infektion?

2009-11-30 @ 09:20:58

Jag är trött, seg och har ont i kroppen och halsen. Undrar om det är en infektion på gång. Lyckades masa mig ur sängen vid nio tiden och har då legat halv vaken sedan halv 8. Nu blir det frukost för att sedan hämta the dog hos R och plugga resten av dagen. Vill ha denna vecka och nästa vecka avklarad så att jag slipper all ångest...


äntligen!

2009-11-28 @ 20:23:45

Igår red jag för M, med tanke på hur L kändes i torsdags hade jag inte ett alltför för stort hopp om att det skulle gå bra. Men tji fick jag, hon kändes faktiskt riktigt trevlig. Red på en mindre fyrkant och fick lägga volter (12 meter) i vartannat hörn, på långsidorna red vi öppna. I volterna skulle vi först öka tempot och efter att ha jobbat med det ett tag så fick vi minska tempot på volterna. L var inte alls tjafsig och förvånansvärt stadig, hittade en riktigt bra känsla där hon tog stöd på bettet och spårade riktigt fint. Samma sak reds i galoppen, jag gjorde volterna något större, drygt 15 m, då hon inte är helt igång än och inte riktigt orkar hålla ihop sig. Detta gick också förvånansvärt bra och även här var hon stadig. Är riktigt nöjd med träningen, en basic övning som vara alldeles lagom för L då vi fick chansen att hitta en bra ridkänsla. Det finns hopp inför vårens div 1 om vi fortsätter så här.

Idag kändes L riktigt fin och trevlig, fick ett fint stöd redan i skritten där hon annars bara brukar släppa bettet. Joggade igång i trav och växlade mellan volter och skänkelvikning. I själva arbetet fortsatte jag att jobba med volter, red dem så att medellinjen var mitten på en 12 meters volt och volterna gjorde jag längs hela linjen (många "ihop satta volter"). L lyssnade och väntade riktigt bra på mina hjälper och jag fick henne riktigt loss. Red även lite diagnola sluta från hörnet mot x för att sedan rida diagonal sluta mot nästa hörn på samma lång sida, även här lyssnade och väntade hon på mina hjälper. Tog lite galopp i båda varven på en stor mitt volt.

Är riktigt nöjd med hur hon har känts och den fina ridkänslan jag får. Tror inte att hon har känts så här bra någongång faktiskt, skadan har fört något gott med sig. 

Imorgon blir det först en liten skrittur och sedan jogg och galopp i paddocken, alldeles lagom efter två dagars tränande.

   


Nästan helg

2009-11-27 @ 10:00:38

Inte lyckades jag med att ta sovmorgon idag heller, vaknad kl 7... Suck
Har hunnit vara lite effektiv på morgonen och pluggat ekonomi, jag har verkligen ingen lust att plugga. Vad skönt det hade varit med ett jobb istället. Då hade jag haft råd att köpa min dressyrhäst som är efterlängtad och jag slapp all ångest övar allt plugg.

Efter lunch blir det stallet och träning för M. Tanten är nästan helt igång nu, började galoppera lite smått förra veckan, efter skadan och E tyckte att vi skulle vara med och träna idag för M och så blir det. Ska inte rida alls för hårt utan det blir mycket skritt och trav. Ingår var tanten dock inget vidare att rida, väldigt ostadig i formen och tjafsig. Lyckades dock få en bra känsla i traven en stund, idag är det ju en ny dag så vi får se hur det går.

Dags att återvända till ekonomipluggandet...



I need him 


sovmorgon?

2009-11-26 @ 08:12:44

Idag tänkte jag ta en lång sovmorgon, för mig är en lång sovmorgon att sova till 9-tiden. Men det gick verkligen inte, vaknade strax innan kvart i 7. Försökte ligga kvar och somna om, men icke så det var bara att gå upp...
Jag har inte haft sovmorgon på hur länge som helst, minns inte när jag senast vaknade efter halv 9. Vet inte varför jag inte kan sova, kan ha att göra med att jag börjat jobba och går upp kvart över 5 vissa dagar. Förra veckan var det 3 dagar som jag gick upp så tidigt och sedan dess har jag vaknat runt den tiden och kollat på klockan men lyckats somna om igen till halv 8 tiden. Imorgon ska jag göra ett nytt försök att ta en stunds sovmorgon...


