Första skoldagen

2009-08-31 @ 22:37:59

Första dagen i skolan är nu avklarad. Cyklade genom Gaza remsan och förbi Groud Zero (byggområdet på campus) på väg till skolan, antog att den "vanliga" vägen var avstängd fortfarande.
Idag presenterades kursens alla moment och det var en heldel, samt en hel del studiebesök. Jag kommer att ha fullt upp, det är verkligen heldagar och en massa saker man ska göra på fritiden.
Efter lunch var det dags för presentation av några projekt som vi kan välja på, detta kommer att fortsätta några dagar till denna vecka. Projektarbetet kommer nog att bli riktigt kul, kul när det är anknytning till verkligheten och att det är företag/personer som har beställt just dessa projekt.
Det var verkligen roligt att träffa alla igen och det känns inte som om det är 3 månader sen vi sågs sist.
Hämtade även ut nytt passerkort som nu även fungerar som skrivarkort, smidigt värre.

Vid lunch fick vi ett sprillans nytt kylskåp, tur att de är så snabba på detta ställe. Lite jobbigt att dela 8 personer på ett kylskåp. Så nu har jag cyklat i stormen till G-sunda och handlat lite. Detta kunde sedan ställas in i det alldeles nya och fräscha kylskåpet, trevligt.

Nu är jag nyss hemkommen från en promenad med R och S the dog, skönt att få lite frisk luft efter att ha varit instängd hela dagen.


Home sweet home

2009-08-30 @ 20:50:13

Äntligen hemma i staden igen. Men det börjar inte bra, kylskåpet är trasigt och allt det jag handlade i söndags är förstört... Iofs så är det bara smör och ost, men jäkligt irriterande ändå.

Den första jag blev välkomnad av var V, allt kändes plötsligt som vanligt igen. Härligt
Just nu håller jag på att packa upp alla grejer och sätt iordning dem. Imorgon är det skola mellan kl 9 och 17, ingen mjukstart här inte.

Nehe det är bäst att fortsätta att ordna alla grejer, ska försöka hinna med att sätta upp mitt nya duschdraperi :)


Packåsna

2009-08-29 @ 20:12:09

Imorgon när jag åker hem till staden så kommer jag att se ut som en riktig packåsna, undrar verkligen hur jag ska få med mig allt på bussen... Har nu packat det mesta i klädväg, återstår några skor, lite matvaror, datorn och lite små grejer.

Snart är det dags för finalen i dressyr EM, küren står på schemat och eurosport direktsänder. Det gillar jag.
Att kika på den blir lagom uppladdning inför morgondagens tävling.


Tävling

2009-08-29 @ 18:54:26

Har tillbringat större delen av dagen i stallet, jobbat på hopptävlingen, byggt fram morgondagens dressyrbana och fixa hästen.
Imorgon ska den brokige och jag göra tävlingsdebut på dressyrbanan. Han tävlade hoppning idag och skötte sig riktigt bra, hoppas att han gör det imorgon med. Jag hoppas också att vädret blir hyggligt, jag vill inte ha regn när jag ska rida!


?

2009-08-28 @ 20:24:51

Träningen gick som den gick... Men bättre än väntat, vi stod inte på bakbenen alls idag så det var ett fall framåt iaf. Blir dock ingen start för L på söndagens tävling, M höll med mig och rekommenderade mig att avstå. Skönt att flera tycker som jag. Z startar jag som planerat i LBn och sen får vi se om han får gå LAn också, M tyckte att jag kunde rida den då det var på hemmaplan. Men vi får la se.

Annars har det varit en skitdag, hälsenan gör ont som aldrig förr och jag är bara på så uselt humör.

Imorgon ska det jobbas på hopptävlingen så då får jag lite annat att tänka på...


Dagens fyra

2009-08-28 @ 08:43:09

Träning med L för M
Packa
Städa
Tvätta


Regning onsdag

2009-08-26 @ 19:21:55
Vaknade av att det vräkte ner, kollade på klockan och den var bara halv 8. Försökte somna om men det gick inte så jag gick upp och käkade frukost. Gjorde verkligen inget vettigt på förmiddagen, eller jo jag svarade på alla mail som trillat in under natten och morgonen ang. sadlarna och släpet.

