Klättermus

2009-06-30 @ 09:47:09
Igår kväll red E och jag iväg för att för att klättra, det var inte så varmt som jag trodde att det skulle vara och uppe på hästryggen så fläcktade det till och med. Efter att ha klättrat upp en gång så tog vi en stig på sidan av backen ner igen och red en sväng på motorbanan. Vi nöjde oss med detta, för att inte ta död på hästarna helt första gången de är där, och skrittade sen hemåt igen.

Ikväll blir det ridning i ridhuset och jag har tänkt att vi ska träna på övergångar. 

Städning

2009-06-29 @ 17:09:24
jag och E sällskapade till stallet imorse vid 8-tiden. Den traditionella städdagen väntade och jag hade tagit på mig att mocka ur Cs box då M är i Italien. Blev kvar och hjälpte till att skura boxarna i Ls stallgång och sen sopa ut en massa vatten efter tvättningen med högtryckstvätten. Nu vill jag inte se en massa vatten, skurhunkar, skurborstar mm jag är så trött allt detta.

Nu ska jag och E bege oss till stallet igen och rida ut en sväng. Tjing så länge

Latmask

2009-06-28 @ 19:28:57
Några bilder har jag ännu inte kommit ihåg/orkat att få in i datorn.
Idag har det inte hänt så mycket, åkte till stallet och hjälpte till att mocka ut Ls bädd, sedan har jag bara latat mig. Imorgon är det den traditionella städdagen i stallet, hela stallet ska skuras invändigt och målas.

Mitt läsade fortsätter och jag har nu läst klart ett antal böcker till; Den inre kretsen av Mari Jungstedt, Grabben i kuvösen bredvid av Jonas Helgesson och I den innersta kretsen av Viveca Sten. Jag är nästan klar med I denna stilla natt av Mari Jungstedt.

The king is dead

2009-06-26 @ 20:01:50
Nu är jag hemma från den korta trippen till Skara och Göteborg. Imorse vid sju-tiden när vi började rulla mot A-sås möttes vi av nyheten på radio att The king of pop var död. Väldigt chockerade även om jag nu inte var ett stort fan av honom, men han har gjort många bra låtar. 

Annars har den kort trippen var riktigt rolig, kul att träffa faster m familj och strosa bland affärerna i gbg (var några årsen nu). Kan ju bara säga att jag verkligen älskar Göteborg, sån härliga stad alltså!!
Det som shoppades var 4 pocketböcker och en t-shirt, var bra sugen på att shoppa en klänning och ett linne men de var så himla dyra och jag kände att jag inte hade råd med dem. Är iaf väldigt med dagen trots att jag inte kom hem med så många kassar. Kul att gå och kolla i andra affärer som inte finns i Uppsala, Vås och Sthlm.

I Skara så köpte jag mig en CO JW hjälm, var verkligen i behov av en och nu blir det att vänja sig med denna modell. Sjukt nöjd är jag!

Bilder och uppdatering kommer imorgon.

Allergi

2009-06-24 @ 22:43:22
Det kliar i gommen, näsan, mungiporna och jag är helt täppt i näsan samt nyser. Det är inge KUL! Idag är det värre än vad det har varit dem andra dagarna, suck... 


Btw, gött att USA vann över Spanien i fotbollen samt att Söderling gick vidare!

sun sun sun

2009-06-24 @ 18:47:31
Värmen fortsätter. Dock så var det en massa moln framför solen på förmiddagen så det blev inte så mycket solning. På eftermiddagen åkte jag ner till stallet, intag av ett gäng hästar, fixa åt L och sedan rida L och D. Höll verkligen på att flyta bort, även om det nu är lite svalare i stallet och ridhuset än det är utomhus.

Imorgon drar jag till Skaraslätten för att sedan på fredga åka mot GBG, härligt!

Its hot

2009-06-23 @ 17:50:08
Puh vad det är varmt, men man ska väl inte klaga egentligen. Även denna dag har tillbringats på gräsmattan, jag börjar få lite färg nu. Åkte en sväng till stallet på em för att fixa och longera L. Hjälpte även C att lasta och släppa S på bete ute hos J.

Ikväll så krockar ju fotbollen med säsongsstarten på Morden i Midsomer. Som tur är så såg jag att man kan se avsnittet på svtPlay, nice.

