-

2009-12-31 @ 15:43:30

GOTT NYTT ÅR!


ruta ett

2009-12-29 @ 19:07:41

Jag har väntat på detta och idag kom det, bakslaget. Allt har gått så bra och L har känts bättre än någonsin, har många gånger undrat när det skulle vända. Idag var dagen det skulle hända. När jag började skritta imorse kände jag att allt inte stod rätt till, höger bak hänger inte riktigt med. Tänker först att hon är lite stel alt har träningsvärk och vi fortsätter att skrittar. Provar att trava efter ett tag när det känns bra i skritten och då känner jag att höger bak verkligen inte hänger med... Skrittar igen och provar trava igen, en lite förbättring. Fortsätter på samma vis och det blir bättre och bättre men det släpper aldrig helt. Troligtvis har hon sträckt sig eller fläkt sig i hagen (dock var hon fin att rida igår em). Nu blir det butta i några dagar och skrittarbete, så får vi hoppas att tanten bättrar på sig.


Nyår?

2009-12-28 @ 17:36:49

Min nyårsafton är fortfarande oplanerad, kanske lika bra det då jag verkligen inte har något att ha på mig... Men det skulle sitta fint med en trevlig fest och bete sig lite fjortis, det var bra längesen nu ;P. Huvudstaden hade ju heller inte suttit helt fel. Jaja det visar sig vad som händer.


Snöridning

2009-12-27 @ 11:17:34

Ordningen är återställd nu när Emma pemma har masat sig hem från Tyskland. Idag gav vi oss ut på en lite tur i den härliga snön och den härliga kylan. Som traditionen bjuder när vi ska ut och rida på vintern så blir det svinkallt, idag hela -15 grader (vart kom den ifrån undrar jag, igår var det nollgradigt). Det positiva med kylan var att jag inte behövde oroa mig för snöstyltor då L inte har några snösulor och jag slapp således tillverka egna av glassförpackningar.

Vi trotsade kylan (som vanligt när det gäller oss) och begav oss ner på fältet en sväng och travad och galopperade (lite) i den djupa snön (=40 cm). Ingen hade ridit där innan oss så det var hur härligt som helst att trava runt i den oupptrampade snön. Hästarna njöt också. Härligt värre 


Sista minuten resa

2009-12-26 @ 16:56:28
Ja tack!

snö, snö & snö

2009-12-25 @ 17:22:56

Så var julafton över och snart är julen det också. Just nu snöar det för fullt, där sprack det med min tilltänkta skidtur. Det är 0 gradig och snön som faller ner är blöt, usch. Några minusgrader kan det väl iaf vara...


God Jul

2009-12-24 @ 08:56:49


down

2009-12-23 @ 16:23:13

Jag har på den senaste tiden känd mig trött, både i huvudet och kroppen. Jag skulle helst vilja sova hela dagarna. Undrar om jag har någon infektion i kroppen?



Imorgon är det julafton och jag har ingen julkänsla alls (trots alla snö), kan vi inte bara hoppa över den dagen?   


Jag har verkligen inget liv... :P

2009-12-22 @ 19:08:03

Idag känns det som om jag bara har rännt fram och tillbaka mellan huset och stallet. Började med att släppa ut L och CO imorse, mockade och fixade åt L och Z. På eftermiddagen tog jag in Z och Z, joggade även runt Z en sväng i ridhuset. Var meningen att jag skulle rida L på kvällens dressyr, men det var bara jag som skulle rida så då red jag L på eftermiddagen ist för att behöva åka en tredje gång till stallet.



Brr

2009-12-21 @ 17:39:38

Ute är det 19 grader kallt, tur att jag har min gosiga dunjacka som håller mig riktigt varm.
Har varit en sväng till stan för att trängas med allt folk och shoppa julklappar. Hittade inte allt som jag tänkt med det får duga ändå, har inte tid att åka in igen.

Nu har jag precis bakat lite julgodis, Mozartkulor och chokladfudge. Imorgon blir det att göra jordgubbskola (inte speciellt juligt men det ska nog funka tror jag ;))...


thoughts

2009-12-19 @ 11:53:18









I can't get him out of my head


Jullov?

2009-12-18 @ 19:24:56

Nu har jag jullov, eller ja projektet är inte klart så det blir väl inget jullov. Går ju bara så bra för oss med alla resultaten, en analys kommer från labbet samma dag som vi har deadline på att lämna in det färdig arbetet *underbart* Statistikern skulle försöka bli klar med resultaten han fick igår och idag av oss till den 23e, att han fick de så sent är på grund att våran kära beställare inte levererat resultaten i tid till oss (trots en massa påtryckningar, ja allt är en låååång historia). Så jag kanske har jullov ändå i några dagar då vi inte kan göra något förns de "färdiga" resultaten anländer, dock kommer detta att ligga och gnaga i huvudet och jag kommer att vara stressad över detta. Trodde att detta skulle bli den första julen på länge då jag inte skulle behöva tänka på skolan, men icke. Får väl vara glad över att jag inte har någon tenta efter jul som det vanligtvis brukar vara...