Efter lunch åkte jag ner till stallet, det behövdes hjälp när ett gäng "gubbar" (25-55 år) från behandlingshemmet skulle rida. Tog in hästarna med hjälp av L (kul att träffa henne igen), sedan gjorde vi iordning de stora hästarna som var aktuella. Vi byggde upp ett litet hinder och några travbommar i ridhuset då de ville hoppa denna gång (andra gången vissa var och red här). Hästarna skötte sig riktigt bra trots alla glada tillrop från de på läktaren som redan ridit/väntade på sin tur. Alla som red var även glada och på bra humör, alla tyckte att det var superkul! Det är kul när folk är så himla positiva till saker och ting.

När detta var klart skrittade jag (med L) och E (med Z) en runda, det var uppehåll vilket var skönt. Vi tog en runda inne bland villorna då det var så mycket på G längs den "vanliga" vägen, gravmaskiner hit och dit. 

Imorgon tar jag nog en sväng på stan, ska försöka hitta en drop in tid hos någon frissa...  

Andra dagen

2009-08-26 @ 10:49:57

Nu har andra dagen av dressyr EM dragit igång. Här kan du hitta startlistor, resultat och onlineresultat (de var tyvärr väldigt sega igår). FEI sänder direkt i deras webb-tv, dock så kostar det tyvärr en bra summa. 

Idag håller vi tummarna för Patrik och Tinne!


Uppdaterat

Patrik och Scandic fick 72,255% och ligger på en 3e plats efter de två holländarna! 


Mail

2009-08-25 @ 21:58:52

Hade uppdraget att sätta ut annonser på ridskolans gamla sadlar och transporten.
Önskar att jag skrev i annonsen att det var en lånad mail för nu blir jag mailbombad. Står vilka de ska kontakta och ett telefonnummer, men det hjälpte tydligen inte...


Jeans

2009-08-25 @ 20:16:49
Kan man ha för många jeans? Nej, jag tror inte det. Hittade 2 par på Gina Tricot som jag är bra sugen på.


Dressyrstaket & blommor

2009-08-25 @ 19:56:10
Idag plockade jag fram några dressyrstaket, bokstäver och blommor så att Z skulle vänja sig med dessa inför söndagens dressyrdebut för honom. Byggde upp ett hörn och delar av lång- resp. kortsida. Han brydde sig inte alltför mycket, det som var läskigast var blommorna men han gick fram till dem efter en kort stund. Upptäckte dock att han måste man verkligen styra runt banan för annars kommer han nog att hoppa över staketet, jag är van med hästar som "automatiskt" svänger i hörnen. 

Det kändes som om gårdagens träning gett resultat, mycket stadigare idag och mera koll på bogarna. Blir nog bra detta tror jag :)

EM är igång

2009-08-25 @ 14:20:18
Idag drog Dressyr EM igång. Sverige inledde bra med debutanterna Maria Eriksson och Galliano som red ihop 66,936,  vilket gör att de just nu ligger på en 5e plats.

Om några minuter startar Minna och Don Charly.


Uppdaterat
Minna red på fina 69,957% och ligger 3a!

Träning, träning och åter träning

2009-08-25 @ 08:16:40
Lillkillen Z skötte sig kanon på gårdagens träning. M tyckte att det var en trevlig modell på häst och att han kan gå hur långt som helst då han är så bra i huvudet, verkligen kul att höra.
Vi fick börja med att rida öppna och förvänd sluta längs spåret, vi hade ju redan travat fram så det var bara att köra igång med träningen. Gick sen över till galopp på volterna och fick rida i varierat tempo och varierade även volt storleken. Sedan red vi på kvartslinjen och la en volt utåt mot väggen per långsida, övergick efter ett tag att fatta galopp på den raka linjen (varannan gång vänster och varannan höger) för att sedan bryta av innan kortsidan. Mycket bra och varierade övningar.
Även om Z blev lite trött mot slutet så gjorde han allt han skulle utan protester, han gör verkligen alltid sitt bästa!