Friden stördes

2009-06-22 @ 21:00:09

Hade tänkt att vi skulle få en lugn och fridfull skrittur i det fina vädret men tji fick jag. Allt var bra tills vi mötte ett gäng snorungar på mopeder (5 st) och cyklar (3 st), som varvade motorerna, låg på tutorna och skrek och höll på, moget lixom. Es häst som inte är så van vände och skulle hemåt, som tur var så lyckades hon stoppa honom efter ett tiotal meter. L som inte brukar reagera vände och skulle hänga på, fick stopp på henne efter två tre galoppsprång. Efter detta så var hästarna uppe i varv, resten av turen gick väl hyfsat lugnt men vi tog dock lite alternativa vägar hem då vi inte ville ut på samma väg igen där vi mötte alla mopeder för att riskera att möte ett antal till...


Sunny Monday

2009-06-22 @ 15:36:45

Den största delen av dagen har tillbringats solandes på gräsmattan. Om någon timme ska jag cykla iväg till stallet och skritta en runda tillsammans med E.



I want to go to the States and London


Bokmal

2009-06-22 @ 09:16:15
De senaste dagarna har jag plöjt en massa böcker:

Marley och jag - John Grogan
Hjärtats mörker - Jonas Mosström
Ett liv att dö för - Åsa Nilsonne
Den du inte ser - Mari Jungstedt

Just nu läser jag Den inre kretsen av Mari Jungstedt. Kan verkligen rekommendera alla dessa böcker, helt klart värda att läsa.

Midsommar

2009-06-20 @ 08:57:43
10 grader och spöregn kan sammanfatta midsommaraftonen. Så jävla typiskt svenskt alltså.

Hoppträning utan sadel

2009-06-18 @ 21:14:12
Jag som inte hoppat på bra länge, ett år eller mer (de små skutten som jag har hoppat då och då räknas inte), var idag med och hoppade lektion barbacka på "min" dressyrhäst som blir alldeles galen när hon ser hinder. Vi kravlade oss runt en bana på hela 60 cm, haha det är verkligen ingen höjd men ändå. Ganska lugnt och kontrollerat var det också, för att vara L iaf, och S var riktigt imponerad.

Dressyrsadeln är nu inlämnad på omstoppning, den blev kollad idag och var enligt utprovaren ett nummer för stor i bommen... Men det blir barabackaridning ett tag fram över nu, även om sadeln kommer nästa vecka, för att hon ska få vila ryggen. 


Inga framsteg

2009-06-16 @ 17:32:51
Vad: Löpning/gång
Sträcka: - km
Tid: 55 min
Kilometertid: - min/km

Kommentar: Joggade lätt till spåret och där tog det stopp... Varvade mellan att springa lite fortare än normalt och att gå runt spåret för att sedan fortsaätta att gå hemåt. Sjukt tråkigt när det går så här segt.

Soligt men kallt

2009-06-16 @ 09:45:51
Jag överlevde gårdagens visning, hästen skötte sig, min ridning var väl inte strålande men ja i det stora hela så gick det bra.

Idag måste jag ta mig ut och springa. Det regnar inte utan är strålande sol, dock kallt som attan (10 grader). Det är väl det som händer idag, mitt liv är bara så spännande...

-

2009-06-15 @ 16:01:17
Här händer det inte mycket, jag klättrar snart på väggarna. Det har iallafall slutat regna och värmen börjar komma, ett steg åt rätt håll.

Fick mess från S idag som undrade om jag hade lust att rida C på kvällens teoriclinic. Svarade att det kunde jag. Shit jag har suttit på hästen 2 ggr, den ena gången i jeans och den andra i mjukisar. Red han även en gång för bra många år sen på lektion. Får se hur detta går, det skulle som tur är inte vara något avancerat...

Det tar aldrig slut

2009-06-14 @ 09:38:36
Regnet alltså, nu har det regnat konstant i 3 dagar. Jag vill ha sol!!

Igår åkte jag förbi mitt hem och hämtade lite post mm, hade fått en tidning från agr.förbundet. I den hittade jag en lista på en massa stidendier, gissa om jag nu ska söka. Måste bara försöka få till bra ansökningar...

