A lot of horses

2009-07-31 @ 19:25:54
Idag har jag ridit 3 hästar, det ska jag även göra imorgon. puh
Började med Z och han var faktiskt ganska framåt mot vad han varit den senaste tiden. Skrittade fram honom på volter och serpentiner, joggade sedan igenom honom ordentligt, han fick gå ganska lång och låg. I galoppen växlade jag mellan volter och fyrkantsspåret. Travade även av honom lång och låg. Efter ridpasset plåstrade jag om hans någon dag gamla balltramp.

Sedan var det dags att hämta in L, hon var längst bort i hagen men när jag ropade kom hon och kompis C galopperande mot mig. L fick gå på kandaret idag, hon var något tjurig mot högerskänkel och protesterade lite. Jobbade mycket med tempoväxlingar och skänkelvikning, öppna och sluta. När jag travade av så kändes hon riktigt hyfsad.

Efter L så var det min favvo Gs tur, han är under igångsättning efter betet. Red honom första gången efter betet igår och då blev det mycket skritt och lite jogg på halvlång tygel. Idag ställde jag lite mera krav på honom och även han fick gå lång och låg. Han var riktigt trevlig, bjöd på framåt och kändes ganska mjuk. Han är bra go min "lilla" G!

Imorgon är det L, G och W som ska motioneras.

far away

2009-07-30 @ 22:17:32

Just nu skulle jag vilja vara långt borta från alla dessa myggjävlar och allt regn.
En sista minuten resa hade varit perfekt.


Myggjävlar

2009-07-29 @ 17:52:09
Just nu känns det som om hela jag är ett stort jäkla myggbett, fan vad mycket mygg det är just nu!

Har tillbringat hela dagen  i stallet, jobbade runt 5,5 h och resterade timmare har jag fixa L och tagit in våra hästar. Dagens arbetsuppgifter har varit att fixa alla RS-hästarnas ryktpåsar, bada alla RS-hästar, mocka lite, fixa lite hö, skriva i hyresavtalet och regler för boxplatser i datorn, ja det var nog allt tror jag. Dagen har gått väldigt  fort. Hovis har även varit och skott en hög av RS-hästarna, så nu har de alldeles nya dojjor.

Imorgon är det löshoppning på schemat, alltså inte för mig utan för L. Hon kommer tycka att det är jättelattjo. Tänkte även rida en stund tror jag. Ska även med och hämta hem S från betet och skritta igång G. Fullt upp.

Tjing!

Swine flu

2009-07-28 @ 19:03:36
L kändes hyfsad på det nya bettet, studtals väldigt stadig och inte lika "tjafsig" som hon kan vara. Blir nog bra det där. Hon går ju dock bäst på kandar.

Hämtade hem resterande hästar från betet nu på kvällen, de få dock sova ute en natt till då gräshagen längst upp vid stallet behöver betas av. De var iaf glada att få komma hem, kom skrittandes emot oss när vi ropade på dem. Jag tog M och S tillsammans och det gick galant.

Får se om man blir sjuk i svininfluensan nu då, en kompis i stallet är ev smittad efter en utlandsresa. Hon har alla symtomen och får inte lämna hemmet. Vi skämtade ju om detta när hon var i stallet och snorade häromdagen. Men jag är inte orolig.  

2-delat

2009-07-28 @ 13:19:27
Idag svängde jag förbi Hööks och införskaffade ett 2-delat bett åt L. Det ska provas och invigas idag. Hoppas att hon tycker om det.

Jag var även förbi Mediamarkt och kikade på en kamera, dock så hade det väl inget supererbjudande på den som jag vill ha. Men har nu sett den i verkligenheten och den verkar vara nätt. Nu ska jag bara få ihop lite pengar och sen blir det kamera köp!


Hallonmuffins

2009-07-27 @ 18:02:49

5 dl vetemjöl

2 dl strösocker

2½ tsk bakpulver

2 ägg

1 dl gräddfil (jag använde filmjölk)

1dl mjölk

50g smält smör

3-4dl hallon


Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner ägg, gräddfil, mjölk och smör. Häll smeten i stora muffinsformar. Tryck i hallonen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt muffinsen kallna på galler.



