closed

2010-02-28 @ 20:20:55

Ridhuset har varit stängt från i torsdags pga av snöskottning av taket, alltså ingen träning i torsdags och idag. Har inte gått att rida alls, blev en skrittur i fredags men det var verkligen halt trots broddarna. Igår var det isbana ut på alla vägar så L fick stå och idag var det lite snö ovan på alla is vilket betydde att L fick stå även idag. Ingången till paddocken är även igenplogad, men det gör inte så mycket då det är för mycket snö för att det ska bli någon vettig ridning där. Tråkigt värre är det, men snön måste ju av taket (det var 1 meter på sina ställen) så det är bara att acceptera.

Jag är ännu inte helt frisk från min förkylning så det blev inga skidor denna helg heller. Har inte varit med om en sån här segdragen förkylning, undrar vad jag blivit drabbad av? Jag som brukar klara mig. Men nästa helg måste jag vara frisk och då blir det skidåkning!

Dags att återgå till 5-mils tittandet.


villken match

2010-02-27 @ 10:34:49

Ojoj vilken match det var i natt, det var verkligen en blandning av högklassig curling och en hel del missar. Spännande ända in i det sitsa även om Kanada såg ut att gå mot guldet i den sista stenen i skiljeomgången. Men curling är curling och det är inte slut förns den sista stenen är slagen. Vilken bragd av lag Norberg att vända matchen när det såg rikitigt riktigt illa ut och försvara guldet från Turin!!


skitväder

2010-02-26 @ 09:54:42

Igår kväll och i natt snöade det ytterligare minst 1 dm och nu regnar det, yey! Behöver jag säga att jag älskar detta väder?


gäsp

2010-02-25 @ 11:45:20

Nu är beteendestudien avklarad, vi delade upp oss i stallet så att vi bara behövde sitta en timma itaget (totalt 3 timmar). Det var alldeles lagom och man hann inte frys så mycket. Efter lottdragning om när vilka som skulle sitta under vilka tider så var det dags att börja. Jag fick mitt sista pass till kl 5 vilket betydde att jag sedan kunde åka hem och sova. De som inte satt i stallet jobbade på projektrapporterna som ska skrivas vad gäller studieresan och detta projekt. Natten flöt på bra och vi var riktigt flitiga, studiereserapportern blev nästan klar men den bör nog läsas igenom en sväng så att vi inte har flummat på alltför mycket när tröttheten slog till.

Vid halv sjutiden imorse låg jag äntligen i min säng och kunde sova, kände mig förvånansvärt pigg efter att ha varit vaken i drygt 25 h. Men det var verkligen skönt att sova dock så vaknade jag lite då och då. Gick upp vid 11 för att inet förstöra dagen helt och vända tillbaka dygnet.

Hann se slutdelen av stafetten i går och den var verkligen grym! Grabbarna gjorde alla ett rikitigt bra lopp som slutade med ytterligare ett GULD!


övertid

2010-02-24 @ 18:24:53

Idag blev det 1,25 h övertid, alltid trevlig med några extra timmar. Men det är lite sjukt att man går upp i ottan (strax efter kl 5) och jobbar 2 h för en skitlön. Jag försöker tänka att dessa pengar är bättre än inga och jag trivs bra med jobbet (betald träning :P). Tycker dock att vi kunde få en skälig lön och semesterersättning.

Ikväll är det skolarbete som gäller, beteendestudier under natten. Det kommer att bli kallt, långsamt och jag kommer att vara sjuktrött (har varit uppe sen kl 5 imorse). Men är ju van vid nattarbete så jag vet att jag fixar det oavsett hur dåligt jag sovit innan. Är ju van att ha jobbat 4-5 dagar innan det är dags för 2-3 nattpass så detta är väl a piece of cake :P


Exam

2010-02-23 @ 19:24:44

Tentan är skriver och tja det gick väl så där. Känns som om jag ligger på gränsen, det var inte mina frågor och väldigt många frågor där man kunde skriva hela uppsatser. Skrev 5 a4 på en fråga och det känns som om jag missat hälften typ. Sållade lite under mitt pluggande och det jag sållat bort kom så klart på tentan...

Förkylningen har inte blivit bättre och förutsättningarna inför och vid tentan var väl inte de bästa. Trots förkylningen blir det jobb som vanligt tidigt imorgon bitti. Är iaf ledig på dagen så det är skönt.

Dags att återgå till OS-tittandet, idag håller jag tummarna för skidskyttedamerna i stafetten. Såg även att många av skidtjejerna är sjuka, attans otur. De som var i så fin form och en medalj i stafettn hade varit möjlig. Får hoppas att killarna klarar sig!


mirakel

2010-02-22 @ 09:59:56

På något mirakulöst sett klarade jag tentan där det krävdes 100% rätt. Hoppas att jag har samma tur (eller skicklighet) imorgon.

