mums

2010-04-28 @ 21:05:53


dagens uppgift

2010-04-26 @ 20:54:06

Hur många spenar har kon?


















Svar: 6 st


debut

2010-04-25 @ 20:44:45

Igår debuterade S och jag LA:6 på våran andra tävling tillsammans. Kandaret var på och hon kändes super på framridningen, hade velat gå in och rida redan efter 15 min. Inne på banan var hon mega spänd men bjöd till mer än väntat (hon är i vanliga fall väldigt långsam...). Fick en hel del dyra missar (på koeff 2 moment) så poängen lev ingen höjdare. Men vi kom inte sist och det var många procent ner till sista platsen, var även inte lång ifrån den mittersta delen av startfältet poängmässigt. Med tanke på att jag rider hästen en gång i veckan i bästa fall och här möter jag ryttare som sitter på sina hästar 7 dagar i veckan så är jag nöjd. Nästa helg är det dags igen och då är målet att komma över gårdagens procent.


hej mitt vinterland...

2010-04-22 @ 07:44:20

Fick en chock när jag öppnade dörren och skulle hämta tidningen, det snöar ute och det ligger kvar på marken! Fasen det är snart maj och då ska det inte vara snö. Dags att ta fram dunjackan igen?

Två bilder på det hemska vädret



mellanslag

2010-04-20 @ 21:35:16

Jag är i stort behov av en ny mobil nu. Min mellanslagstangent tilllika # och stänga/sätta på ljudet har nu slutat fungera helt. I ett halvår har den väl fungerat tillfredställande men i helgen gav den upp. Just nu har jag inte råd att köpa en ny mobil (iaf inte någon av de jag vill ha) så jag får nog helt enkelt stå ut, sms-skrivande har blivit ganska komplicerat och det är grymt störande.

Jag vet inte riktigt vad jag vill ha för mobil men antingen blir det nog en SE Satio eller en iPhone. Men det kanske kommer ut några nya roliga modeller innan jag har betsämt mig samt fått pengar.


segt

2010-04-20 @ 21:30:17

Denna dag har verkligen segat sig fram. Var supertrött när klockan ringde imorse, antagligen pga att jag "slarvade bort" gårdags kväll med D och kom i säng sent samt att jag vaknade (som vanligt) ett antal gånger under natten som var kvar.
Dagens föreläsningar var ju ingen hjälp för att vakna till heller, så oengagerade föreläsare vilket gjorde föreläsningarna riktigt ointressanta. Satt nog och sov mig igenom (vilket jag inte var ensam om) båda föreläsningar som var 2h var.

På eftermiddagen har jag försäkt plugga, lyckades väl läsa några vetenskapliga artiklar utan att somna. Annars har jag inte presterat många knop :P

Nu borde jag gå och lägga mig så att jag inte är helt död på jobbet imorgon. Skönt är att jag är ledig från skolan och då kanske jag hinner ikapp lite plugg om jag är flitig.


Dagens upptäckt

2010-04-18 @ 10:43:57

När jag borstade tänderna i morse upptäckte jag att min glugg mellan framtänderna var nästan obefintlig :O
Måste vara min visdomstand som trycker ihop dem.


Äntligen fredag

2010-04-16 @ 08:08:14

Snart är det helg, ska bli så gött. Har inte varit ledig sen förra tisdagen då jag jobbade onsdag till söndag och denna vecka har jag ju gått i skolan. Men "tyvärr" blir det väl att plugga i helgen, men men jag slipper iaf släpa mig till skolan ;P


jag behöver...

2010-04-15 @ 16:51:42

...uppsöka en frisör och några klädesaffärer.

Mitt hår har växt som ogräs och jag skulle behövt klippa mig för länge sen, men det har inte blivit av. Skulle även behöva ett antal nya klädesplagg, har inte shoppat något nytt på bra länge nu. Det lär dock inte bli något av ovanstående förns nästa månad då jag just nu är "fattig".


flitens lampa lyser... inte...

2010-04-13 @ 16:53:24

Försöker mig på att plugga lite men det går inte så bra... Blir nog att sätta sig nere i köket efter middagen och plugga några timmar. Just nu sitter jag bara och kollar på en massa på nätet i stället, bra mycket roligare :).
Har i alla fall läst igenom labbinstruktionen inför morgondagens labb, så lite har jag lyckats göra. Vi kommer att labba med ett radioaktivt ämne imorgon så jag kanske kommer hem grönlysande eller nått, haha.

Åter till böckerna...


over

2010-04-11 @ 20:30:34

Nu är 5 dagars jobb avklarat även lovet är över och imorgon börjar allvaret (=skolan) igen. Hade hellre tillbringat timmarna på jobbet...

Två nyfödda fölisar har trillat in under helgen till jobbet, den ena under natten till lördag och den andra under natten till idag. Tänk att behöva börja livet så här. Vaktade den ena en stund idag, som tur var så sov den för det mesta, dock så försökte den resa sig ibland men det fick den inte så det blev några "brottningsmatcher". Var lite pyssel att hålla reda på alla dessa slangar, syrgasslangen, sonden och droppet, men det gick bra. Käka vill den göra också, mjölka ur stoet och ge mjölken med nappflaska till fölisen under strängt övervakande av stoet. Håller tummarna att dessa små sötingar klara sig!
Två akuta buköppningar har det även varit, båda två står nu åter på benen, är pigga och HUNGRIGA. Håller även tummarna för att de ska klara sig utan komplikationer!  


Lugnet före stormen?

2010-04-08 @ 18:21:26

Rena lugnet råder på jobbet, nästan så att man hoppas att det ska trilla in lite patienter så att vi har något att göra... Men det kanske är lugnet före stormen, till helgen kanske vi har fullt upp!


oflyt

2010-04-06 @ 21:22:43

Blev bortlottad från tävlingen som skulle bli säsongstarten för min del och idag får jag reda på att nästa helgs planerade tävling är inställd pga all snö. Nu blir premiären på hemmaplan om två veckor istället, det positiva är ju att vi hinner träna lite till och känna på om det blir kandaret istället för tränset.


Påskhelgen

2010-04-05 @ 20:47:20

Nu är påskhelgen snart slut och jag vet inte riktigt vart dagarna har tagit vägen?!? Känns som om jag har haft fullt upp med alla träningar, agerade som chaufför åt två ponnyer och hästar hit och dit.

Chaufföruppdraget var händelserikt må jag säga. Två ponnyer skulle transporteras till en hopptävling 4,5 mil norrut. Mitt ekipage bestod mig samt de två barn som skulle tävla för första gången, två kompisar till dem och så hade jag ju de två ponnerna på släp. I en annan bil mot tävlingsplatsen åkte det ena barnets föräldrar och den andres skulle komma till hon startade. Det började med att den ena ponnyn krånglade vid lastningen hemma på morgonen, den var nog inte van med att åka i en transport med frontilastning. Allt gick sedan bra i det glashala väglaget tills vi kommit dryga 3 mil, då "dör" bilen (Mercan) och jag kan endast köra i 30 km/h100 vägen med vajer och 2+1 filer, lovely. För att göra en lång historia kort blev vi tvungna att byta dragbil (=en stor skåpbil med en skum växellåda) vid en lämplig plast (där ponnyerna kunde lastas ur) efter 100 vägen. Ponnyn som krånglade vid inlasntningen fortsatte att krångla, lagom roligt när man nästan står på vägen och ska lasta... Vi kom fram till tävlingsplasten 40 minuter senare än beräknat. Men barnen hann göra sina starter och vi kom helskinande hem.   

Tacka vet jag volvo, det är bilar att lita på ;)


RSS 2.0