Klockrent

2009-07-26 @ 20:51:10

Hemlängtan

2009-07-25 @ 19:11:59
Idag har min dag bestått av jobb och åter jobb. Uppstigning kl 6 imorse och jag var i stallet och fodrade runt kvart i 7. Sen har jag packat hö, mockat, fixat vatten och ridit. E kom så vi hämtade hem G och M från betet, snacka om att de ville hem. G gnäggade väldigt när jag kom och skulle sätta på honom grimman och han nästan kastade sig i den, var verkligen som han sa att kommer du ÄNTLIGEN och hämtar mig. Bråttom hem hade han också. De 5 ponnyerna som ska gå kvar till mitten av nästa vecka var bra sugna på att få komma hem de med, de verkar ha tröttnat på vildhästlivet.
Vilket välkomnade G och M fick av RS-hästarna som varit hemma hela sommaren, de gnäggade och gnäggade. Riktight härligt att se.

Joggade N en sväng och han var lika sten som vanligt. Sen var det Ls tur, tog kandaret idag och gud vad hon var fin. Riktigt rund och mjuk, I like!

Imorgon är det jobb igen och då har jag 8 hästar istället för 5 att sköta. Kommer att ta lite extra tid... 

Fredagsmat

2009-07-24 @ 18:43:44
Gratinerade tortilla cheese chips med tacoköttfärs och grönsaker



Systemkamera funderingar

2009-07-23 @ 17:10:55
Jag går i lite systemkamra köp funderingar, eller ja jag ska köpa en men vilken? Funderar just nu på Canon eos 1000d eller Canon eos 450d. Tror det lutar åt den senare även om den är någon tusenlapp dyrare.

Jag behöver ju inte direkt någon superkamera och jag tror att jag blir nöjd med någon av dessa. Sedan så måste man ju köpa en massa objektiv och de kostar ju en hel del. Om man har tur kanske man kan få med ett kitobjektiv att börja med, visst det är ju inte det bästa men alltid något.

Får se hur mycket jag får i lön och när jag har råd med mitt köp.

Post och shopping

2009-07-23 @ 09:36:46

Igår var jag hem en sväng för att hämta min post, det var verkligen öde i Uppsala och ute på Ultuna. Iofs så var jag där tidigt på morgonen (kl 8). Allt såg sig likt ut, lite förändringar på centralen som håller på att byggas om samt att busskurerna ute på Ultuna numera är av glas. Tyckte mycket bättre om de fina röda i trä, typ såna som står ute på landsbygden.

Hade fått en hel del post och några räkningar. Räkningarna har jag försökt betala idag men det går inte att signera, så jag får göra ett nytt försök senare.

Mötte upp S på centralen och vi tog tåget till huvudstaden för shopping. Kul att se att hon mår så pass bra efter det som hänt på den senaste tiden, tror att det var välbehövligt för henne att komma iväg en sväng.
Jag shoppade inte alltför mycket, blev ett (till) par jeans från Gul & Blå (fick även en gratis t-shirt där ifrån), en mascara (Bluberry Curl, ska bli spännade och prova den) och hårnålar.
S köpte desto mera, vet inte hur mycket hon shoppade men det var mycket!

Det var en trevlig och bra dag, skönt att komma ifrån lite.


En gång igen gång, två gånger en vana

2009-07-23 @ 09:28:33
Igår blev det offentligt vem som blivit varnad av FEI efter att de upptäckt grus i munnen på hästen under NBM. Den aktuella ryttaren har varit uppe förut då det kom fram att hennes ponny varit dopad under EM, de förlorade där med sin medalj. Då skyllde de på att någon måste har preparetat arnikan, nu skyller de på att hästen äter grus...
Då när hon blev fälld för doping tyckte jag synd om henne, om det nu var så att arnikan var preparerad av någon utomstående, men nu så tror jag att jag ändrar uppfattning i den frågan.   

Bryr sig dessa unga ryttare (SK och EA) inte om sina hästar? Är det så viktigt att vinna tävlingarna så att hästarnas hälsa och välbefinnade kommer i andra hand? Tydligen...

Vi är på G

2009-07-21 @ 19:23:28
Idag joggade jag L på kandaret, vilken skillnad det blir. Baken kommer in mycket bättre, mindre tjafs i munnen (nästan obefintligt) och en bara så mycket bättre känsla. Måste hitta ett annat bett att rida på när jag rider på tränset, just nu har vi ett tredelat men jag funderat på ett vanligt tvådelat.
Nu vill jag bara rida och träna, jag är så himla pepp just nu. Men har inte L förns nästa vecka igen...