Done

2009-12-17 @ 19:28:46

Idag blev jag ägare till ytterligare ett körkort, BE. Så skönt att äntligen ha det klart!

Graderna inne stiger, rörmkaren har varit här och fixat och donat. Nu slipper man ha dunjacka och mössa på sig inne.

Missade Gals och Totilas nya världsrekord igår, orkade inte kolla klart på hela dressyren som gick på Eurosport igår. Förstod att jag skulle missa nått, men som tur är så finns youtube :D


Köldrekord

2009-12-17 @ 08:22:54

Nu menar jag inte utomhus utan inomhus. Hela 14 grader är det i köket och jag har 17 grader på mitt rum, lovely


Hej mitt vinterland

2009-12-16 @ 19:06:15

Bild från imorse när jag gick hem från jobbet, det är mysigt med snö!


Jag ser det snöar

2009-12-15 @ 19:37:02

Det har snöat hela natten och dagen lång, nu ligger det minst 2 dm snö på backen. Blev att pulsa till skolan imorse och det samma på hemvägen. Har tillbringat 9 timmar i skolan jobbandes med projektet som är långt ifrån klart och snart är det jullov... Väldigt frustrerande är att vi inte får våra resultat från handledaren vilket gör att vi inte kan göra det som vi behöver. Förhoppningsvis löser sig allt imorgon (känns dock som om vi sagt så ett tag nu)...

Ikväll (=nu) ska jag försöka stressa av och inte göra någonting, undrar om det går något bra på tv?


A Funny Day

2009-12-14 @ 19:13:31

Detta har jag pysslat med hela dagen (jag håller på än), sorterat data från våra maskiner vi använt under projektet. Ganska enformigt (observera antalet kolumner)... 



snö

2009-12-12 @ 17:58:27

Lagom till att årets julshow på ridskolan skulle dra igång så började det att snöa, mysigt. Frågan är nu om den lilla sön som anlände är här för att stanna?


the winner is

2009-12-11 @ 22:57:16

Jag vet inte om det var rätt eller fel, men han gjorde i alla fall vinnarlåten bäst och så jäkla bra!


cleaning

2009-12-10 @ 16:54:11

Städning står på kvällens schema, det är nämligen inspektion av korridoren imorgon. Vi brukar ha riktigt trevligt under dessa städdagar vilket gör att det inte känns lika jobbigt. Undrar om jag ska försöka lurar några att även städa mitt rum? ;)


streck

2009-12-09 @ 23:01:20

Denna dag tycker jag att vi drar ett streck över. Började med att upptäcka att min cykel hade fått en böld på hjulet när jag tidigt imorse skulle bege mig mot labbandet i grannstadsdelen. Bölden utvecklade sig väldigt snabbt till en punktering när jag började rulla cykeln någon cm framåt. Detta slutade med att jag fick gå den långa vägen (=1,5 km :P) och kom 15 min försent till labben. Labbandet pågick från kl 8 til strax innan kl 18, tjihoo. Men vi fick mycket gjort iaf men vi har väl minst lika mycket kvar att göra med att analysera alla data... Men vi fick några intressant resultat, trevligt. 


snart är dagen änligen över

2009-12-08 @ 23:50:11

Äntligen är denna dag över (jaja 10 min kvar), har hunnit med både en tenta och en uppkörning. Tentan var klurig och uppkörningen gick hyfsat, måste göra om funken. Fick den delen som jag abslut inte ville ha, kunde berätta allt som stod i boken men sen var det två frågor som jag kuggade på. Surt värre, men så är det nu tyvärr... Uppkörningsgubben var en riktig tråkmåns och stammade. Trafikskoleläraren tyckte även han att det var skummafrågor så... Jaja klarade iaf körningen och gjorde en klockren backning, det var målet för dagen.

Nu ska jag sova och ladda inför morgondagens projektlabbande som börjar kl 08.00, snark


imorgon

2009-12-07 @ 20:05:08

Imorgon är det tentadags, har inte skrivit en tentan på nästan ett år nu.
Tentaångesten har väl inet riktigt infunnit sig, har mycket annat att tänka på och det finns ju även omtentor...

Dags att återgå till Ullareds tittandet :)


En söndag

2009-12-06 @ 09:51:54

Har på morgonen varit och matat alla hästarna (= drygt 40 st), kissemissarna följde mina steg och kollade så att allt gick rätt till. De är goa dem där små krabaterna. Släppte även ut hästarna som ingår i vårat in och utsläpps schema, fixat till L har jag också hunnit med. Nu har jag bara ridningen kvar, den tar jag efter lunch då jag även ska ta in hästarna.

