nattjobb

2010-06-30 @ 20:22:59

Jag är trött och inte får jag gå och lägga mig förns imorgon bitti. Undrar hur denna natt ska klaras av, men jag vet ju att det brukar gå även hur trött man känner sig. Men det hade varit skönt att få lägga huvudet på kudden och sova...


hästeri

2010-06-29 @ 23:03:20

L var hur underbar som helt att rida imorse, verkligen arbetsglad och (över)abitiös. Det kanske börjar bli ordning på tanten, möjligtvis så kan hon nog få besöka en tävlingsbana igen i höst. Just nu när hon är så här laddad sitter man som en lite låma på ryggen, har knappt en suck att säga till om, magmusklerna får verkligen jobba. Men förhoppningsvis så hittar vi en sadel som passar på tisdag vilket kommer att underlätta ridningen lite mera och vi slipper att rida barbacka ;)

Imorgon är det tömkörning på schemat för tanten...


måndag

2010-06-28 @ 22:50:35

Idag var det åter dags att åka till jobbet efter en veckas ledighet. Var inte direkt lockande att åka och jobba eftermiddag när det var så fint väder ute, men det gick vägen. 3 skift kvar denna vecka sen är jag ledig igen, me like 5-skift ;)

Midsommarhelgen tillbringades i Uppsala och bjöd på bra väder och trevligt sällskap. Blev en sväng på bio på lördasgkvällen. Beck - levande begravd var det som visades på bioduken, väldigt bra och spännade var den.


histamin

2010-06-23 @ 20:38:53

Usch idag har det kliat i ögonen, näsan är täppt och rinner samt en massa nysningar. Har tills idag klarat mig riktigt bra från pollenallergin men idag så gav väl cellerna upp och började producera en massa histamin. Imorgon så ska jag nog se till att få i mig lite antihistamin...


rastlös

2010-06-21 @ 20:30:19

Första dagen som jag är ledig och jag är redan rastlös (;P) trots att jag tillbringat halva dagen på Strömsan med ponnyskrutten C. C skötte sig utmärkt trots att folk i vita/beiga tröjor stack honom här och där, tog även lite bilder och jag kunde få jobb som röntgenbilds hållare då bilderna blev kanon på en gång. Ägarna har nu fått ett troligt svar på vad som gör att C är lite ofräsch, återbesök om drygt 3 veckor.

När vi kom hem så tömkörde jag L, hon gick kanon. Lyssnade och sprang som aldrig förr. Skönt att hon inte tappat alltför mycket efter den dryga veckans ofrivilliga vila pga mastit. 

Imorgon är det tömkörning igen, sedan hoppas jag att det är sol ute så att jag kan bättre på brännan tills midsommar. På kvällningen ska jag rida dressyrträning på G, alltför längesen!

 


Nu är det helg

2010-06-20 @ 22:50:19

Så var den sjunde och sista arbetsdagen för denna period över och nu har jag helg tills efter midsommar.

god natt


Bröllop

2010-06-16 @ 12:44:11

Jag stod tyvärr inte med på gästlistan till Victoria och Daniels bröllop, men det gjorde däremot grannen! Undrar om jag ska smita med i bagageluckan...


2 av 39

2010-06-15 @ 20:09:15

Dag 2 avklarad, nu är det bara 37 skift kvar ;P. Nedräkningen har börjat.

Skönt att den sista fm för denna period är avklarad, jag var skittrött när klockan ringde 04.25 imorse. Imorgon och 5 dagar framåt har jag em, skulle egentligen ha jobbat 3 nätter men blev "beordrad" att jobba em då det är mer jobb på em under  helgerna än på nätterna och då är det bra om man är två stycken som jobbar. Känns ganska bra att byta då jag på måndag ska med C till Strömsan för ett vet. besök. Hade om jag jobbat natt inte fått sova alls efter nattskiftet och det kan ju bli ganska segt i kroppen då, speciellt efter en 7 dagars vecka med 3 nätter. Men nu löste det ju sig, tyvärr missar jag dressyrträningen på fredag som jag sett fram emot...