Imorgon åker jag hem en sväng och sen till huvudstaden, ska bli riktigt trevligt.

Såpan går vidare

2009-07-21 @ 17:23:12
Idag har SK "talat ut" under en presskonferens, hon ger stor kritik till djursjukhuset, förbundet och nu ska hon tydligen anmäla den behandlande veterinären också. Jag sägar då det, denna skandal bara växer och växer.

Artiklar att läsa i detta fall: #1 och #2

Mål

2009-07-20 @ 11:38:00
Mitt mål har länge varit att rida Msv. Ett mål som kanske inte är så lätt att uppnå om man som jag bara tävlat ridskolehäst (startat LA). Nu har jag en häst med potential att klara det, hon har tidigare startat Msv med halv bra resultat.

I år har  vi hittills varit ute på 4 tävlingar, med verkligen blandade resultat i LB (en placering) och LA. Vi har inte lyckats hålla ihop programmet från start till mål, men det är bara att träna vidare. Vi behöver mera tävlingsvana tillsammans, dels behöver hon komma ut på flera tävlingar så att hon inte blir lika laddad varje gång. Det är roligt att hon tycker att det är kul att komma ut på tävlingsbanorna men ibland så tycker hon att det är lite för roligt...

Nu är jag verkligen peppad på att träna vidare mot mitt mål, men det är inte så enkelt då jag i terminerna rider hästen max en till två gånger i veckan då jag studerar på annan ort.

För att rida Msv så krävs det ridning på kandar och det håller jag på att träna på nu, eller ska börja och den gången jag ridit med det kändes det bra.

Detta måste funka innan vi ger oss in i en Msv:
Kandar - träning på går.
Kunna rida i samlade gångarter - behöver träna mera på det.
Byten - lite finslipning behövs.
Enkla byten - funkar på träning.
Skolor - funkar bra.
Ryggning - behöver träna mera på rakheten.
Skrittpiruett - funkar bra.

Någon Msv start blir det nog tidigast i vår, i höst ska vi försöka få ihop bra resultat i LA.

Där ser man

2009-07-19 @ 19:38:33
Inte visste jag att våra dressyrryttare vann nationshoppningen i Falsterbo!

"Konkurrensen var inte den vassaste.

Men en seger är en seger.

Dressyrlandslaget tog hem nationshoppningen i Falsterbo.

Trion Tinne Wilhelmson-Silfvén, Minna Telde och Patrik Kittel tog chansen att trimma formen inför EM i Windsor i augusti.

Samtliga är redan klara för mästerskapet och vem som kompletterar laget när det drar ihop sig till allvar vill förbundskaptenen Bo Jenå klura ett tag till på.

-Vi fick ett fint genrep inför EM, vilket känns väldigt bra. Alla hade några småmissar men vi motsvarade det favoritskap som vi givetvis hade, säger Jenå.

Tävlingen avgjordes i kür, en något udda händelse men sanktionerad av det internationella ridsportförbundet.

Tinne Wilhelmson-Silfvén fick 72,50 procent av domarna sedan hon varit först ut av svenskarna. Procenten räckte till fjärde plats totalt.

Minna Telde nådde 71,95 med Don Charly och höll Sveriges ledning.

Sedan kom dagens fullträff. Patrik Kittel noterade 76,15 med Scandic och det resultatet var inte någon annan i närheten av.

-Fantastiskt roligt att komma hem och visa upp en så här underbar häst. Det var ändå inte det bästa vi gjort. Jag skulle ha varit lite mer aktiv och därför håller jag vår Grand prix i fredags som vår topp hittills, säger Patrik Kittel.

Holland kom tvåa, följt av Tyskland och Danmark."

(ARTIKELN)

Haha, bra att de har koll.


the half-blood prince

2009-07-18 @ 21:49:30
Hemkommen från bion. Tyckte att filmen var riktigt bra (jag är väl lite av en HP nörd ;P), visst det fattas mycket från boken men så blir det ju när man gör film. Det var många riktigt roliga och härliga scener. Den är helt klart värd att se.
Av mig får den betyg 4 av 5.



Imorgon är det dags för jobb så sängen kallar om en stund.

