-31 @ 22:33:59

Kvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, hade tänkt att gå och lägga mig tidigt då jag ska upp tidigt imorgon men D kom förbi en sväng. Har nu suttit och snackat med honom i 2 h och sedan kom tysken så det blev lite snack med honom också. Det var iaf en trevlig överrasking att D kom, han saknar nog oss lite tror jag ;).

Nu ska jag sova, god natt på er!


sista augusti

2010-08-31 @ 20:25:57

Snart är sommaren slut och hösten här, iaf enligt kalendern dock tycker jag att hösten varit här sen början av augusti eller nått.

På dagens schema var det bara ett studiebesök inbokat. Min grupp skulle besöka en av stans ridskolor och "analysera" verksamheten. Imorgon ska dagens besök presenteras för de andra kursarna så vi har även förberett en power point med lite bakgrundsfakta och gjort en SWOT analys av verksamheten.

Idag har jag även tagit tag i matlagningen, lagade en lasagne så nu är frysen full med matlådor igen. Har även snackat med mina nya korridorare som är väldigt trevligt och jag tror nog att det här kan bli riktigt bra, även om de gamla är saknade!

Imorgon ringer klockan strax efter kl 5, första jobbmorgonen på kliniken för denna termin. Ska bli kul att träffa mina arbetskollegor igen efter sommaren =)


first day at school

2010-08-30 @ 21:54:44

Idag var det då dags att börja pluggandet igen, äntligen efter 4 års slit är det dags för en kurs som bara handlar om hästar ;P. Förhoppningsvis så uppfyller kursen mina förväntningar. Det som kommer att avverkas är träningsfysiologi, biomekanik, avel, foder, beteende ja allt typ.

Dagen började med lite kort intro om kursen och vi som ska gå kursen fick göra en kort presentation av oss själv och våran hästbakgrund. Sedan hade vi en introföreläsning om hästsverige med han som ingen har sett ;P

Känns som om jag har pratat engelska hela dagen lång, kursen går på engelska, på lunchen snackade jag med den pratglade tysken i korridoren och det samma nu på kvällen. Snart kommer jag väl även att drömma på engelska...

Imorse på väg till skolan träffade jag korridors D (som iofs nu flyttat ut), han iaf snacka lite med honom innan det var dags att skynda iväg till uppropet. Nu på kvällningen har jag catchat upp med S, vi var ute på en 2 timmars promenad. Har sett delar av Gottsunda och Sunnersta som jag aldrig sett förr. Trevligt att vidga sina vyer lite mera. Självklart var busan U med och traskade. Verkligen trevligt att träffa alla igen!


tillbaka

2010-08-29 @ 15:48:59

Imorgon börjar universitetsstudierna igen och nu har jag installerat mig hemma i rummet efter sommarens jobbande. Är en hel del förändringar här hemma i korridoren, en massa nya som flyttar in (nu är jag den som har bott längst här, alltså är det jag som bestämmer ;P). Saknar dock alla mina gamla kombos, nu är det ingen skitglad V the dog som möter en när man kommer hem, ingen D att snacka skit med och vem ska ta över matlagningskaoset efter L? Men det blir säkert bra det här också. Har träffat två nya, J från Tyskland samt A som flyttar in i Ls rum och de verkar vara trevligt folk. Återstår 2st innan vi blir fulltaliga igen.

Mitt rum har varit i ett enda kaos, packning högt och lågt, men nu har jag packat upp och fått i ordning på det mesta. Nya gardinerna sitter i fönstret (dock blev det inte som jag tänkt då IKEA gardinerna som såg bra ut i katalogen inte så lika bra ut i verkligheten) och jag är ganska nöjd. I badrummet luktar det asis (stället på skolan där man dissikerar döda djur) och jag vet inte vad jag ska göra åt det men antar att det är avloppet som luktar, förhoppningsvis så ordnar det sig när det börjar användas igen. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är jag i stort behov av en till bokhylla, just nu används golvet som bokförvaring. Får fortsätta klura på en lösning...

Imorgon är det som sagt dags att återgå till vardagen igen, ska bli trevligt.


träning

2010-08-25 @ 21:26:20

Idag var det första gången på ett år som L och jag red träning för tränare, äntligen är vi igång igen efter alla motgångar!

Träningen gick överförväntan, tror nog att hon aldrig varit så fin som hon var idag. Visst det är en hel del grejer att jobba med men det ska det ju vara. Hon har lite svårt att få med sig yttersidan i vänster varv och vill gärna skjuta ut bogen och sätta in vänster bak innanför spåret. Men tog träningen riktigt bra utan att bli speedad som hon lätt kan bli när hon tycker att det är jobbigt. Hon har även lite lättare att kunna jobba i en djup och låg form, vilket hon tycker är skitjobbigt ;).