Efter det så rullade vi vidare mot 50-årskalaset i Björklinge. Trevligt att träffa släkten, kul att E också kom så vi snackade en hel del. Var ett tag sen vi sågs då vi har haft mycket att göra och han har varit utomlands några veckor.  

Idag blir det dressyrträning och jag måste ut och springa, dock har jag ingen lust att göra det i detta spöregn...


Barbacka

2009-06-13 @ 08:47:01
Igår var det barbacka ridning som gällde på L, hade dock en ridgjord med stigbyglar så lite extra stöd fick man. Gick riktigt bra, hon kändes speciellt fin i galoppen och det var även den skönaste gångarten att sitta på hennes supervassa rygg. Nu har jag fina blåmärgen efter gjorden på insidan av låren...

Idag är jag hästledig men kunda ha tränat för M, dock så är det 50-års kalas som gäller för min del därav ingen träning. Ska även förbi mitt hem och hämta lite grejer och posten.

Mocka skit

2009-06-12 @ 11:37:19
Idag har jag jobbat, mockat en massa skit och släppt ut hästar. Jag och I delade på stallsysslorna och vi var riktigt snabba! Släppte ut alla hästarna vid halv 8 och kvart i 8 var vi redo att börja mocka, en timme senare var vi färdiga mockning, vattenhinkspåfyllning, höfodring. Efter ytterligare en stund var vi färdiga med sopningen av stallen. Några maskiner tvätt hann jag med också, skönt att det finns maskiner som sköter sig själva ;P.

När jag var klar med stallet så fixade jag klart åt L, passade även på att slänga in hennes skita täcken i tvättmaskinen. Vi har ju inte haft någon tvättmaskin på ett tag då den gamla gick sönder och det tog ett tag att få en ny, så det har samlats mycket tvätt på hög inne i sadelkammaren men nu kan vi äntligen ta tag i all skit.

Satt sen och snackade skit en stund med F innan jag började fodra lunchkraft till alla hästarna i stallet, sedan cyklade jag hem. Det var riktigt skönt att göra någonting och inte bara vara hemma, skönt att göra nått med hela kroppen också.

Ska tillbaka efter lunch och ta in "mina" hästar och sedan rida L, blir barbacka då sadeln är åt helvete som jag skrev tidigare. A fick låna en barbacka gjord så jag ska testa att rida med den.

 

Fortfarande sega ben

2009-06-11 @ 19:47:15
Vad: Löpning
Sträcka: 7,? km
Tid: 39 min
Kilometertid: 5,34 min/km

Kommentar: Sprang hemifrån och till spåret och runt det. Sjukt segt gick det och jag var helt slut när jag kom till spåret men jag pinade mig runt det också. Gick sedan till stallet och var där ett tag. Sprang sedan hemåt och då gick det lite lättare eller tja det vet jag inte egentligen ;P. Vet inte varför det går så här segt, undrar om jag är på det där berömda trappsteget, gick ju så himla lätt för några veckor sen...

Bedömningssporter - rättvist?

2009-06-11 @ 11:47:34

Kan dressyren dömas bättre? - Ja det tror jag verkligen att den kan! Bra att FEI tar hjälp av dem som redan gjort om sina system, nämligen konståkningen och gymnastiken.

Visst bedömningssporter kommer aldrig att bli rättvist men det finns mycket som kan göras så att det blir mer rättvist, gymnastiken har verkligen lyckats med sitt nya system och ridsporten skulle nog också kunna komma på en lösning som är mer rättvis än vad det är idag.


Missing

2009-06-10 @ 21:58:48
I miss my job, my corridormates, my friends

Regn och rusk

2009-06-10 @ 17:42:12
Jag trotsade ruskvädret på eftermiddagen och cyklade iväg till stallet i mina fina regnbyxor. Där så red jag både Z och S samt mockade och fixade åt båda. Sedan var det dags att dra på sig regnbyxorna igen och cykla hem igen. Usch det är verkligen inget roligt väder just nu, nu vill jag att solen återvänder och stannar kvar hela sommaren!

Ikväll kommer det nog att bli slagsmål om tvn, jag vill se Greys medans den andra kommer vilja se fotbollen. Återstår att se vem som vinner, mohaha ;P 

Träningschema v7

2009-06-10 @ 10:52:36
Eftersom jag ligger lite efter i träningen så ska jag försöka lägga in något extra pass denna vecka. Igår skulle det ha varit intervaller men jag beslutade mig för att springa den totala sträckan istället. 