Kandar

2009-07-18 @ 14:47:41
Idag åkte jag till stallet tidigt på morgonen, var där strax innan klockan 8. Började med att jogga W en stund i ridhuset. Sen var det dags för L, satte på henne kandaret och vi skrittade runt på det ett tag. Gick faktiskt riktigt hyggligt och hon samlade ihop sig riktigt bra. Tog några travsteg också och det gick bra det med. Nästa vecka ska hon väl börja travjobbas efter hennes "gå upp i vikt" period, då blir det mera kandarridning.

Ikväll blir det Harry Potter på bio, trevlans.

Flooding

2009-07-17 @ 20:10:52
Så här ser det ut i kanalen och mer regn ska tydligen komma.

FILM

Äventyr

2009-07-17 @ 20:09:04
Idag har L varit med om ett riktigt äventyr, jag och E på sin Z red iväg till sjön. Först så måste man ju pasera genom hela jäkla byn och sedan över den stora vägen, detta tog nog runt 50 min. När vi väl var där var det dags att se om våra hästar var badkrukor. L tvekade bra länge och jag var tvungen att hoppa av och gå ut en bit innan hon vågade ta några kliv i sjön. Jag hoppade upp igen och gjorde en ny anridning på vattnet och L gick ner! När hon väl var i vattnet så tror jag att hon tyckte att det var skönt och superkul, det bara lyste glädje om hela henne. Tänk vad hon får uppleva på gamla dar. 

Z då, jo han var helt förstenad uppe på den lilla stranden och tänkte minsann inte ta ett steg i den där sjön. Vi försökte locka i honom medans L och jag var ute i vattnet, men icke. Sen efter jag och L gått upp och i några gånger så hängde E på med Z i Ls svans. Efter några steg så hör jag bara en stor jäkla plums och vem är det inte som har hoppat ett jättehopp rakt ner i sjön? Jo Z. E flyger av med kläder och allt i sjön och Z simmar rakt ut mot mitten av sjön. Vilken syn detta var alltså, det skulle ha filmats. Som tur är så vänder Z när vi ropar på honom och han simmar tillbaka och  springer upp på land mot L och mig. 3 av hans benskydd ligger och flyter ute i vattnet och E som redan är heldoppad efter avramlingen simmar ut och hämtar dem. Vad vi garvade åt detta på hemvägen.   

Jeansshorts

2009-07-17 @ 10:01:31
Jag vill ha ett par jeansshorts! Visst det är enkelt att fixa själv, men jag har inga jeans som jag vill klippa av. Eller jag har ett par väldigt gamla Levis som jag kan offra, problemet är att de är lite tighta i midjan ;P

I min jakt på nätet efter ett par så upptäckte jag att Gul&Blå numera finns i Uppsala, på Holmlunds (konstigt att jag inte sett det tidigare...) och Herta. Detta betyder att jag inte behöver åka till huvudstaden för att köpa mig ett par till sådana. Trevligt trevligt!

Dessa jeans var ju bara så lovely

Förbundet tar strid mot RIN

2009-07-16 @ 21:03:41
Det var mycket glädjande att läsa dessa artiklar: #1 och #2.
Förbundet tänker inte ge sig vad gäller hästarnas bäst, om det trots allt slutar med att RIN (och SK) får rätt så kommer det betyda att det svenska TRet inte gäller, iom att det enligt RIN är FEIs regler som gäller. Nu kan jag inte FEIs regler, med de skiljer sig från de svenska.

Om RIN "vinner" får det även konsekvensen (som jag tidigare) skrev att inga karenstider gäller, vilket betyder att du kan åka och tävla på behandlade hästar som inte är i tävlingsmässigt skick. Det är bara om du blir uttagen till ett dopingprov och det påvisar förkomst av ett otillåtet medel som du kan bli dömd. Detta är verkligen sjukt och djurens välbefinnade tas det ingen hänsyn till.

Det är även ett lagbrott att tävla med behandlade hästar! Utdrag från DSF 2005:1 L13:


"2 § När en häst har behandlats med läkemedel, läkemedelssubstanser eller annat ämne gäller följande karenstider innan den får tränas för eller delta i tävling på tävlingsbana.