Måndag

2009-08-24 @ 11:35:15
Var ner till stallet tidigt i morse och red L, vi stod som vanligt på bakbenen och hon var allmänt dryg. Ändrade taktik och kortade bara upp tyglar en aning och ser var det framåt som gällde. Lite paff blev hon och den nya taktiken fungerade hyggligt. Efter galoppen blev hon riktigt fin och jag tror att vi inte bråkade alls under de sista 20 minuterna då hon bara fick trav på i låg form och stundtals att hon nästan bet sig i bringan. Kunde vända och ställa hur jag ville och hon kändes väldigt loss, äntligen efter mycket slit. Hoppas att hon sköter sig i kväll när A (ägaren) ska rida henne på lektion.
Mockade och fixade åt L och Z, fixade även det sista i stallet då E skulle på möte.

Nu ska jag fixa lunch, sedan gå och hämta mitt paket från Jotex och kl 16 är det dags för sjukgymnasten. Ikväll är det träning med Z, ska bli spännade.



En vecka kvar nu...


-

2009-08-23 @ 19:40:52
Jag ger snart upp, det är inte kul att behöva sitta och bråka under varje jäkla ridpass. L är riktigt förjäklig nu, bara hoppar upp och ner och ställer sig på bakbenen och balanserar med frambenen ca en halvmeter över marken. Men mitt i alla dessa "övningar" kan det gå skitbra ren ut sagt men det är just nu inte långa stunder. Suck...

Z däremot är hur duktig som helst, väldigt positiv och vill göra rätt. Lite vinglig och orkar inte gå i tävlingsformen riktigt men det kommer att komma. Red en stund för E igår och red igenom söndagens program, han gjorde de svåra sakerna riktigt bra. Fast att jag inte har suttit på honom på många veckor så gick gårdagens trimmpass kanon! Imorgon väntar M träning för hans del, ska bli kul och se vad hon tycker om honom.

Finansiär?

2009-08-22 @ 18:16:19

Jag har hittat två stycken superfina 3-åriga ston som jag vill ha, ja inte båda utan en av dem. Måste bara hitta någon som vill köpa in sig på en halva ;P, eller så måste jag vinna en bra summa pengar. Jag vill vara rik!


Parkas

2009-08-21 @ 10:18:35
Denna jacka för 895 kr på Nelly.com vill jag bara ha.

World Class Parkas SEK 895, Jeane Blush - NELLY.COM


Men jag skulle inte tacka nej till denna för 6499 kr

W'S Artic Parka SEK 6449, Woolrich - NELLY.COM

Programträning

2009-08-21 @ 08:49:23
Igår kväll var det dags att rida en programträning. LA:3 stod på schemat för mig, med tanke på hur L har varit och känts den senaste tiden och att jag red henne rak i hela programmet så gick det bra. På framridningen så började vi med att stå på bakbenen och balansera i skritten och i traven stod hon emot. Det enda som fungerade hyfsat var galoppen. Efter att ha varierat Spanska Ridskolan övningar så gick det hyggligt ändå och jag kunde rida med ett stöd i handen. Jaja, nu är det bara att träna vidare inför nästa helgs tävlingar.

Planering

2009-08-19 @ 10:15:35
Har börjat kolla in höstens tävlingar, just nu ser planeringen ut så här:

30/8 - LB:3 med Z, LB:3 & LA:3 med L
20/9 - Div II med L
26/9 - LB:1 & LA:1 med L (väldigt osäker om denna tävling då det är på kortbana)
4/10 - Div II med L
24/10 - Div II med L

Fotobok

2009-08-18 @ 17:43:17
Läste precis på en blogg att man kan få en gratis fotobok från fujidriekt genom att blogga om den.

Jag tyckte att det lät väldigt bra och jag fick en massa idéer för skapandet av en fotobok. Först tänkte jag göra en bok om hästarna som betyder/betytt nått för mig, alla tävlingar vi varit på osv. Men sen kom jag på en annan idé, tänkte gör en bok till min kompis om hennes hund som hon fick ta bort för några veckor sedan. Det skulle hon nog bli väldigt glad över, ett fint minne av en fin hund.


