Kloning

2010-03-29 @ 08:23:31

Idag skulle jag verkligen behöva klona mig:

  • Mellan 9.15 och 12 ska jag vara på föreläsning på kurs 1.
  • Mellan 10.15 och 12 ska jag vara på upprop (obligatoriskt) och föreläsning på kurs 2.
  • Klockan 13.15 till 15 ska jag åter vara på föreläsning på kurs 1.
  • Mellan 14.30 och 17 ska jag vara på "föreläsning" på kurs 3 (obligatoriskt).

Eftersom det är lite svårt att klona sig på så här kort tid kommer jag att mellan 9 och 10 vara på kurs 1 för att sedan infinna mig på kurs 2 kl 10 och vara där till 12. På eftermiddagen är jag på kurs 1 mellan kl 13 och 14 för att sedan sätta mig på cykeln och ta mig mot K-ängen och vara på kurs 3 kl 14.30. Puh


Das Erste

2010-03-29 @ 08:16:02

Vad: Löpning
Sträcka: 3,5 km
Tid: 19,57 min
Kilometertid: 5,42 min/km

Kommentar: Första löprundan för i år avklarades i lördags. Joggade lite lätt 3,5 km och det kändes hyfsat bra med tanke på att jag inte sprungit en meter sedan juni. Hälsenan gjorde sig dock påmind (som vanligt) men den var inte alls lika stum dagen efter.

vote

2010-03-26 @ 19:09:20
Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


upprop och cirkelträning

2010-03-25 @ 20:53:35

Idag var det upprop och start på den nya kursen jag ska läsa, kommer att bli roligt och intressant. Kursen går på engelska (eller tja det är egentligen mera svengelska) och det var ett år sen jag läste en kurs på engelska så det är lite ovant men kommer nog komma in i det igen. Är egentligen inga problem med att det är på engeska förutom att föreläsarna inte brukar kunna uttrycka sig lika bra som de skulle kunna göra på svenska. Som sagt kursen verkar verkligen rolig så jag ser fram emot resten av vårterminen.

Var på kvällningen ner till hallen och körde 90 min cirkelträning, tyvärr var det tydligen den sista för säsongen. Trist för det är verkligen en bra och varierande träning. Funderar nu på om jag ska skaffa kort på stallet, det börjar ju bli bättre cykelväder nu så då känns det lite lättare att ta sig dit.

Nu är det dags att ta tag i plugget, ska försöka hänga med och läsa på innan föreläsningarna på denna kurs (det säger jag vid varje kursstart men sedan brukar det gå utför... ;P)    


bortlottad

2010-03-24 @ 08:58:45
Fan jag blev bortlottad till helgens tävling, ligger även långt ner på reservlistan... Suck

Gårdagen i bilder

2010-03-23 @ 19:36:37

Igår var jag och min grupp upp till Norrtan och besökte våran projektgård. Stråland sol och riktigt härlig väder var det!

  

 


sommaren

2010-03-20 @ 09:28:53

Jag behöver ha något att göra i sommar, vägrar att tillbringa hela sommaren i hålan eller här ute på åkern. Mitt vanliga sommarjobb tar inte emot sommarjobbare i år pga av alla tidigare varsel och något annat har jag inte hittat (letar febrilt). Jag är öppen för förslag på jobb eller andra aktiviteter i hela landet. Något jag skulle vilja göra är att bestiga Kebnekaise, undrar vem man ska lura med sig?


last day

2010-03-18 @ 21:30:59

Idag var det sista dagen på kursen, egentligen är sista kursdag på onsdag men det är inget schemalagt tills dess. Efter denna kurs splittras klassen (ytterligare) en del, vilket känns sisådär. Två åker ner till skåne och ska plugga där, övriga ska läsa lite olika kurser här uppe så de kommer man ju träffa på i skolan vilket är kul.

Jag har nästan gjort klart inlämningsuppgiften för högre betyg, väntar nu bara på svar från experten jag skulle intervjua. Beslutade mig för att göra ett försök med fördjupningsuppgiften ändå trots att jag inte direkt är för alla dessa betyg som infördes för ett år sedan. 

Imorgon blir det träning och sedan skidtittande. Attans att jag inte åkte till huvudstaden igår och kollade på sprinten samt shoppade lite. Jaja det är ju försent nu iaf...