Pigs

2009-11-25 @ 19:04:07

Ingen har väl kunnat undgå bilderna om hur våra svenska grisar behandlas. För mig kommer dessa bilder inte som en chock och jag är verkligen inte förvånad. Dock är filmen ganska vinklad med klipp från olika gårdar men det försvarar inte hur det är i de enskilda fallen. Jag stödjer inte de som gjort denna film då jag tycker att de har lite fel syn på detta med djurvälfärden och samtidigt så stödjer jag inte heller de som behandlar sina djur så här. 

Slaktgrisar föds ju upp för att producera kött, för att det ska bli ett bra kött måste djuren ha det bra. Producenterna tjänar inget på att snåla på t.ex. ströet i boxarna. Grisar naturliga beteende är att böka och får de inte utlopp för detta och är stressade kan de börja bita på varandra. Svansbitning är en "vanlig" beteendestörning hos grisar, om en svansbiten gris inte behandlas direkt finns det risk att det bildas bölder i kroppen. Bölderna upptäcks inte förns djuret slaktas, förutom att det är plågsamt för grisen med bölder blir det avdrag i slakten för producenten. Som sagt producenten tjänar inga pengar på att behandla sina grisar illa!   


"Svin har två ben och grisar har fyra"


25e

2009-11-25 @ 11:26:46

Idag har jag lagt in alla räkningar för månaden, det var ingen trevlig summa jag kom upp i...
Jobbade en sväng imorse, var inte mycket alls att göra och jag hann mocka, fixa vatten och strö till 6 hästar i lugn takt, sopa två gångar och spola en gång. Har jobbat en hel del timmar denna månad, kom upp i drygt 34 stycken! Längtar redan tills lönen som kommer om en månad :)

Pluggat har jag även hunnit med på morgonen/förmiddagen, man blir effaktiv när man går upp i tidigt ;P. Nehe undrar om S the dog och jag ska ta oss ut på en promenix innan det är dags att äta lunch...


Lön

2009-11-24 @ 10:44:21

Imorgon trillar det in lite pengar på kontot, inte alltför mycket men bättre än inget. Dock lär de försvinna lika fort som de kommer in då jag har lite att betala denna månad, körlektioner och uppkörning bla.


Lussebullar

2009-11-23 @ 20:28:53

Som sagt så bakades det lussebullar igår. Här är resultatet:


 


Recept:
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
2 påsar saffran, 1 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Garnering:
russin

Pensling:
1 ägg

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Stöt saffranen och lite del av socker. Tillsätt saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 35 kusar eller fantasifigurer. Lägg dem på smorda plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.  Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 min. Stora figurer gräddas i 200 grader i 10-15 min.


Lussebak

2009-11-23 @ 07:17:01

Inte fullt lika mycket att göra igår på jobbet, många hästar att mocka åt men det var bara en häst som anlände under dagen. Totalt jobbade jag 24,25 h förra veckan.

På kvällen blev det lussebullsbak tillsammans med R, bullarna blev perfekta! Dock blev några något för mycket gräddade, våran jäkla ugns som är knasig...
H hade även pyntat i korriodoren, en vecka för tidigt enligt mig men det är ganska mysigt.


Crazy

2009-11-21 @ 18:19:11

Idag har det varit en helt galen dag på jobbet. En hel hög med hästar har trillat in akut och då gällde det att se till att de hade någonstans att bo, vilket inte var det lättaste. Det fanns inte många tömda och skurade boxar att ta till så det var bara att sätta fart att fixa fram boxar. Vi som trodde att det skulle bli en lugn dag då det var så få hästar inlagda, men icke. Imorgon lär det bli att mocka ett antal boxar...

Ikväll blir det att slappa i sängen framför Robinsonpremiären, mycket mer orkar jag inte.


Kattkrock

2009-11-20 @ 08:55:51

Krockade med en katt imorse strax efter kl 5 när jag hämtade tidningen. Den stod redo utanför dörren och hoppade på mig när jag öppnade och försökte tränga sig in, men tji fick den. Sedan satt den utanför dörren och skrek medans jag åt frukost, tyckte faktiskt lite synd om den men den bor ju inte här...