En fotobok är en present som passar alla, gå in på fujidirekt och skapa din egna fotobok!



Hälsena

2009-08-18 @ 15:01:50
Fick rycka in och jobba extra idag, det tycker vi om även om jag blev väckt tidigt på morgonen med denna förfrågan. Utsläpp, mockning och fodring som vanligt. Fick prova och köra med A en sväng i ridhuset, skitkul var det och jag tror nog att jag ska köpa mig en lite ponny och köra trav med ;P

Har försökt att få tag i någon som kan hjälpa mig med mina hälseneproblem. Har dock inte lyckats, sh ville inte ta emot mig då det inte är studierelaterat (deras pucko till sjuksköterska frågade om hälsenan var av, jo men visst det är den och det är därför jag ringer till dig och inte sitter på akuten...). Blev iaf rekomenderad av den snälla sjuksköterskan på VC att ta kontakt med ISC, så morgon blir det att ringa dit alt. ringa till sjukgymnasten här i byn.

Suck

Frånvaro

2009-08-17 @ 15:50:27
Nu har jag varit ifrån bloggen några dagar igen, fy på mig. Tycker dock att jag har giltiga skäl, klubben har haft tävlingar, ponnymeeting, hela helgen lång och idag har jag jobbat.

I lördags var det ponnydressyr som stod på schemat, jag jobbade i sekreteriatet samt peppade och hjälpte M med sin ponny C på framridningen. De var riktigt duktiga även hon hade bestämt sig för att bara rida LCn, jag lyckades dock efter mycket tjat få henne att starta LBn som hon redan var anmäld till också. I LBn så slutade de precis utanför placering, synd då hon skulle ha behövt få en rosett för självförtroendet. Var i stallet från strax innan kl 7 på morgonen och kom hem strax innan kl 8 på kvällen. Lång dag.

Igår var det ponnyhoppning, satt hela dagen i domartornet och skötte den datoriserade tidtagningen. Det är kul att sitta där då man får se alla ritter, till skillnad mot att sitta i sekretariatet (det är kul det med men på ett annat sätt). Dagen flöt på bra och klubbens ryttare gjorde många fina ritter. F tog hem stor slam då hon placerade sig i samtliga starter under meetinget. Det räckte dock inte riktigt till seger i kombinationsklassen för kat D, där man kombinerar ihop placeringen i LB dressyren och LC hoppning. Den segern i gick till en annan klubbryttare så det var kul.

Idag har jag jobbat, mockat skit och ridit två rs-hästar. Skönt med lite extra kronor ;)

Cows

2009-08-14 @ 10:51:49
För något år sedan hade Jotex en kollektion badrumsgrejer med kossor, jag velade länge om jag skulle beställa ett duschdraperi och en badrumsmatta men tyvärr så beställde jag aldrig något. Ångrar verkligen mitt deslut men idag när jag kikade in på sidan så vad hittar jag? Jo ett duschdraperi med kossor, dock inte lika fina kossor som på det andra men helt okej. Nu ska jag minsann ta och beställa ett draperi och ev ett par handdukar.


2 dagar

2009-08-14 @ 08:29:21
Jag har lyckats hålla mig från datorn i två hela dagar, lite chockad är jag allt. Nu har jag lite att ta igen bla läsa bloggar, nyheter och kolla av buke.
Inte för att jag har gjort något spännande men har haft fullt upp under dessa dagar. Ridning av 5 RS-hästar, skötsel och ridning av två privatisar, sadelprovare som var ut och kolla alla RS-hästarnas sadlar mm mm.

Ute har det nu börjad blivit kallt, här om dagen var det bara 9 grader på morgonen när jag gick upp, burr. Hösten är på väg men jag hoppas att den sista delen av sommaren blir fin och varm!

Äppelmuffins

2009-08-11 @ 09:54:07

Nu är det snart dags för äppelsäsong, goda äppelmuffins på nyplockade äpplen kan varmt rekommenderas!