L har tydligen varit väldigt på G i veckan och gjort allt annat än det hon skulle ha gjort. Men igår så gick hon kanon den största delen av ridtiden, efter galoppen så hade vi ett tag lite delade meningar om hur fort det skulle gå... Hon blir även stadigare och stadigare, vilket känns så otroligt bra.

På eftermiddagen/kvällen hängde jag med S som skulle upp till FRK och träna dressyr, hon behövde hjälp med lastning och hästhantering. Fick lite tips på nya övningar som jag tänkte utsätta L för idag ;)

Idag blir det förutom ridning, plugg på både det ena och det andra...


Ishotellet?

2009-12-04 @ 10:36:04

Det är verkligen hur kallt som helst i detta hus, om det fortsätter så här så kommer jag att behöva använda dunjacka, vantar och mössa inomhus. Snudd på att det är varmare i ishotellet än här just nu... 


plugg, plugg å plugg

2009-12-03 @ 21:35:03

Eftermiddagen och kvällen har gått i studiernas tecken. R kom in och pluggade sitt inne hos mig en sväng medans jag pluggade på mina saker. Det är mycket lättare att sitta och plugga när man vet att någon annan också gör det, även om vi nu pluggar på olika saker.

Efter några timmars plugg blev det matlagning, amerikanska pannkakor för min del. Mumsigt och det var någon vecka sedan nu.

Efter maten satte L och jag oss ner i köket och pluggade tillsammans på diverse delar inför tentan, vi var flitiga och kom verkligen framåt i studierna. Konstigt nog känns det som om jag är i någorlunda fas, även om jag inte borde vara det...

Nu ska jag nog titta på Ullered som jag missade i måndags, sedan är det dags för sängen. Inget mer plugg för idag.


Hoppfull

2009-12-03 @ 15:26:44

Jag har nog större koll än vad jag tror, det gick riktigt bra när jag gjorde den gamla tentan. Förhoppningsvis håller det i sig till tisdag och den riktiga tentan. Vet dock inte vilken gräns som är godkänd, men klarade den med marginal om det är 50% gräns och med hyfsad marginal om det är 60%. Det kanske finns ett litet hopp ändå ;)


Low battery

2009-12-02 @ 19:45:32

Klockan 00.20 i natt fick min brandvarnares batteri för sig att ta slut. Jag hade nästan nyss somnat och sedan vaknade jag av ett pip, kopplade inte direkt vad det var som lät. Till att börja med orkade jag inte gå upp och drar ur batteriet utan försökte sova vidare, efter två pip inom tio minuter så beslöt jag mig för att gå upp och försöka få ur batteriet. Det visade sig inte vara alltför lätt. Orkade inte gå ner till köket och hämta en köksstol så jag tog min skrivbordstol med hjul (fy på mig). Balanserade på stolen med en hand hållandes i dörrkarmen och med den andra försökte jag ta ner brandvarnaren. Efter att ha vridit åt alla möjliga håll så fick jag tillslut ner den jäkel. Nu skulle ju bara batteriet ut, det satt som gjutet men lyckades även pilla ut det efter några försök. Sedan var det dags för det lättaste av allt att sätt tillbaka den igen, jo tjena det var visst inte så enkelt. Lyckades få in ena pluppen i hålet men den andra ville, men efter även här några försök så  gick det vägen och jag kunde vrida fast brandvarnaren. Roligare kan man ha på natten...

Nu sitter det inget batteri i varnaren och jag hoppas att det inte börjar brinna, dock så lär jag höra den som sitter i trapphallen. Den hördes i alla fall när den batteri höll på att ta slut, dock så är det inte alltför lätt att byta batteri på den, då den sitter väldigt högt uppe (runt 4m ?). Hur någon lyckades placera den där är ett mysterium... 


Premiär

2009-12-02 @ 18:24:15

Just nu pågår världscuppremiären i skidskytte för damer, äntligen. Bra går det för svenskorna också, Helena leder strax före ACO. Det kan ju inte bli bättre och det lutar åt att det kommer att bli svenskt i topp!


nicht gut

2009-12-01 @ 22:25:39

Idag har jag glömt att äta kvällsmat... Har nog hamnat i mitt icke braiga beteende igen, måste se till att skärpa mig.


Första december

2009-12-01 @ 09:40:46

Första december idag och det är inte ens en gnutta snö på marken, tråkigt värre. Känns inte som om det kommer att komma någon snö än på ett tag, förhoppningsvis så kommer det lite vitt till julafton i alla fall.

Idag ska jag försöka vara lite flitigare med pluggande än vad jag var igår, motivationen finns inte så det är inte så lätt att ta fram böckerna. En vecka kvar till tentan så jag måste verkligen ta tag i det här nu...


RSS 2.0