1. 90 dygn vid behandling med anabola steroider eller androgener,

2. 28 dygn vid behandling med långtidsverkande kortikosteroider,

3. 14 dygn (336 timmar)

a. vid behandling med

- adenokortikotropt hormon (ACTH-preparat),

- andra kortikosteroider än de ovan nämnda,

- icke steroida antiinflammatoriska preparat, såsom exempelvis fenylbutazon

och flunixin, eller

- preparat innehållande koffein eller procain, samt

b. då en häst har injicerats i en led med läkemedel, läkemedelssubstanser eller annat ämne, om inte längre karenstid anges i dessa föreskrifter, samt

4. 4 dygn (96 timmar) vid behandling med andra läkemedel, läkemedelssubstanser

eller ämnen än de som har angetts i denna paragraf."

Står RIN över våra lagar i detta land? Nej, jag tror knappast det och alltså borde karenstidsreglerna gälla.


Work & Running

2009-07-16 @ 18:43:07
Idag har jag jobbat, alltså mockat skit. Gick snabbare än vad jag trodde att det skulle göra, hade även utsläpp av 5 + 5 hästar vilket jag trodde skulle fördröja mina morgon sysslor. Men icke, jag var klar på 2h ändå. Eftermiddags jobbet bestod som vanligt av beteskollen och intag, tog även en ridtur på V.

När jag kom hem så tog jag djävulen i hornen och begav mig ut på en springrunda. Har ju inte sprungit på en månad och ja det kändes.

Nu ska jag bara lata mig hela kvällen!

Inga karenstider?!?

2009-07-15 @ 16:26:05

Nu har jag läst RINs dom, enligt dem så är det bara att behandla hästarna med preparat och åka ut och tävla. Karenstidsreglerna gäller inte, utan det är i princip bara positiva dopingprov som är ett brott mot reglementet. Detta är helt sjukt.


Skandal

2009-07-15 @ 15:21:25
Det är verkligen en skandal att RIN "frikänner" SK, ska bli spännande att läsa domen och se vad de grundar sitt frikännade på...

Ledig

2009-07-15 @ 11:52:01
Idag är det min första hästlediga dag på jag vet inte hur länge, riktigt skönt är det och jag ska inte sätta min fot i stallet alls idag.

Har börjat dagen med att sola lite på playa del gräsmatta och jag ska nog fortsätta att inte gör någonting idag (som vanligt alltså ;)).

Chokladfudgekaka

2009-07-14 @ 22:54:37
Kan verkligen rekommendera denna kaka, den är riktigt smarrig och blev väldigt populär hos kompisarna.

(bild från tasteline)


Chokladkaka
150g smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe, kallt
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver

Fudge
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100g mörk choklad
75 g smör, rumstempererat

Gör så här:


Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.

Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.

Servera med grädde eller glass


Kungafamiljen utan hjälm

2009-07-14 @ 18:22:41
Dagens rubrik på expressen.se är så här har ni aldrig sett kungen. Samt kommentarerna om att de sitter och rider utan hjälm, det var ju rubriker för något år sen när Madeleine satt och red utan hjälm. Jag har svårt att bli upprörd över detta, visst ska man ha hjälm när man rider. Det har dock hänt mig att jag själv ridit utan, när det har varit otroligt varmt eller kallt och man vill ha en mössa, men det är inget som jag gör till vardags. Förbundet förespråkar användandet av hjälm. Sen att alla (undantag juniorer) som rider Msv klasser och över sitter och rider i hatt (vilket jag inte har något emot) och inte hjälm, det är till och med reglerat i TR, verkar vara en helt annan sak. Tycker att det verkligen är dubbla budskap, om de nu ska vara så himla på när det är någon som syns på bild utan hjälm. Visst det kanske inte ser så bra ut för alla barn och ungdomar om deras förbilder (kanske inte direkt kungen) sitter utan hjälm, men vad tror de att dressyrryttarna gör på hemmaplan? De flesta sitter och rider utan hjälm. 

Samtidigt hade det blivit en massa skriverier om Kungen med familj hade varit ute och cyklat utan hjälm? Nej jag tror inte det.

Vila i frid Lilla Djuret

2009-07-14 @ 08:53:35
Sent igår kväll fick jag ett sms från S om att X (aka Lilla Djuret) inte fanns vid hennes sida längre. Det kom verkligen som en chock och hon har det nog inte lätt just nu, de var så himla tighta. Just nu känns det bara så tomt.



Jordgubbs- och vit chokladmoussetårta

2009-07-13 @ 22:35:34

Denna tårta gjorde jag till min födelsedag i juni, verkligen supergod!



30 min + 5 timmar i frysen


Smält den vita chokladen försiktigt på låg effekt i mikrovågsugnen eller över vatten bad.