  


munta

2010-03-16 @ 19:16:10

Muntan är nu avklarad! Tyckte att jag inte fick något vettigt alls sagt men det tyckte visst examinatorerna, fick en 4 (=VG) vilket var det högsta som man kunde få. Nu måste jag bara bestämma mig om jag ska göra extrauppgiften så att jag får en 4 i betyg eller om jag ska skita i det. Är ju egentligen mot dessa betyg och mer än hälften av kursern i min utbildningar har jag ju läst med betygsskalan U och G. Har ju möjligheten att välja om jag bara vill visa U och G på samtliga kurser eller om jag ska visa sifferbetygen på de kurserna där jag har siffror. Ska klura lite och se hur mycket som behöver göras på extra uppgiften.

Ikväll blir det att slappa och ladda inför jobbet imorgon bitti.
 


otillåten medicinering

2010-03-15 @ 19:14:40

Idag kom beskedet att SHBK tävlat på en medicinerad häst. Det är verkligen inte försvarbart att tävla på en häst som är under behandlig eller under karenstiden efter medicinering (fast det har ju visat sig inte finnas några karenstider :S). Dock tycker jag att detta fall är tveksamt då hennes häst Garcia fick en box under den aktuella tävlingen där det tidigare stått en häst som medicinerat (det aktuella ämnet är den aktiva substansen i det medel hästen behandlats med). Men sen är ju frågan om Garcia kunnat få i sig denna mängd av ämnet flunixin (=antiinflammatorisk och smärtstillande preparat) genom kontamination av ströet, krubban, vattenkoppen etc. Kan vara möjligt men samtidigt inte. Om det nu var medvetet så är förtroendet för ryttaren helt förstört, en häst under behandling ska inte tävlas. Av någon anledning behandlas hästen och är inte i tävlingsbart skick och kan en tävking vara så viktigt att men riskerar sin häst hälsa? Ja, tydligen. 

Men vi får se vart det hela leder, SHBK kommer nog överklaga sin avstängning (4 månader) och det kanske kommer in nya uppgifter i fallet. Tråkigt är det oavsett.

Diciplinnämndens beslut kan läsas här.

Bild på substansens strukturformel
Flunixin


så var det måndag igen

2010-03-15 @ 18:58:58

Det underbara vädret fortsätter. Verkar ha blivit tradition att börja med en väderrapport i inläggen :P.

Knatade ner till stan på förmiddagen för att ha föreläsning om bidrag inom lantbruket på Länsstyrelsen. Känner mig riktigt hurtig då jag avstod bussen, var för fint väder för att ta den tyckte jag. Annars hade ju cykel varit att rekommendera men den står fortfarande i den fina snövallen som plogbilen skapat och vägarna är inte helt cykelbara än. Men det var riktigt skönt att gå de dryga 5 km ner till stan.

Eftermiddagen bestod i att "komplettera, rätta och ändra" projektrapporten. Tur att det inte var alltför mycket att göra så det gick med en rasande hastighet. Den är nu inlämnad, skönt att kunna bocka av ännu en grej på denna kurs. Imorgon är det munta som gäller, borde väl plugga på nått till den men jag vet inte vad jag ska plugga på...

Sista dagen på denna kurs är på torsdag (egentligen är den sista dagen nästa onsdag men vi har inget mera schemalagt än till torsdag) och sedan är jag ledig en vecka innan nästa kurs börjar. Men det blir nog att jobba med den andra kursen under måndag till onsdag nästa vecka så jag vet inte om jag ska säga att jag är ledig egentligen, men det låter bra ;P


sunny sunday

2010-03-14 @ 18:31:53

Klarblå himmel och strålande sol, hur härligt som helst. Men jag har bara fått njuta av det fina vädret när jag passerade mellan stallängorna samt när jag tömde dyngkärran. Om ni inte listat ut det så har jag jobbat hela dagen lång, men det är helt okej trots det fina vädret. Det var inte alls mycket häst inne, men bandet var trasigt (som vanligt) så det var kontainer som gällde vilket gör att det tar lite längre tid ändå. Då det var lite häst och inte mycket annat att göra (tömma boxar, skura, fixa halm mm) så hann vi till och med pyssla lite med patienterna, inte ofta det hinns med tyvärr vilket är synd. 

Då jag jobbat så missade jag all sport under dagen, vilket är hårt för mig som sportnörd :P Men det verkar ju ha gått bra för alla aktiva!


lördag

2010-03-13 @ 09:52:28

Självklart vaknade jag tidigt imorse trots min sovmorgon.
Underbart väder är det ute, solen skiner som bara den. Nu börjar det kännas att våren är på gång!

Har inget speciellt planerat idag men det jag måste göra är att laga mat (lasagne - blir många matlådor =)) och kolla på Kollens 5 mil!