Dagens övning bestod av mycket jobb med böjning och ställning samt övergångar, jobbade främst på volt men det gjordes även öppnor efter långsidorna i både trav och galopp samt skänkelvikning på diagonalerna i trav.


Framridning i paddocken




  

Träning i ridhuset



kantarelljakt

2010-08-24 @ 18:30:50




(synd att den blev suddig)




IKEA inredning

2010-08-23 @ 22:19:15

Bläddrade igenom den nya IKEA katalogen och blev väldigt inspirerad. Tyvärr bor jag ju just nu bara på 22 kvm vilket gör att det inte finns så mycket utrymme att spela på. Jag är i behov av en större bokhylla, lär nog bli så att Billy får lämna sin plats för ett antal vägghyllor (s 38-39, 234). Jag skulle dock hellre vilja ha en den största expiditbokhyllan men det blir lite väl trångt (tyvärr). Såg även en trevlig gardinupphängning (s 318-319) som jag håller på att klurar lite på...


imorgon...

2010-08-22 @ 21:50:30

...ringer inte min klocka 04.20 som den skulle ha gjort om jag jobbat. Är inte ett dugg avis på mina skiftlagskompisar som börjar en ny skiftperiod och ska upp och jobba imorgon.
...ska jag ta sovmorgon. Eller sovmorgon och sovmorgon, får vara glad om jag lyckas sova till kl 8.
...är det en vecka kvar till uni.plugget börjar igen.
...måste jag städa.


SM

2010-08-22 @ 19:39:11

Var iväg en sväng till Strömsan idag för att kolla på SM finalerna i dressyr. Vi kom till andra halva i young riders finalen och såg sedan hela senior finalen. Väldigt inspirerande att se alla fina hästar och välridande ryttare. Dock tycker jag att det var fel som vann dagens senior kür, Minna skulle helt klart ha vunnit före Tinne. Minna har gjort ett grymt jobb med Larina, jag tyckte tidigare att den hästen har sett för stor och tung ut för henne men nu säger jag bara vilket ekipage! Kul att de nu även har blivit uttagna till VM!


shopping

2010-08-19 @ 16:44:31

Har varit in till stan en sväng idag och har nu beställt en iPhone 4. Var även till Ikea och köpte (billiga) gardiner och stora örngott. På väg till Ikea blev det en sväng in på Nordik och där fastnade jag för klockorna med lösa siffror så det blir nog att åka och shoppa en sån någon dag.


lite vemodig

2010-08-18 @ 07:09:47

Nu är de över och jag har just nu lite blandade känslor, lite tråkigt men samtidigt är det skönt.
Nu ska jag krama kudden några timmar, go natt!


24

2010-08-17 @ 07:42:23

Nu ska jag gå och sova efter att ha varit vaken i drygt 24h timmar (nattjobbat). Ikväll går jag på mitt sista skift för sommaren och imorgon kl 06.00 har jag "semester" =)


en riktig fredag

2010-08-06 @ 22:08:54

Klev av jobbet imorse klockan 6, mina 17 arbetsdagar i rad är nu äntligen över. Skönt att ha en "riktig" fredag denna vecka och kunna vara ledig över helg plus två dagar till. Under mina lediga dagar ska jag hinna besöka Uppsala samt rida en hel del hästar, nått mer spännande blir det nog inte...

Var ner till stallet och red P när jag vaknat efter skiftet, han börjar bli riktigt fin. Första dagen kunde vi ju varken svänga höger eller vänster samt gasen och bromsen var urfunktion. Nu funkar det mesta, dock är det lite bromsproblem fortfarande. Han är verkligen positiv vilket gör allt mycket lättare. Även hanteringen börjar funka bättre och bättre, han är inte lika bufflig och ska inte smaka på allt (inklusive mig) längre. En riktigt härliga grabb är det även om jag höll på att "ge upp" de första dagarna ;P

För Ls del blev det tömkörning, hon såg ganska trött ut så det blev bara lite lätt arbete med lite inslag av galoppfattningar. Riktigt fin var hon och hon kunde gå riktigt lågt i formen i traven och jobba på bra.

Imorgon blir det som sagt stallet (som vanligt), då ska P och F ridas. Ska nog ta mig en sväng till stan om jag hinner och beställa en iphone 4. Förhoppningsvis är det sol ut så att brännan kan bättras på lite, just nu känner jag mig vit...  

 


snygga grejer

2010-08-04 @ 20:15:47
Hittade denna sida via en artikel i ridsport och det var en på ett forum som visade grejer köpta därifrån.
Ska nog ta och beställa en plastrong samt hårnät, ska bara fundera ut designen =)

jag behöver en plan

2010-08-04 @ 20:09:02
Jag kan fan inte sluta tänka på D (inte korridors D), träffade hon på S examensfest i juni men vi snackade typ inte alls. Men ändå finns han där. Måste komma på en bra plan... Help...

Jobb i natt så det blir väl att tänka lite för mycket då...

RSS 2.0