Till 8-10 bitar:

1 färdig marängbotten

  

Vit chokladmousse

150 g vit choklad

½ msk smör

2 äggulor

2½ dl vispgrädde


Jordgubbsmousse

1 liter jordgubbar

4 gelatinblad

¾ dl vatten

1 dl strösocker

2½ dl vispgrädde


Garnering

Jordgubbar

Hyvlad vit choklad


Gör så här:

Lägg marängen i en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter.


Chokladmousse: Smält choklad och smör över vattenbad eller i mikrovågsugn. Ta bort från värmen och rör ner en äggula i taget. Vispa grädden. Blanda ner lite av grädden i chokladen och vänd sedan ner chokladen i smeten. Häll chokladmoussen i formen och se till att den blir jämnt fördelad. Frys ca 45 min så att moussen stelnar.


Jordgubbsmousse: Snoppa jordgubbarna och mixa dem till puré. Lägg gelatinet i kallt vatten 5 min. Koka upp vatten och socker. Dra kastrullen från värmen och låt gelatinbladen smälta i sockerlagen. Låt svalna. Blanda med jordgubbspurén. Vispa grädden och vänd ner den i jordgubbspurén. Häll moussen över den vita chokladmoussen. Frys tårtan minst 4 timmar. Låt tårtan tina i rumstemperatur ca 30 min före servering. Garnera med jordgubbar och hyvlad choklad.


"LA:3 övning"

2009-07-13 @ 20:50:18

Denna övning red jag förra veckan, klippte ihop lite delar i LA:3an och tränade på dessa. Väldigt bra att träna linjerna inför höstens tävlingsäsong.
Variera genom att rida varannan gång åt vänster, och göra skänkelvikningen undan höger skänkel, och varannan åt höger, skänkelvikning undan vänster skänkel. Övningen rids i trav, går även att rida i de andra gångarterna och i galoppen lägga in enkla byten/byten på passande ställen.


Schema

2009-07-13 @ 09:21:49
Kollad in kurshemsidan till kursen jag ska läsa i höst, schemat ligger redan ute! Vilket jäkla schema, 8-16(17) nästan varje dag, ibland är det sovmorgon och då börjar vi kl 9. Hjälp, jag kommer inte att överleva detta. Var ju länge sen vi hade så mycket schema lagt, måste vara när vi lästa kemi i ettan. Hur ska man hinna med livet förövrigt?? Jag som hade hoppats på några lugna veckor i början för att hinna festa, men det kanska jag lyckas klämma in ändå, man är ju trots allt student (A).

Studiebesök ska vi också åka på, bl.a. Skara (3 dagar) och Jönköping (2 dagar). Verkar även som om vi ska göra något stort projekt som företag och organisationer är iblandade i, låter ganska spännande.

Nu blev jag väldigt nyfiken på det här (ser dock inte fram emot kursen, den verkar verkligen flummig), undrar dock hur de ska få allt att funka när vi nästan är 100 som ska läsa kursen...

Design?

2009-07-12 @ 20:25:15

Håller på att ändra lite i designen, velar lite med min header... Vad tycker ni?


Satio eller Aino

2009-07-12 @ 10:16:04
Jag skrev ju tidigare att jag ville ha en Samsung Ultra Touch men nu lutar det någ åt att jag väntar och spanar in SEs ny mobiler Satio och Aino (fula namn btw).

Men vilken vill jag ha?

Satio
Skärm: 360*640 px
Kamera: 12,1 megapixel
Endast touchskärm
Mer specifikationer finns här


Aino 
Skärm: 432*240 px
Kamera: 8,1 megapixel
Knappsats och "delvis" touchskärm
Mer specifikationer finns här


Shopping

2009-07-11 @ 12:41:48
Åkte in till stan och shoppade lite på förmiddagen. Blev två stycken linnen på GT, en BH på HM och en BH på Lindex. Köpte även schampo och conditioner på Kicks. Hade väntat mig mera shopping men det blev inte så, hittade verkligen ingenting. Får bli en tripp till huvudstaden men helst skulle jag vilja åka till Götet igen, där kan vi snacka om roliga affärer!

Nu lunch, sen en ridtur.