Träningschema för veckan:
Måndag
Vila
Tisdag
Lätt distanslöpning - 4 km
Onsdag
Vila
Torsdag
Lätt distanslöpning - 36min/6km
Styrketräning - 15min
Fredag
Vila
Lördag
Långpass med gånginslag - 80 min
Söndag
Vila 

Tuggummi i benen

2009-06-09 @ 15:19:28
Vad: Löpning
Sträcka: 4,2 km
Tid: 23.22 min
Kilometertid: 5,33 min/km

Kommentar: Jag har inte sprungit sedan jag sprang blodomloppet i onsdags. Idag efter att jag varit ner till stallet och fixat åt L så bytta jag direkt om till löparkläderna och begav mig ut. Det var på väldigt tröga ben som jag sprang en runda, gick verkligen skitsegt, jaja men jag gjorde det iaf.

Tiden går

2009-06-09 @ 09:51:50
Idag är det 4 år sen jag tog studenten, fasen vad tiden går. Ibland känns det som det var igår men ibland så känns det som om det var flera hundra år sen. Jag saknar mina klasskamrater och allt som vi gjorde. De sista veckorna var riktigt härliga, bus, spex och allmänna tokigheter. Studentdagen var verkligen helt underbar med bra väder och trevligheter samtidigt som den var sorglig, vi var nu längre inte ett enat gäng och alla skulle spridas åt olika håll.

Idéer

2009-06-08 @ 13:45:30
Just nu har jag så himla mycket idéer om vad jag vill göra här i livet. Frågan är bara vart man ska börja?

Dagens to do

2009-06-08 @ 13:00:36

Rida L
Sköta L
Vara med när ET kollar L
Vara hundvakt
Träna

Ja som ni ser är jag nästan klar med dagens måsten. Har varit nere i stallet hela morgonen för att fixa L. Gick väl hyfsat att rida. Sen kom M och skulle kolla henne, hon fick akupunktur mm. Han kollade även sadlarna och de ligger verkligen åt helvet galet, precis som jag trodde. Det är därför hon har tappat så himla mycket myskler på ryggen efter sadelbytet, även det precis som jag hela tiden har påpekat. Dressyrsadeln som är ganska ny och alldeles ny stoppad, ver verkligen den största katastrofen. Stoppningen är borta och den ligger på bogarna, den ska vara utprovad men se hur det gick... AL skulle iaf ha ut en annan sadelprovare till en av sina hästar (även hon är trött på allt slarv från sadelmakeriet) och A passar på att få L kollad då med. Nu blir det att rida barbacka ett tag fram över och på träningarna får vi använda Ss dressyrsadel (ja den kan vi använda annars också men den låg inte helt hundra den heller men bra mycket bättre än L egna sadlar).

På fredag blir det jobb, ska fixa stallet ist för E. Tjänar väl inga stora summor men det blir iaf några kronor extra vilket jag verkligen behöver.  


Shopping

2009-06-07 @ 18:45:12
Var in en sväng till Hälla idag, shoppade en klädlåda och galgar på IKEA. Svängde förbi Spiltan för att hämta min efterlängtade kavaj som hade kommit. Nu är jag riktigt fattig men hoppas på att skattepengarna kommer någongång nästa vecka. De pengarna ska jag leva på hela sommaren, på nått sätt ska det gå.

På eftermiddagen var jag ner och red dressyrlektion på L, det gick faktiskt riktigt hyfsat. Inte alls tjafsig som hon varit de senaste veckorna och hon höll sig på mattan fast hon tagit det lugnt sen i onsdags. Imorgon kommer M och ska kolla igenom henne och se om han hittar något som sitter fast.

Jag har varit riktigt lat på sista tiden och inte kommit iväg på någon joggrunda, nästa vecka måste jag ta tagi min träning igen!!

Nationaldagen

2009-06-07 @ 12:42:40

Åkte till stallet på morgonen och släppte ut hästarna, skrittade även en runda på L. Fixade allt åt henne och cyklade sedan hem. Åkte sedan mot Strömsan efter att jag ätit ett mål mat, när jag kom till Hallsta så började det regna lite smått och när jag kom till Kolbäck så vräkte det ner. Mötte upp A och E vid hoppbanan men blev inte på Strömsholm alltför länge i det tråkiga vädret. Det såg ju så lovande ut hemma men väl där på plats så var det ett riktigt ruskväder, jaja gick ju in men en fribiljett så.