Idag var det väldigt varmt ute, inte långt från -30 grader. Lovely


söndag

2010-02-21 @ 10:53:18

Det är strålande sol ute och en massa snö, som tur är har det slutat snöa. Verkligen ett perfekt väder att ge sig ut i skidspåret men min förkylning vill inte släppa. Vet inte vad jag har gjort för att förtjäna denna förkylning, jag som aldrig brukar vara sjuk men tji fick jag denna gång.

Blir att fortsätta med tentapluggandet istället för att tillbringa dagen i skidspåren. Har tagit mig igenom alla instuderingsfrågor så nu är det bara att försöka trycka in allt och hoppas att det stannar kvar till tisdag.

Som vanligt blir det OS-tittande ikväll, på schemat är det alpint (superkomben) och skidskytte (både damer och herrar). Jag hoppas att Helena nu lyckas samla sig och ta sin efterlängtade medalj!


OS-GULD & OS-BRONS

2010-02-21 @ 00:33:45

Vilket lopp!!

Grymt bra kört av samtliga svenskar. Guld till Hellner och brons till Olsson, Södergren tog en finfin 10e plats.


Nu är jag själv sjukt taggad för skidåkning, hade jag inte varit så grymt förkyld hade jag gett mig ut på en söndagstur.


Jag ser det snöar, jag ser det snöar

2010-02-20 @ 15:56:44

Snön vräker ner och det blåser isbjörnar ute. Tycker att det räcker med denna skitsnö nu, hur mycket ska det komma egentligen?? 
Är fortfarande mega förkyld och mitt behov att gå är väldigt liten. försöker tentaplugga men det går sådär, vet inte har jag ska hinna få in allt innan tisdag men det är bara att kämpa på antar jag.

OS fortsätter och det går ju ganska bra för svenskarna, ytterligare en medalj blev det igår kväll. Ingen kan väl ha missat att Anna tog ett silver i gårdagens skiathlon, det var hon verkligen värd och superkul för henne. 
Svenskarna fortsätter även krascha i alpinbackarna igår var det Järbyns tur att smaka på snön, vilken jäkla krasch och den såg riktigt utäckt ut. Han verkar som tur är precis som Anja ha klarats sig mirakulöst bra. 

Ikväll är det melodifestivalen, skiathlon för herrar (heja Södergren, Hellner och Olsson), super-G för damer och sedan damernas curling. Blir en jobbig kväll ;P 


Sjuk

2010-02-19 @ 08:29:02

Det är verkligen skönt att vara hemma från studieresan igen. Två långa dagar har det varot och de har känts väldigt långa då jag samtidigt har varit mega förkyld. Vi har för det mesta suttit i bussen känns det som, i onsdags åkte vi halv 8 från skolans parkering och anlände till vandrarhemmet i Nkpg halv 8 på kvällen, under dagen hade vi varit ute på diverse gårdar i rygt 4 timmar. Detsamma gäller gårdagen.
Lärdomar av resan är att frikotrafik inte fungerar i Lely & att HIT är en dyrrrr lösdrift...

Idag vaknade jag med feber, ska ju jobba i helgen men hoppas att någon kan ta mina pass. Förlorar ungefär 2 tusen på detta men jag är helt slut bara jag rör på mig så det kommer inte funka att jobba i vilket fall...


resa

2010-02-16 @ 19:02:19

Så var det återdags att ge sig iväg på en studieresa. Denna resa över 2 dagar går mot Nkpg med att antal stopp på vägen dit och hem. Jag är inte direkt pepp på att åka, är mega förkyld men måste följa med då det är obligatoriskt...


OS-GULD

2010-02-15 @ 19:48:54

Fan vad gött! Kalla tog Sveriges första medalj och ett guld dessutom! Haag ska vi inte heller glömma som blev fyra, några snöpliga sekunder från en medalj.

Nu är det att hålla tummarna för herrarna!


Helg

2010-02-12 @ 08:37:40

Så var det äntligen helg igen, dock lär jag plugg hela helgen då tenat nr 2 närmar sig med stormsteg. Ska även försöka ge mig ut på en skidtur mellan allt pluggande.