Älskade hästar

2009-07-10 @ 22:38:00
RIN har upphävt Kroons tävlingsförbud under deras utredning, verkligen helt sjukt. Detta måste tyda på att de kommer att frikänna henne alternativt korta avstängningen. Tydligen så är det helt okej att tävla behandlade hästar, hela denna historia är verkligen sorlig och helt sjuk.

En svensk ryttare har även tilldelats en varning under NBM, då det vid en bett kontroll upptäcktes en stor mängd grus i hästens mun. Vilken är så dum att man stoppar grus i munnen? Vad vill man upp nå? Skarpare bett? Helt otroligt att det ens förkommer och att man kommer på tanken!

I dagarna så publicerade DR sin rapport om hästhållningen i detta land, jag är inget fan av DR och det som står i denna rapport är väl inga nyheter direkt. Tycker att rapporten i det stora hela är ganska bra, tycker dock att den speglas väldigt mycket av vilka åsikter de gick in med när de startade "utredningen".

Det finns mycket att förbättra när det gäller dagens hästhållning bl.a. längre utevistelse, större tillgång till grovfoder mm. Vad gäller tävlingsbiten så måste förbundet verkligen ta tag i problemen och vara hårdare, man ska inte komma undan med att behandla hästarna som vissa har gjort/gör. Man måste försöka komma åt de som vill ta genvägar.

Fredag

2009-07-10 @ 15:29:25
Nu är det färdig jobbat för denna vecka och jag jobbar inte förns nästa helg igen. Var bra segt att gå upp imorse så imorgon tänker jag ta en lite sovmorgon tror jag. Ingevidare väder var det idag heller, regn och rusk precis som igår. Just nu så börjar det iaf klarna upp.

Nu vet jag inte vad jag ska göra, vila lite kanske...

Besked

2009-07-09 @ 18:45:53

Antagningsbeskedet kom idag och jag kom in på kursen jag "ville" läsa.
Är även reserv till vet. programmet, sannolikheten att jag kommer in är mikroskopisk. Befinner mig på reservplats 175 som bäst, haha. Trodde ju aldrig att jag skulle komma in men sökte i år igen för att se vilken reservplats jag skulle hamna på ;)


Sommarprat

2009-07-09 @ 18:22:45
Idag var det Malins tur att vara sommarpratare, himla smidigt att man kan lyssna på det så här i efterhand. Det var en intressant lyssning och många klok ord sas.

Tycker verkligen att ni ska lyssna om ni inte redan har gjort det. LÄNK

Jag ser det regnar...

2009-07-09 @ 10:49:16
Idag är det ett jävla väder, hästarna fick gå ut medans jag mockade åt dem men sedan fick de gå in igen. Kan ju säga att de blev väldigt glada att få gå in!

Ne usch nu vill jag ha sol igen!

Inför hösten

2009-07-08 @ 20:04:43
På fredag så kommer förhoppningsvis antagningsbeskedet efter första urvalet inför hösten. Den kursen jag "vill" läsa har 93(!) sökande i första hand och totalt 101(!) sökande. Inte så konstigt då det är sista gången kursen går och vi är många som behöver läsa den för att undvika problem med att behöva plocka ihop små kurser istället. Frågan är nu om alla kommer in? Undrar om de har så många platser... Har bara varit ett 20-tal som läst den de andra åren.

Bilder från betet

2009-07-08 @ 19:12:40
Hela gänget


     

Slitet har gett resultat

2009-07-08 @ 18:58:56
Efter två dagars slit och bråk med L så kändes hon ganska bra idag. Red lite programdelar från LA:3an, kombinerade ihop skänkelviknings delen och delen på medellinjen med volterna. Tränade även förvändgalopp, red som på en 8a med avbrott och ny fattning vid medellinjen. Efter detta arbete när jag skulle trava av så var L riktigt loss, stadig och lyssnade på minsta lilla kommando. Jag satte mig ner och travade igenom henne lite till, bäst att passa på när tanten släpper till just nu. Fick en riktigt bra känsla där i traven och vi kunde öka takten utan att öka tempot. Ett lyckat ridpass!

Tanten



Magont

2009-07-07 @ 20:14:04

Idag lärde jag mig att man ska äta mera en en smoothie och en halvpaprika fylld med köttfärssås på en dag om man är igång från 07.30 till 17. Min mage började att smärta vid 15.30 snåret och det kändes som om jag hade tusen knivar i den. Nu är den någorlunda kurerarad med mat och vila, är dock lite öm fortfarande.