Ca 8 stora amerikanska muffinsformar
Ungstemp 200°C

125 g margarin eller smör
2 dl socker
2 ägg
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ dl mjölk
1 stort (eller 2 små) äpple

Smält matfettet och låt det svalna. Rör matfettt och sockret poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och tillsätt mjölken.
Fördela smeten i muffinsformarna.
Skär äpplet i tunna skivor och stick ner 3 skivor i varje form. Strö över ½ sk kanel blandat med 1 msk socker.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.


 

 

Bloglovin

2009-08-11 @ 09:35:57
Följ min blogg med bloglovin

Fång

2009-08-10 @ 18:53:11
Vad är fång?
Fång är en sjukdom som uppkommer vid störningar i tarmfloran.

Symptom
De mest framträdande symptomen uppkommer i hovarna.

Orsak
Dess orsak kan t.ex. vara överutfodring, EMS (equine metabolic syndrom) - insulinresistens, för snabbt foderbyte, för mycket socker/stärkelse. Många tror att det är för mycket protein som orsakar fång men så är INTE fallet!

Utfodring
Till en häst med fång ska foder av den bästa kvaliten ges (det borde iofs alla hästar få), de ska absolute inte svältas utan ska ha tillgång till fiberrikt stråfoder. Ensilage är att föredra framför hö då det innehåller en mindre mängd socker per kg foder. 
Betfor består av sammansatta sockerarter och dessa går inte ut i kroppen lika snabbt som enkla sockerarter, t.ex. fruktos. Betfor är ett bra foder för de flesta fång hästar, då Betforns goda fibrer gynnar de goda bakterierna i magtarmkanalen.
Hästar med sockersjukatillstånd eller insulinresistens bör inte fodras med Betfor, utan de bör fodras med foder som har ett så lågt sockerinnehåll som möjligt.
Har man en häst med en benägehet att utveckla fång ska man undvika fiberfattiga foderstater och snabba foderbyten.

 

To do

2009-08-10 @ 10:41:51
Fixa CSN [check]
Beställa kursböcker [check, 835 kr fattigare]
Sköta och rida C [ ]
Sköta och rida M [ ]
Boka BE-körlektion [ ]
Laga mat [ ]
Städa [ ] 

Sista jobbardagen

2009-08-09 @ 20:42:04
Idag var det sista dagen på jobbet. Gick väldigt smidigt trots att hästarna var inne och skulle gå lektioner, är ju lite bökigare att mocka med dem i spiltan/boxen och resultatet blir ju inte lika bra... Igår gick det väldigt smidigt, alla hästarna skulle ut på morgonen så det var skönt att kunna köra hela stallet utan att få en massa avbrott för ridning osv.

Min mockningshastighet har verkligen ökat denna vecka, ibörjan av veckan snittade jag ca 8-10 min per häst, nu mockar jag i en hastighet på max 5 min per häst. Mockningen är lika bra, fast det går mycket snabbare.

Imorgon ska jag ta en sovmorgon, dock kommer jag väl att vakna kl 7 då jag gått upp vid den tiden hela veckan.

Dressyrträning

2009-08-09 @ 20:36:55
Idag var det dags för den sedvanliga E träningen igen. Det kändes som om träningen igår hade givit något och jag kunde nästan börja där jag slutade. Vi red på en stor serpentinbåge över hela ridhuset, 3 bågar där "böjarna" var mot kortsidorna ist för som vanligt mot långsidan. På långsidorna jobbade jag med förvänd öppna och sluta, väldigt bra för L då hon inte kan vara lata och klättra på väggen med ytterbak. På kortsidan reds skänkelvikning med huvudet mot väggen och på de raka delarna i serpentinen jobbade jag med mycket övergångar, red övergångarna i öppna resp. sluta. Var mycket självständig ridning då man fick lägga in grejerna på denna linje hur man själv ville. Vi red denna övning i alla gångarter och utan stigbyglar (jag kommer att ha träningsvärk imorgon...).
 
