Helg

2010-01-29 @ 15:32:09

Nu tar jag helg, fy fan vad skönt!

Dock blir det plugg i helgen, tenta på fredag med kravet av 100% rätt. Ska även hinna med lite hästeri, L ska tömköras (ord. från vet.) och S ksa trimmas. Om vädret tillåter ska jag försöka åka lite skidor också.


Vinterland

2010-01-28 @ 11:38:00

Så kom det en massa snö igen *mutter*
Jag vill ha sol och värme!!


Empty

2010-01-25 @ 20:36:08

Det är verkligen tomt här hemma. L är i Götet, H och H är i Åre och åker skidor, D har jag ännu inte sett till (dock var skorna här på fm (tror jag) men har sedan inte dykt upp igen). Det är alltså bara jag, R samt de två utbytestudenterna här. Nedervåningen är alltså helt tom. Konstigt känns det iaf med all tysthet.




Pussel

2010-01-22 @ 19:18:00

Imorgon blir det ett pusslande för min del, ska hinna rida 3 hästar. Inget problem med det utan problemet är bristen på lediga tider i ridhuset. Tur att jag blev uppdaterad av C på morgondagens bokningar annars hade jag fått en trevlig överraskning imorgon. Hade tidigare checkat av de bokade tiderna med A vid lunch och då var det helt okej bokningar sedan måste det har kommit till några. Hatar när det bara dyker upp bokade tider sådär, ibland kan det vara med typ en timmes varsel.

Blir att stiga upp i ottan för att försöka hinna rida två utav hästarna innan kl 9 då lektionerna startar. Den tredje hästen blir det att rida när det är ledigt mellan kl 12.30 och 14. Jag skulle behöva en hästskötare som servar mig med hästarna ;P

Plan som för respektive häst är som följer:
S - jogging och lösgörande övningar, hitta en bra bjudning där hon bär sig själv.
Z - vet inte riktigt vad han har gjort i veckan men det blir att checka av att bogarna är där de ska och att han inte krullar ihop sig som han kan göra.
L - planen är lätt jogging då hon inte är riktigt igång efter hennes sträckning. Hon kändes tydligen fin idag tills efter galoppen då hon åter kändes konstig i bak. Om hon känns ofräsch imorgon blir det bara skritt.

Jag har inte ridit på två veckor och jag kommer nog att ha en jäkla träningsvärk efter denna helg med tre hästar både imorgon och på söndag ;)


En ledig dag

2010-01-19 @ 19:48:40

Dagens föreläsning blev inställd så jag har varit ledig idag. Har dock inte gjort mycket vettigt... Lagat en god lasagne (så nu har jag mat för en tid framöver), varit en sväng på stan (hittade nada), tittat på avsnitt 11 av DH (orkade inte vänta på att det skulle börja igen här i Sverige) och snackat med folket här hemma.

Imorgon blir det jobb, studiebesök och eventuellt plugg med R.

Undrar vad jag ska fördriva resten av kvällen med, kanske lite handboll?


VT

2010-01-18 @ 19:54:09

Idag drog vårterminen igång med buller och bong. Det kommer att bli en tuff vårtermin det här känner jag, projektarbeten och föreläsningar hit och dit. Men det som inte dödar det härdar...
I den ena kursen går vi typ bara på eftermiddagrna, så himla drygt. I den andra är det inte mycket schemalagt men det ska göras ett stort projektarbete så det blir mycket pyssel med det. På nått sätt ska jag få ihop allt detta.

S the dog är på besök och hon ligger nu och sover på mina skor, det skulle jag också vilja göra (men inte på skorna utan i sängen).

Idrottsgalan kallar!


Ponnyakuten

2010-01-17 @ 19:35:23

Tittade alldeles nyss på första avsnittet av ponnyakuten, kan nog bli ett roligt program. Sötast var nog ponnyn som bara ville hoppa om barnets pappa sprang före. Frågan är hur högt pappan kan hoppa?

För er som missade kvällens program på tvn så går det att göra som jag och kolla på svtPlay (såg nu att även del 2 ligger uppe).


Brist

2010-01-17 @ 19:31:09

Har varit lite dåligt med uppdateringar den senaste tiden... Har inte haft någon bloggmotivation och mycket annat att tänka på. Motivationen är väl inte helt tillbaka men ett inlägg kommer ändå ;P.