Inte alls lika mycket häst idag, riktigt skönt. Men det kommer att vara ett antal boxar att tömma och skura i helgen när jag jobbar...
När jag åkte från jobbet och skulle sätta på ljudet på mobilen så var den i två delar, en lite grej hade lossnat men som tur var så låg den i jackfickan och jag kunde sätta tillbaka den. Kanske dags att skaffa en ny snart.

Nehe nu är det skoldags!


NSAIDS = okej

2009-11-19 @ 20:21:02

Det är så sjukt så det finns bara inte, vart är djurskyddet och välfärden?? Artiklar finns HÄR, även HÄR och HÄR.

 


Mitt i veckan

2009-11-18 @ 19:46:40

Jag är verkligen astrött just nu, varit igång sen 05.15 imorse. Sjukt mycket häst var det även idag på jobbet och många ston med föl. Mockade och slet till halv 9. Sedan var det bara hem och duscha, fixa sig inför skolan, käka frukost nr 2 för att sedan gå mot skolan och dagens aktiviteter.

Vid lunch blev jag hämtad av S och vi for mot PHS, hon skulle ha intervju inför aspiranttiden och jag vaktade lilla U. En riktig söt men envis rackare är den lille, men det blir nog hund av henne tillslut också.
Sedan för vi mot Barkarby och outleten, käkade lunch (eller vad man nu ska kalla det då klockan var runt halv fyra) och kollade runt i butikerna.

Nu är jag nyss hemkommen och sängen lockar något så otroligt, men ska nog kolla på BSF innan jag börjar fundera på att sova. Har kikat på GA redan så det blir inget sånt tittande för mig ikväll, kanske finns något att bra att glo på...


Hushållssysslor

2009-11-17 @ 19:18:20

Tvätt nr 3 och 4 är nu inlagt i maskinera, tvätt nr 1 och 2 ligger i torktumlaren, jag har dammsugit rummet, bäddat om i sängen och sanerat mina lerindränkta skor.

Kl 21 börjar DH och jag tror att jag ska lyxa till det med lite chokladbollsmet ikväll.


En tisdag

2009-11-17 @ 14:22:18

Jobbade mellan kl 6 och 9 imorse, en timmes övertid idag med då det var väldigt mycket häst inne. Väl hemma la jag mig och lurade ett tag, riktigt skönt och välbehövligt.

Hämtade Rs hund vid 12-tiden och vi gick ut på en långpromenad i det höstruskiga vädret, det var riktigt skönt trots lite små regn. Käkade sedan lunch (=mannagrynsgröt) och nu har jag precis satt in alla förläsningsanteckningar i pärmar, har legat lite efter med det. Var duktig i början av terminen men nu hade jag samlat på mig en stor hög...

Nu ska jag plugga lite bidragskalkylering, det är ju bara så kul...


Ny vecka nya tag

2009-11-16 @ 12:49:33

Så var det måndag igen, förmiddagen har var varit riktigt värdelös och eftermiddagen kommer fortsätta att vara det... Tänker inte nämna det något närmare, räcker att säga att redovisningar om samma sak i är ingen höjdare.

För reda på om jag kommer in på den roliga krusen idag, håller tummarna hårt.
Insåg även att jag kommer att jobba hur mycket som heslt denna vecka, kommer nog upp i drygt 20 h. Till det ska ju skolarbetet läggas, jag kommer att vara trött på söndag...


Regn å rusk

2009-11-14 @ 17:45:52

Två hästar (av tre) har idag blivit ridna ute i det finfina vädret. Ridhuset uthyrt för den årliga hundutställningen så det vara bara att ta på sig regnkläderna och klafsa sig ut. L red jag ut på en runda, hon låg på som attan i traven och hon galoppade även iväg lite (inte bra då hon inte får galoppera än). Kul tyckte hon det var och hon såg väldigt nöjd ut när vi väl var hemma igen. C red jag i klafset på ridbanan, den hästen är bra stel. Fick tillslut loss henne i skritten och traven blev bättre med tiden. O fick stå idag, han skulle ändå bara ha skrittats...