Min kusin tog även läkarexamen denna dag, grattis grattis!!


Vart tog sommaren vägen?

2009-06-05 @ 21:10:39
Idag har jag tillbringat hela eftermiddagen och kväll på Strömsan. Åkte vid halv 12 hemifrån och kom hem kl 20. Innan jag åkte så svängde jag förbi biblioteket för att göra min medborgliga plikt och rösta.

På Strömsan så började jag med att kika på slutet av young rider dressyren i väntan på att L och H skulle ansluta från Uppsala. Hann även se början på juniorernas dressyr innan de anlände. När de anlänt fortsatte vi att kika på juniorerna innan det var dags att knata ut till terrängen och kika på den. Efter ett tag så gick vi tillbaka på dressyrbanan för att kolla på GPn, till den anslöt även C. Har varit en riktigt trevlig och rolig dag. Dock väldigt kall, tyckte att jag satte på mig ordentligt med kläder men tydligen inte, imorgon blir det även en fleecetröja under den fodradejackan. Hade egentligen inte tänkt att åka något mera denna helg men fick två fribiljetter av J idag, så det är väl lika bra att passa på...

Två bilder från dagen 
 

Väder

2009-06-05 @ 09:44:26
Det ser lovande ut när det gäller dagens väder, inget regn syns än och prognoserna talar för att det inte ska regna idag. Jag håller tummarna för det!

Torsdag

2009-06-04 @ 19:43:54
Idag när jag kom hem till byn hämtade jag ut min jacka som jag beställt, den var verkligen perfekt och hur mysig som helst. Åkte sen vid fem-tiden mot stallet, hade inte tänkt rida så jag åkte i mjukisarna. Väl i stallet så blev det ridning ändå, både W och C joggades, mjukisar är inte att rekomendera men det gick.

Imorgon är det Strömsan som gäller, ska möta upp L (+V) och H där, hoppar att det är upphåll och inte lika dåligt väder som idag...

Blodomloppet

2009-06-03 @ 21:35:28

Nu är även blodomloppet sprunget. Det var verkligen sjukt mycket folk, runt 10 000 st. Det gick verkligen i sakta mak hela vägen och tror att jag kom i mål på runt 29 min men hade så himla mycket mera krafter att ge, orkade till och med spurta sista sträckan på studenternas.  Mest imponerande idag  var brandmännen (och kvinnorna) som sprang i nästan full mundering, shit vad varmt det måste ha varit.

Kul var det i vilket fall och nu är jag ytterligare en medalj rikare, samt en lila t-shirt. Fattar inte varför de jämt ska ha så skumma färger, förra året var t-shirten illgrön... 


Träningschema v7

2009-06-02 @ 18:51:23
Eftersom jag ligger lite efter i träningen så ska jag försöka lägga in något extra pass denna vecka. Igår skulle det ha varit intervaller men jag beslutade mig för att springa den totala sträckan istället. 

Träningschema för veckan:
Måndag
Vila
Tisdag
Lätt distanslöpning - 4 km
Onsdag
Vila
Torsdag
Lätt distanslöpning - 36min/6km
Styrketräning - 15min
Fredag
Vila
Lördag
Långpass med gånginslag - 80 min
Söndag
Vila 

Publicerat

2009-06-02 @ 11:12:26
Nu är min uppsats publicerad!

Vårruset är nu avklarat

2009-06-01 @ 21:42:38
Nu har jag precis kommit hem från Vårruset, gick både dit och hem så idag har jag varit hurtig. Gick dock inte alls bra att springa, super sega ben och hälsena började kännas av redan vid två km. Kan kanske bero på gårdagen... Men det var väldigt trevligt och vi i laget hade en riktigt trevlig picknick. Träffade även på några klasskamrater, trevligt trevligt.


Vårruset

2009-06-01 @ 16:37:59
Snart dags att bege sig till startområdet för vårruset. Mina fötter värker efter gårdagens 11h i ridstövlar, men det får fasen gå på nått sätt ändå.

RSS 2.0