L tyckte att denna övning var superjobbig då hon inte kunde få gå och lata sig, ibland så tränade vi inför antagning till Spanska Ridskolan, hon var även sjöblöt av svett och alldeles löddrig överallt. Men tror nog inte att hon gått så här bra som hon gjorde stundtals på bra länge. Det är bara att fortsätta träna på, ska nu rida mycket förvända skolor så att hon inte kan ta stöd på väggen. Ska även fortsätta med det som M tipsade om igår, att rida mycket yttertygel och innerskänkel (till en början ställa utåt och för att sedan succesivt kunna ställa inåt) för att hon ska ta stöd på yttertygel ordentligt , samt vända på volt med hjälp av många små vändningar med innertygel och ytterskänkel.

Det är verkligen kul att träningarna har börjat igen!

Första träningen

2009-08-08 @ 19:21:16
Idag var det dags för den första Malin-träningen, även min första träning för henne. Har inte suttit på L på hela veckan så förutsättningarna var väl inte dem bästa direkt, samt att denna dag har varit supervarm. Malin har ju ridit L så det är en stor fördel då hon vet hur hon funkar. Började med att trava fram och rida bogen in, göra övergångar och lägga volter efter fyrkantspåret. Sedan red vi lite förvänd sluta även det efter fyrkantspåret. Jag fick rida väldigt mycket yttertygel och innerskänkel, helt annan ridning än den jag är "van" med. Funkade verkligen och L kunde så småning om slappna av lite. Vi var tre i gruppen och i galoppen så red vi en och en, dock blev det inte så mycket galopp för min del då L inte riktigt orkar hålla ihop sig än efter "vilan". Jag fick jobba på med traven och det var jag mycket glad för. Nu har jag väldigt mycket att jobba med, lösgörande arbete och jag fick mångar tips.

Är supernöjd med M som tränare och hon är verkligen engagerad, så himla roligt! Kul att hon nu kommer att komma varannan vecka, hoppas bara att jag får låna L och inte att A ska vara med och träna...

-

2009-08-07 @ 21:48:46
Myggbetten kliar
Jag stinker MYGGA
Jag är görtrött
Det är fredagkväll
Imorgon ringer klockan 06.55

Utrotning?

2009-08-07 @ 16:49:58
Jag håller på att bli galen på alla dessa jäkla mygg, mina fötter och anklar är alldeles sönder bitna. Kan man inte utrota dem jäklarna?  

Jobb som vanligt idag, gick fort då jag inte hade några ponnysar att rida (ridskolan börjar idag). Jobb även hela helgen, ska även träna för tränare med L. Annars så händer det väl inget spännande...


(ytterligare ett otroligt värt inlägg ;P)

Torsdag

2009-08-06 @ 21:17:16
Jobbat som vanligt idag, red ut på G med stallvärdinnorna och sedan red jag monsterponnyn S som faktiskt var väldigt fin.

Nu ska jag snart gå och dra täcket över mig, en ny jobbdag väntar imorgon.

Go natt

Ovärt inlägg, I know...

Onsdag

2009-08-05 @ 18:33:11
Jobb som vanligt idag, mockat skit och ridit en massa ponnysar. Efter att jag plockat in alla hästarna, eller ja de är så väluppfostrade så att de springer in själv till sina spiltor och boxar, så trotsade jag myggorna och la mig och solade lite. Började ute på gräsmattan i solstolen, men där var det en jäkla massa mygg så jag la mig på plattorna på garageuppfarten istället. Jag hatar verkligen alla dessa hemska attackmyggor, kan man inte utrota dem små jäklarna?!?!

 

tisdag

2009-08-04 @ 18:05:52

Dagen idag har väl sätt likadan ut som igår förutom att jag var på personalmöte en snabbis. Ponnysarna var lika fina idag förutom lilla monstret S som nog tyckte att jag var jobbig igår och protesterade hejvilt idag. Men med hjälp av en graman så gick det prima, behövde inte ens rida på den utan bara ha den hängade, hon är rolig hon den ponnyn.
Nu känner jag bara mer och mer att det är hästar jag vill hålla på med, måste bara tänka ut hur jag ska få igenom mina planer...

Jag håller på att bli galen på alla dessa mygg, va fasen det känns ju som om man bor i Tärnsjö (eller tja så illa är det inte riktigt än).

Ikväll blir det att slappa och ladda inför morgondagens jobb.