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på, har en hel del att göra men ingenlust så jag tror att jag skjuter upp sakerna till ett senare tillfälle ;P


Trött

2009-11-13 @ 18:00:47

Jag är hur sliten som helst, har verkligen sovit crap denna vecka. Har även ätit lite för lite mat tror jag, är just nu inne i en period då jag inte är hungrig... Ikväll blir det att slappa framför Idol och imorgon ska jag försöka att ta sovmorgon. 

Huvudstaden har besökts idag, dock ingen shopping utan föreläsningar/studiebesök. Hann till Zara en sväng innan tåget gick mot Vås, hittade lite tröjor men orkade inte prova samt att min plånbok är ganska tom...





Miss you


En kall torsdag

2009-11-12 @ 17:22:38

Körlektionen med allt vad den innebar gick bättre än väntat, uppkörningstid är också bokat *gulp*. Ett projekt i skolan är nu färdig, bara redovisning kvar. Ska bli skönt när det är över. Hyfsat produktiv dag alltså.

Imorgon är det huvudstaden som gäller, tyvärr inte shopping eller nått att kul utan ett studiebesök men det blir nog ganska bra det med.

Nu är det nog dags att laga lite middag tror jag, undrar om jag ska köra på en repris från förra veckan nämligen gratinerad taco *mums*

 


övertid

2009-11-11 @ 20:10:40

Imorse var vi en kort på jobbet vilket slutade med att jag och en till jobbade en dryg timmes övertid. Härligt med lite extra pengar (även om det inte är många kronor).  Min "favvo-häst" var kvar och jag mockade åt henne, hon är bra gosig.

Efter som jag jobbade över så blev förmiddagen inte helt som jag tänkt men men. På eftermiddagen var jag först en timme på föreläsningen för att sedan åka med R till stallet och rida en runda, härligt. Vi fortsatte med att åka och kika på hingstbedömningarna (idag var det 1-åringar) ute vid naturbruksgymnasiet, kollade på några hingstar men det var himla kallt så vi åkte hem.

Imorgon är det körlektion med släp som gäller, har dock inte hunnit plugga det som jag velat innan...  


Tisdag

2009-11-10 @ 20:55:49

Dagen idag har bestått av grupparbete och åter grupparbete, tänker inte säga något mer om det.

Nu är det snart dags för DH och imorgon bitti är det som vanligt jobbdags, klockan ringer alltså tidigt...


Jumping

2009-11-09 @ 22:05:56

Idag har dressyrryttaren lekt hoppryttare. E lurade med mig på hennes lektion då det fanns plats över, det var min gamla kära grupp som jag red i innan jag flyttade. Har inte hoppat saden jag hoppa L barabacka i våras. Fick goingen V, har inte alls ridit honom mycket och det var bra längesen jag satt på honom. Vi hoppade dogleg, oxer sedan orelaterat till ett räcke och sedan var det ett hinder vid X som man vände in mot från långsidan. Hoppade även en bana på hela 80 cm! :P Men vi kravlade oss även över en oxer på 90 för att sedan rida mot ett räcke, jäklar vad han hoppade på den linjen.
Grymt kul var det och jag funderar nästan på att konvertera till hoppryttare...


Reserv

2009-11-09 @ 09:45:31

Står just nu på reservplats 2 till kursen som jag vill läsa. Med min tur så kommer jag väl inte in, kursstart om en vecka och jag håller tummarna att det är några som inte kommer på uppropet eller att de hoppar av tidigare...


I wish

2009-11-09 @ 08:30:40

dreams can come true


Lördag = shopping

2009-11-07 @ 17:48:29

Detta fick följa med hem:
2 par leggings
1 st top/tunika
1 st vittlinne
1 st hood tröja
Swarowski pärlor + tråd
(ska pimpa mitt hårnät som jag har på dressyrtävlingarna)
En farsdagspresent

Den efterlängtade dunjackan som skulle gör mig ruinerad fanns inte i rätt storlek (M), kunde dock ha S men då var den något kort i ärmarna...


Finally

2009-11-06 @ 21:19:09

Så var det äntligen fredag, idag har jag klarat av jobb, plugg, ridning, klippning av häst (en mycket intressant upplevelse = fick bremsa L både i örat och mulen för att hon inte skulle gå i taket, sicken larvpotta hon är), plugg igen och lite Idoltittande.