Känner av gårdagens träning, mest känns det i lår och överarmarna. Men det är ganska skönt att ha träningsvärk för då har man ju gjort något vettigt :P


Cirkel

2010-02-11 @ 19:43:52

Vad: cirkelträning
Sträcka: -
Tid:  90 min
Kilometertid:

Kommentar: Har nästan nyss kommit hem från ett cirkelträningspass nere i idrottshallen. Första gången jag var på detta pass och det var kul! Bra träning för hela kroppen, både kondition och styrka. Blir nog att gå ner på flera såna. Gratis är det också!


work work work

2010-02-10 @ 15:58:41

Jobbade både igår och idag. Igår var det rena lugnet, inte alls många inlagda (11 st + 2 iso). Idag var det också lugnt men några fler patienter hade trillat in (~16 + 1 iso). Var grymt sliten när klockan ringde imorse, trodde inte att jag skulle överleva jobbpasset. Men 6 boxar mockade och lite annat fix gjorde visst susen för jag var ganska pigg när jag återvände hem för att inta frukost nr 2.

Ingen sovmorgon bler det imorgon heller 05.30 rullar bilen mot stallet där det ska genomföras lite undersökningar till projektarbetet vi har i kursen jag läser nu. Jag kommer att vara totalt slut efter denna vecka...


snabba cash

2010-02-09 @ 20:57:10

Jag kom 40 sidor in i boken innan jag gav upp, men idag har jag sett hela filmen! Kan inte säga om filmen var bättre än boken men helt okej var den (eller ja filmen var bättre). Sen är det ju inte helt fel att "Frank Wagner" är med ;P

 


Årets första

2010-02-06 @ 17:38:25

Vad: längdåkning
Sträcka: 3 km
Tid: -
Kilometertid: -

Kommentar: Idag tog jag årets första skidtur, började med en kort 3 km tur och ingen tidtagning. Kändes helt okej men glidet var bättre bakåt...


trafik

2010-02-04 @ 22:28:33

Ja detta har det pratats om idag, alltså inte trafik med bilar och cyklar utan trafiken i lagårn. Väldigt intressant och bra föreläsning, bäst hittills på denna kurs.

Annars har det tentapluggats idag, hela förmiddagen och pyttelite nu under kvällen. Imorgon gäller det och det går som det går, känns ganska hopplöst att kunna få 100% på denna tenta. Vet att jag kan räkna men om det går bra beror på hur luddiga frågorna är (risken är stor att frågorna är bra luddiga då den som gör tentan är luddig).

Jaja, det ordnar sig förr eller senare...


mittwoch

2010-02-03 @ 18:40:26

Imorse hann jag mocka 5 vanliga boxar + 1 iso (var totalt 15 hästar och vi är 4 som jobbar så jag undrar vad de andra höll på med) samt fylla på en massa halm. Mockade åt en 3-årig isis och den vill inte riktigt stå uppbunden, tog sig även ett tjuvnyp på min arm samt hade ner sin vattenhink så att jag blev helt dyngsur...

Gick sedan hem och sov en stund innan det var dags att gå till skolan. Föreläsningarna var väl inte direkt några höjdare, eller jag borde skriva föreläsningen då jag skippade den sista. Hade ingen lust att sitta i skolan till kl 17 så jag tog lite ledigt och åkte er på stan för att handla lite käk istället.  

Nu kallar tvättmaskinen! Sedan blir det plugg inför fredagens tenta där G-gränsen ligger på 100%...


today

2010-02-02 @ 20:16:26
  • studiebesök på Länsstyrelsen - roligt och intressant.
  • ridning på häst som har placering i svår hoppning - väldigt mysig och trevlig häst.
  • shoppingdate med S - trevligt som vanligt.

Sammanfattning en rolig och intensiv dag, nu väntar sängen och laddning inför jobb tidigt imorgon.


Februari

2010-02-01 @ 18:50:55

Så har det redan gått en månad av det nya året, vad tiden går (skrämmande) fort.
Starten på årets andra månad kunda ha börjat bättre, jag fick ett trevligt brev från fk om att jag måste betala tillbaka bostadsbirdraget (eller lånet som det borde heta) för 2008. Inte nog med att jag ska betala tillbaka bidrag utan jag ska betala tillbaka 100 kr till då de har lagt till en ränta, va fasen (nu borde det verkligen hete lån). De månaderna (våren 08) jag ansökte om bidraget så var min inkomst bidragsgrundande men jag jobbade sedan på sommaren och tjänade för mycket. Tycker att det är fel att de räknar på årsinkomsten.
Kul att behöva betala 3600 kr på en gång, vet dock inte när det ska betalas tillbaka då jag kan komplettera och "överklaga" besultet till mitten av februari. 

Dagen räddades av R som gav mig en fin bergspalm, blev verkligen jätteglad!! Tusen tack! Nu ska jag bara komma ihåg att vattna den så att den inte dör, undrar hur det ska gå... :P  


RSS 2.0