Småpojkar

2011-03-31 @ 21:46:00

Hjälper RW att rida in sin mammas två 3-åringar och här är de duktiga småpojkarna. Den mörkbruna har jag tom kunnat sitta upp på idag, andra gången som vi hängde på honom. Den andra är inte riktigt lika "positiv" till detta med att bli riden men det går framåt. Båda har även lasttränats idag och det var verkligen hakuna matata =)



Chili con linser

2011-03-29 @ 12:40:39

Efter att varken behövt laga mat eller handla på 5 veckor så var det faktiskt kul att få göra det :P. Åkte och storhandlade igår och det var konstigt att ingen packade kassarna vid kassan (i Kenya så står det en och packar alla kassarna, snacka om service!!).

Idag bestämde jag mig för att testa på något "nytt" i matväg, kocken som var med oss de flesta veckor i Kenya serverade en jättegod linsgryta en dag så jag testade nått liknande idag. Hans var dock mycket godare och smakrikare men min var inte helt fel den heller ;P. Snabbt och lättlagat är det också, vilket jag tycker är kanon.

Recept
1 dl röda linser
3 dl vatten
1 burk vita bönor i tomatsås
1 burk krossade tomater
Fryst grönsaksblandning
1 grönsaksbuljongtärning
Salt
Peppar
Chilipulver
Paprikapulver

Koka linserna i 5-10 min, tillsätt sedan vita bönor, krossade tomater, buljongtärning och frysta grönsakerna (så mycket som du vill ha). Krydda efter behag. Låt allt sjuda tills grönsakerna har blivit varma. Servera med kokt ris.


förkylt

2011-03-27 @ 19:42:47

Här har det varit väldigt förkylt hela veckan, har dock inte kunnat hålla mig ifrån hästarna. Red träning för B i onsdags på bästa L och hon gick verkligen super! Trots att jag inte ridit på 4 veckor så gick det kanon och vilken härlig känsla det var, vi kan göra allt när det går som bäst! Idag var dock tanten inte lika rolig men man kan ju inte ha bra dagar jämt ;P.

Annars har jag tvättat all tvätt, påbörjat hemtentan på Kenyaresan och varit och shoppat i stan. Det som blev inhandlat var en Pikeurjacka, Mountainhorse fleece/softshell jacka, en funktionspike och ett par shorts.

Imorgon börjar en ny vecka och på tisdag börjar allvaret igen!


Home sweet home

2011-03-20 @ 21:43:33

Nu är mitt Kenyaäventyr över och äventyr har det minsann varit. En uppdatering kommer inom kort men det är faktiskt skönt att vara hemma i kalla Sverige efter en månad i Kenya.


RSS 2.0