NV

2010-06-14 @ 18:46:07

Då jag är en gammal NVare (gymnasiet) så tyckte jag att dessa var riktigt bra och fyndiga ;)

You NV us

Varför kan man bara derivera NVare? Vi är de enda som har en funktion...

Ikväll är det inte vi som rasar mot marken, utan marken som rasar mot oss... (E=mc²)


inga problem

2010-06-14 @ 15:15:13

Det var visst inga problem att plugga 167% (och även extra jobba lite). Klarade även tentan som skrev den 4 juni! Med stor marginal också, var 4e bäst bland kursarna.

Har gjort min första arbetsdag idag, allt kändes nästan som vanligt och jag kom ihåg ganska mycket fast det var två år sedan jag var där senast. Jobbar hela veckan för att sedan vara ledig en vecka då det är midsommarstängt. Kommer att jobba två måndar, så mitt sommarlov blir två veckor (har haft en vecka nu innan och kommer att få en vecka efter jobbet).

 


Det är över nu

2010-06-12 @ 15:49:12

Igår var det äntligen dags för bästa S att ta på sig finuniformen och bege sig till Blå hallen. Nu är hon färdig polis efter två års hårda studier! Det var mäktigt att sitta där i Blå hallen och se alla färdiga poliser tåga ner för trappen. Sedan blev det tal av bla rektorn för PHS, justitieministern (shit vad hon var liten) och rikspolischefen. Mellan de olika talen var det sång och musik av polisorkestern. En av de färdiga poliserna sjöng Anthem, det var bra grymt och så jäkla bra (rysningar i hela kroppen). Han borde satsa på en sån karriär! En annan som gick ut förra året sjöng nån operagrej och sedan sjöng de en duett. Sedan var det dags för betygsutdelningen till de 250 poliserna (halva gänget hade sin avslutning senare). När allt var klart skulle alla 504 färdiga studenter ställa sig i trappen för att bli fotade, det var verkligen ett blåtthav.

Sedan var det dags att åka i rusningstrafiken mot S och Ms hus för att fira! God mat och trevligt folk så det var verkligen lyckat!



  
  


Sjung om studentens lyckliga dar...

2010-06-10 @ 12:25:44

Snart springar alla studenter ut från KZ. 5 år sedan jag gjorde detsamma, shit vad tiden går!


work

2010-06-09 @ 09:51:45

Fick imorse ett mail från chefen: När kan du börja jobba?
Det verkar lösa sig med sommarjobb nu, får redan på under eftermiddagen när jag kommer att börja! Gött!


ifån

2010-06-08 @ 08:54:19

Igår visades den nya iPhonen och den kommer till Sverige redan i juli. Nu hoppas jag att jag har tillräckligt med pengar för att köpa en. Min SE sjunger ju på sista versen och jag har länge kika på iPhonen men varit lite tveksam då jag vill ha en mobil med bättre kamera än den jag har och den är stor (svårt att få plats i ridbyxfickan ;P). Den nya har bland annat en bättre kamera och multitasking, är väl fortfarande lite stor men men.
 
Nu är det bara att spara pengar...


2,5

2010-06-07 @ 18:57:26

Resultatet för tenta jag skrev för två veckor sedan kom nyss. Var helt 100 på att jag kört eftersom jag inte hunnit plugga men jag klarade mig med 2,5 p!!!


vatten - stallet är fullt av vatten

2010-06-07 @ 12:28:27

Synen som mötte mig imorse var inte rolig, det såg ut som om den årliga sommarstädningen dragit gång. Men det var det ju så klart inte utan det var en vattenläcka som hade orsakat allt vatten som var i alla gångarna i stallet (vattnet hade även tagit sig in i ridhuset men som tur var så var det inte allt för mycket). L tyckte inte det var superkul att vada ut genom gången för att ta sig till hagen. Men snäll som hon är så nöjer hon sig med att bara frusta lite och ha lite extra höga benlyft. Vattnet hade även letat sig in lite i hennes box så fick mocka ute en hel del blött spån. Hjälpte till och sopa vatten men som tur var kom slamsugen och såg till att det gick undan. 
 