Kursen som jag läst sedan augusti är nu äntligen över och imorgon börjar två nya kurser, roligt värre. Under tio veckor framåt kommer jag att plugga 133 %, ska bli spännade att se hur det går. Ska även hinna med att jobba, ibland känns det som om dygnet har för få timmar. På tal om jobb så har jag jobbade jag igår, inte många hästar inne så det var ganska lugnt om man jämför med helgen jag jobbade innan jul... 

Imorgon flyttar det in en ny granne, ska bli spännade att se vad det är för en typ och vad det är för landsman. L som bodde i rummet tidigare åkte hem till Kanada i fredags. Verkligen tråkigt då det har funkat så himla bra med henne och hon är riktigt trevlig. 

Ikväll blir det Falk tittande och sedan sängen. 


FÄRDIGT

2010-01-08 @ 00:12:38

Nu är vi äntligen färdiga med rapporten, timman blev visst sen. Eller helt färdiga är vi egentligen inte då det fattas resultat ännu, men nu är det skickat till alla berörda. Jag och M är iaf nöjda med det vi lyckades fixa nu under kvällen.

Nu ska jag gå och sova, det är ju en dag imorgon också (eller det är ju idag ju).


torsdag

2010-01-07 @ 21:51:32

Idag har inte gjort många knop, jag har legat i soffan och kollat på skidor och skidskytte. Har även hunnit med lite projektjobb som mest bestod av att klippa och klistra.

Nu sitter jag och M via msn och försöker få ihop det sista och sätta allt tillrätta igen efter att två övriga i gruppen flyttat och tagit bort delar som skulle var kvar... rörigt värre. Förhoppningsvis så får vi klart allt och kan lämna in den idag eller inatt.

Vad gäller temperaturen så har det varit lite varmare idag, -4 grader i solen vid lunchtid men sen kröp det ner mot -15 igen senare under eftermiddagen. Imorgon skulle det kunna bli riktigt ruggigt igen.


istid?

2010-01-06 @ 15:38:59

Jag börjar tro att det är nästa istid som har anlänt. Idag var/är det drygt 25 grader kallt ute och inte ska det bli bättre framöver (imorgon kunde det väl vara runt -11 = rena sommarvärmen just nu). 


-22

2010-01-05 @ 17:35:15

Idag har det varit svinkallt, -22 grader var det när jag åkte från stallet nu på eftermiddagen. Brr
Jag vill att solen och värmen ska komma tillbaka, sinom tid så gör det men jag vill ha det varmt och skönt nu!


back in business

2010-01-04 @ 21:10:22

Idag klev jag upp i ottan (kl 6) för att hinna med bussen mot (m)Uppsala som går strax efter kl 7. Träffade två av mina projektkamrater på AMM strax efter klockan 9. Strax efter kl 18 satt jag åter på bussen mot Vås. Hela dagen har ägnats åt att försöka färdigställa vårat projekt, vi är fortfarande lång ifrån klara men vi är närmare målet än vad vi var igår. Vi har idag äntligen fått resultaten på alla delar utom en, dessa resultat har vi idag suttit och pusslat ihop och kommenterat. Mycket siffror att hålla reda på så att de hamnar rätt och jag är verkligen helt slut efter denna dag. Fattar inte hur en massa folk orkar pendla mellan dessa två städer dagligen??


Mina tår

2010-01-03 @ 20:41:51

Mina tår är sig inte lika efter gårdagens rittur ute i det härliga men kalla (-8 grader) vintervädret. Det var 10 isbitar som återvände efter den timmes långa ridturen i all snö. Det var inte skönt att duscha efter den turen kan jag meddela, jag höll på att spy av all smärta i mina tår då blodcirkulationen började återvända. 
Idag har min tår gjort ont, känns som träningsvärk och de är ganska kalla... Nicht gut





The wall is close


2010

2010-01-01 @ 19:05:48

Så var 00-talet över.
I år ska jag ta tag i vissa saker, plugga 150% under VT (om jag orkar, annars blir det bara 125%), jobba och slita. Jag har stora förhoppningar på att detta ska bli ett bra år :)


RSS 2.0