Tuna

2009-08-03 @ 21:04:42
Efter att jag tagit in pållarna så åkte jag till Tuna Park en sväng. Hittade massa fint, många fina kläningar men jag kan verkligen inte gå i klänning. Önskar att jag skulle passa i alla dessa fina kläder. Fick med mig följande hem:

  • Ett par jeansleggings (jag som varit emot såna men så provade jag ett par och de var supersköna) från GT.
  • En vit t-shirt från GT.
  • En svart t-shirt från JC.
  • En svart tröja från JC.

  • Jag är väldigt nöjd med min shopping.


    Ponnyridning

    2009-08-03 @ 13:24:05
    Nu är jag hemma på lunch efter 5h jobb. Idag har det mockats, fixats vatten, hö, sopats och ridit. Jag fick ta mig av ridskolans fyra ponnyer och G. Stallvärdinnorna skrittade och travade fram hästarna och sen red jag dem ca 15 min. Alla kändes fina och trevliga, var bra många år sedan jag satt på dessa små godingar. Red häsarna på löpande band så det gick väldigt smidigt, bra när man har hjälp med att rida fram och "av" hästarna. G fixade jag själv eller bad en rida fram honom åt mig, han kändes något mattare idag, men annars helt okej.

    Nu ska jag snart åka ner och plocka in alla hästarna så att de får äta sin eftermiddagsmat.

    Resten av veckan kommer nog att se likadan ut, jag kommer att vara helt slut när denna vecka är över. 5 hästar att rida och 14 (+minisarna) att mocka åt. Men det är kul så det kommer att gå galant!

    Vattenmelon

    2009-08-02 @ 19:43:59
    Idag frös jag in några skivor vattenmelon och det blev verkligen mumsigt, väldigt läskande! Kan rekommederas.



    The sun is back

    2009-08-02 @ 19:40:22
    Känns inte som om jag gör annat än rider, idag var det bara L och G som det skulle dressyras med. Började med L och ja det gick verkligen inge bra, hon kändes seg i bakbenen, tung i handen och ja allmänt tråkig. Kämpade på i ca 40 min och hon var verkligen görsvettig och löddrig... Tog och badade henne efter ridningen och det var välbehövligt, hon är en lite skitgris.

    G var desto roligare, han känns verkligen bra just nu. Tog första galoppen sen efter betet och det tyckte han var jättekul. Han galopperade på bra runt fyrkantspåret och man kände verkligen hur han tog i med bakbenen.

    Förutom att rida så har jag även hunnit sola en snabbis det finfina vädret. Äntligen är solen tillbaka, bara så typiskt att jag ska jobba i veckan.

    Förutom jobb och ridning ska jag försöka hinna med en sväng till Tuna Park, jag är shopping sugen!

    Sovmorgon?

    2009-08-02 @ 09:53:39
    Jag fattar inte, oavsett när jag går och lägger mig så vaknar jag strax efter kl 7. Försöker somna om, men ger upp vid 8a snåret. Jag vill också kunna sova länge, eller ja till kl 9 iaf.

    Idag har jag bara två hästar att rida, väldigt slappt. Annars kommer det inte hända mycket idag (som vanligt just nu känns det som), ska väl vila upp mig inför min 7-dagars jobbvecka som startar imorgon.

    Imorgon är det förövrigt 4 veckor kvar av sommarlovet, känns bra.

    Jag bugar för detta

    2009-08-01 @ 19:53:59
    LÄNK

    Mör

    2009-08-01 @ 19:19:53
    Åkte till stallet runt halv ett idag och var åter hemma runt kl 18. Två hästar skötta och 4 hästar ridna, jag är ganska mör i kroppen just nu.
    L trimmade jag lite dressyr på, andra passet på hennes nya tvådelade bett. Kändes hyfsad men något stark. Jobbade med skänkelvikningar, öppnor och slutor.
    Resterade hästar joggades ca 30 min var. G kändes fin idag med, min lilla goding. Tycker verkligen om honom.

    Nu längtar jag efter sängen och det blir en tidig lördagskväll för min del ;)

    RSS 2.0