Helg

2010-03-12 @ 18:49:06

Äntligen är denna vecka över och det är nu dags för helg. Känns som jag inte gjort något annat än jobbat och varit i skolan. Jobb både onsdag (som vanligt) och torsdag morgon, för att sedan skynda till skolan och sitta där hela dagen och lyssna på redovisningar. Igår kväll var jag faktiskt ner till hallen och tränade (cirkelträning med övningar för hela kroppen), verkligen välbehövligt och jag hade en härlig träningsvärk när jag vaknade imorse.

Ikväll blir det en skön hemma kväll, ska nog kolla något avsnitt av GA och DH. Imorgon får jag sovmorgon för första gången på ett antal veckor, men som vanligt kommer jag väl vakan vid 8-tiden. Skönt är det att inte behöva ställa klockan oavsett när jag nu vaknar. Imorgon blir det nog även en sväng ner till kåren på släppet, men det blir lugnt då jag jobbar hela söndagen.

Trevlig helg på er!


sol och värme

2010-03-09 @ 16:49:42
Idag tog S the dog och jag en lång lunchpromenad på åsen i det härliga vädret. Strålande sol, värme och snö kan det bli bättre?

Annars har jag betat av en hel del på min to do lista:
  • Skriva 3 A4 om grisars hälsa
  • Beställa kurslitteratur till den nya kursen - nu är jag 1254 kr fattigare
  • Fixa min del av ppt till morgondagens redovisning
  • Förbereda det jag ska prata om imorgon på redovisningen
  • Läsa arbetet som gruppern ska opponera på
  • Fixa tävlingslicens
  • Fixa prop. till klubbens dressyrtävling
  • Tvätta

  • Lagårn

    2010-03-08 @ 21:31:05

    Måndag och tillbaka till vardagen igen.
    På dagens schema stod ett besök i lagårn på K-ängen för att följa DVs arbete i besättningen. Hade väntat mig mycket mera av dagen än vad det visade sig skulle bli. Trodde att vi skulle följa arbetet i besättningen med behandlingar och förebyggande åtgärder osv. Men icke... Vi stod iprincip bara i 3 timmar i lagårn och lyssnade när vet. pratade och prata det kunde han. Dock pratade han mycket om sånt vi redan vet. Provmjölkning och "analys" av mjölken för att påvisa mastit/höga celltal var väl det mest spännande... Tittade även på en ko med navelbråck, en annan med svullnader/bölder på framknäna och en med skav mellan benet och juvret. Men inga behandlingar var det tala om, utan bara konstaterande om att det var som det var.

    Blev även lite prat om smittskydd, som om vi inte redan har koll på det efter alla dessa besök vi redan varit på. Jag har nu en ren och en skitig sida i min hall, den skitiga sidan innefattar dagens besökskläder. Tur att jag har tvättid imorgon så att jag inte behöver ha dessa liggandes i hallen. En härlig kodoft har nu spridit sig i mitt rum... (en klar nackdel med att bo litet) 


    a mouse and a trap

    2010-03-04 @ 20:29:43


    isbjörnar

    2010-03-04 @ 08:49:07

    Imorse var det rena döden att gå upp när klockan ringde strax efter 5, men på nått sätt så lyckades jag kravla mig ur sängen. Blåste isbjörnar när jag gick ner mot kliniken, tur att jag inte har så lång för det var kallt! Mycket häst hade det trillat in från igår så det blev en hel del mockande, 9 boxar betade jag av idag. En halvtimmes övertid blev det också, nice

    Nu väntar duschen innan jag ska rasta S en sväng för att sedan fortsätta mot skolan...  


    jobb och skola

    2010-03-03 @ 19:44:38

    ja det är där jag har tillbringat den största delen av veckan. I måndags var jag i skolan mellan kl 9 och 17 och jobbade på stallmiljöprojekt tillsammans med gruppen. Igår jobbade jag på kliniken mellan 6 och 8.30 för att sedan skynda mig till skolan och fortsätta med projektet till strax efter kl 16. Det samma gäller för idag.

    Imorgon är det jobb igen, sista dagen för denna vecka. Lyckades få tag i två extra pass denna vecka så det kommer att bli en trevlig lön som kommer in på kontot nästa månad (jaja så mycket tjänar jag inte så att det märks egentligen men 2 pass extra är ju bättre än inget ;P).
    Imorgon ska vi även besöka våran projektgård som vi har på den andra kursen jag läser, lär inte komma hem förns sent.

    Som ni ser så har dagarna varit fullspäckade och mycket annat har inte hunnits med...


    RSS 2.0