Vill ha

2009-07-06 @ 22:36:26


Frisyr

2009-07-06 @ 20:10:40
Jag måste ta tag i mitt hår, måste verkligen klippa mig då det har växt som ogräs. Undrar om jag ska slinga det också?

Fram å tillbaka

2009-07-06 @ 13:22:19
Imorse ringde klockan 07.15 och jag slängde i mig lite frukost innan jag åkte ner till stallet. Släppte ut hästarna, mockade, fixade vatten, packade hö och la in deras lunchhö. Var hemma efter klockan tio och då åkte jag en sväng till stan. Nu är jag åter hemma och ska bara äta lite lunch för att sedan åka ner till stallet igen och ta in hästarna, rida L och N och fixa det sista åt L. Ska även ta en sväng för att kolla till hästarna som är på bete.

Smakade Marabou Sommar idag och inte var den så god som alla säger, blev lite besviken.
 

Wimbledon

2009-07-05 @ 19:50:03
Nu är årets Wimbledon över, verkligen en spännade match. Jag höll på Roddick men han förlorade tyvärr den långa duellen mot Federer. Federer tog nu sin 15:e Grand Slam-titel och skrivs nu in i historieböckerna. Matchen kommer även den att skrivas in i historieböckerna då det är den längsta match som har spelats genom tiderna. 

Imorgon börjar Båstad så det kommer att bli mera tennis tittade i veckan.

Ledighet

2009-07-05 @ 11:28:08
Idag är jag helt ledig, alltså hästledig. Vet inte vad jag ska hitta på idag, troligtvis ingenting. Tänkte försöka övningsköra lite, backa bana och så. Måste verkligen ta tag i det där med E-kortet...

Det kliar

2009-07-04 @ 18:01:17

Jag blir galen på allt kliande i ögon, näsa och mun. Gah...
Måste vara gräspollen som jag är känslig för då det ska vara höga halter av dem enligt pollenprognosen.
Måste försöka ordna lite bättre tabletter än de receptfria sakerna som inte hjälper, dvs så måsten jag se till att komma iväg till farbor doktor.
Hälsen har även börjat göra ont igen, måste se till att komma iväg till farbror doktorn (igen...) med den med.
Många måsten blev det.

Nu har jag nog klagat klart för idag tror jag.


Oväder

2009-07-04 @ 10:59:10

Inatt var det ett jäkla oväder. Klockan fem i tolv så blev det en jäkla smäll så att hela huset skakade, var länge sen jag hörde en sådan åska. Blev några riktiga smällar till och sedan drog ovädret förbi efter ett tag för att återkomma en stund senare.

Har på morgonen varit ner till stallet och släppt ut hästarna, mockat, fixat hö och vatten. Tog nästan 2h allt som allt, undrar vad jag ska göra under de två resterande timmarna... Det som är kvar är att åka och kolla till hästarna på betet, ta in dem som jag släppte ut imorse och rida. Tja det kanske tar två timmer, det visar sig.


Blixtar och dunder

2009-07-03 @ 14:44:17

Ja så började dagen, men nu skiner solen och det är varmt igen.

Den sista boken är utläst och jag ska nu snart sätta mig på cykeln och åka till stallet. Känns inte som om jag gör något annat just nu, jävligt enformig. Imorgon är det iaf jobb på gång och detsamma hela nästa vecka. Ska bli skönt att åka och göra något vettigt och tjäna några få kronor. Det är nu lite mindre än två månader tills skolan börjar igen och jag kan ju säga att jag längtar, även om jag nu ska läsa en inte alls så rolig kurs...


Book

2009-07-02 @ 20:16:15
Nu ska jag påbörja den sjunde och sista (hittills) boken i Mari Jungsteds serie om Knutas, Karin, Johan och Emma. Hur ska jag klara mig sen?

 

Work

2009-07-02 @ 19:32:58
Nu har jag fått ihop runt 74 arbetstimmar. Stallarbete är det och jag bli inte direkt rik men det är ju bättre än ingenting som det först såg ut att bli.  Men gud vad jag saknar mina plaströr och allt som hör till.

   

Ta tag i

2009-07-01 @ 14:45:20
Jag måste ta tag i:
Träningen, inte sprungit på 2 veckor iofs så har det ju varit +30 grader ute.
Övningskörningen så att jag kan ta mitt E-kort snart.
Hästeriet
Livet ;P

RSS 2.0