Imorgon väntar staden, shopping och jag kommer att bli ruinerad...


TRESemmé

2009-11-05 @ 17:43:08

När jag var och handlade igår så hade de TRESemmé schampoo och conditioner (900 ml vardera) för 95 kr tillsammans. Slog till och köpte mig ett set,  blir nog invigning någon gång nästa vecka och jag har höga förväntningar.


!?!

2009-11-05 @ 15:28:27

Det är verkligen ett deprimerande väder ute = snöblandat regn
Jag är nu två reflexvästar och några pennor rikare = vet. kongress på skolan
Tentan gick nog bra = jag behöver inte bry mig om snärpar och bladöron mera

 


Imorgon

2009-11-03 @ 21:30:00
  • Jobb
  • Tentaplugg i växthuset bland alla växter
  • Coaching med projektgruppen hos någon coach som skolan ordnat till alla grupper, är verkligen opepp
  • Handla
  • Plugga
  • Träna
  • Kolla på GA

Tror att det var allt


Frisk

2009-11-03 @ 16:37:09
L är nu friskförklarad, ingen hälta utan bara en liten ojämnhet i steglängden på det skadade benet jämfört med det friska. Inga konstigheter då hon ju gått och sparat på det när hon haft ont. Nu är det ännu mera skrittjobb, med öppnor, slutor och skänkelvikningar som står på schemat. Om vi orkar så ska hon gärna skrittas/jobbas i 2h! Vi ska även börja lägga till lite trav på rakspår, börjar med 2-3 långsidor för att sedan öka successivt om det känns bra.

Nu är jag verkligen GLAD!!

Grannfejden

2009-11-02 @ 21:18:25

Slötittar lite på Grannfejden just nu, herregud säger jag bara. Hur kan människan bara vara allergisk mot "unga hästar" och inte "äldre hästar"?!?!?
Människan är även allergisk mot cigarettrök, men är rökare själv... Fattar inte hur det går ihop?!?
Just nu sitter jag så här :O


Strö

2009-11-02 @ 20:03:32

Nu är torven ut mockad och det nya strömaterialet inlagt i boxarna. Såg lite skumt ut att hälla ut ett antal säckar med pellets för att sedan vattna på det. Det var verkligen häftigt att se hur det expanderade efter att det blivit blött och det bildades en mjuk bädd. Ljust och fint blev det i stallet också, stor skillnad mot torven som var innan.

Träffade även hon som hade kommit på detta nya strömaterial, hon hade flygit hit från Norge! Förstod faktiskt norskan riktigt bra. Hon som har agenturen i Sverige var också med och såg till att allt gick rätt till ;)


laptop + stero = sant

2009-11-01 @ 21:13:00

Sedan jag köpte min laptop (drygt ett år sedan) har jag inte kunnat använda mina älskade högtalare som jag hade till min stationära dator. Laptopen och högtalarna går inte att koppla ihop utan jag skulle behöva någon slags adapter/ljudkort (5.1?). Det har gjort att jag lyssnat på musik genom de kassa laptophögtalarna, kvalitén vet nog de flesta hur den är.

Idag kom jag dock på den briljanta idéen med att koppla ihop laptopen med min stereo, har en sladd som jag brukar använda mellan ipoden och stereo. Kopplade iaf ihop laptopen och stereon med sladden och det funkar superbra, att jag inte kom på detta tidigare!?! Enda nackdelen är att jag nu har en lång sladd som hänger mellan laptopen och steron... Men det kan jag nog leva med och jag kan ändå inte röra mig på den ytan där sladden hänger, eller när jag ska böja mig till skrivaren, som för tillfället står på golvet, så hänger sladden lite ivägen.


Första november

2009-11-01 @ 12:51:15

Gjorde fajitas till lunch idag, första gången jag äter det och det var riktigt äckligt. Tänkte slänga det som blev över och som var planerat till morgondagens lunch men R ville ha det så hon fick det. Tänker iaf aldrig mera gör fajitas...

Nu velar jag om jag ska cykla och handla i G-sunda alt. cykla ner på stan för att samtidigt kolla i lite affärer eller om jag ska spara det till imorgon bitti innan skolan börjar...


RSS 2.0