Blir att åka tillbaka ikväll och fyll på mera spån åt damen, var ingen ide att göra det innan det hade torkat ordentligt i boxen. Ska även ner och ge henne kvällens pencilinspruta. Juvret ser like svullet ut fortfarande men känns inte lika spänt. Förhoppningsvis går det åt rätt håll!


Permanent linne

2010-06-06 @ 19:13:22

Jag har numera ett permanent linne på mig, riktigt hett kan jag lova. Satan i gatan vad jag är bränd (läs röd), vete sjutton hur jag ska lyckas sola bort detta... Orsaken till denna snygga bränna är Strömsans dressyrläktare som låg mitt i solgasset. Har alltså var på tävlingarna och kikat idag, tur att jag hade fribiljett för inte var det värt det som det skulle ha kostat (180 kr tror jag). Som vanligt är det ju trevligt, men få utställare och avsaknad av toppryttare. Jaja tradition att åka dit och med trevligt sällskap så blir det bra ändå!

Åkte förbi stallet och sprutade L intra muskulärt med penicilin på hemvägen, hon är en lite pärla att spruta. Febern har gått ner och hon var piggare men juvret är fortfarande rejält svullet.  


Mastit

2010-06-05 @ 20:27:20

När jag tog in L idag så var hon väldigt loj, hon som alltid brukar kasta sig över sin müsli i krubban kollade inte ens på det. Ena juverhalva hade fyllt sig helt och var verkligen spänd, tog tempen efter att hon varit inne i ca 40 min och den visade 39,9! Tempade en timme senare igen och då hade den sjunkigt 0,2 grader, hon hade även ätit lite av sin mat men inte slickat krubban som hon brukar. Veterinären kom ut och nu har hon fått penicilin och smärtlindrande. Som jag trodde var det troligtvis mastit och odling är satt, får reda på imorgon vilka bakterier som växer. Hon var lite piggare nu när vi åkte från stallet vid halv 8 tiden. Stackars lilla gumman...


Äntligen

2010-06-04 @ 18:04:46

4 juni är äntligen här och sommarlovet har börjat!


snart...

2010-06-04 @ 06:31:38
...är det dags för sista tentan för denna termin.
...är det sommarlov!

2 av 194

2010-06-03 @ 14:00:18




Bränna

2010-06-02 @ 20:43:23

Några timmars plugg ute i solen resulterade i en otroligt snygg bränna, trots bikin :S Har lyckats bränna mig på skulderbladen, armarna men på axlarnas framsida till typ lika långt ner som en t-sirt ärm har jag ingen färg. Är som en kvadrat utan färg på vardera axel. Skumt värre men så kan det visst gå.

Har fått lite mera klarheter över exjobbet nu, var ut till handledaren efter jobbet imorse. Kommer bli kanon och vi kör igång i augusti. Längtar faktiskt!

Fick ett erbjudande i ett meddelande på FB idag, någon hade visst hittat min kandidatuppsats och vill publicera den i någon slags bok. Googlade lite och det ska väl vara ett seriöst företag enligt kommentarerna om det men tja jag vet inte. Tydligen väldigt många som fått såna erbjudande, man skulle tydligen även få betalt för varje bok som såldes. Nja tror inte jag nappar, känns som om det är något lurt med det hela...


omotiverad

2010-06-01 @ 16:09:58

Den andra kursen är nu avklarad och nu är det bara den tredje kvar. Är dock sjukt omotiverad och har bara en sån god lust att ta sommarlov nu! Men det är ju tenta på fredag, kan ju gå och lämna in den blankt men sån är inte jag. Är väl bara att bita ihop och försöka stå ut de sista dagarna...


RSS 2.0