Älskade hästar

2009-07-10 @ 22:38:00
RIN har upphävt Kroons tävlingsförbud under deras utredning, verkligen helt sjukt. Detta måste tyda på att de kommer att frikänna henne alternativt korta avstängningen. Tydligen så är det helt okej att tävla behandlade hästar, hela denna historia är verkligen sorlig och helt sjuk.

En svensk ryttare har även tilldelats en varning under NBM, då det vid en bett kontroll upptäcktes en stor mängd grus i hästens mun. Vilken är så dum att man stoppar grus i munnen? Vad vill man upp nå? Skarpare bett? Helt otroligt att det ens förkommer och att man kommer på tanken!

I dagarna så publicerade DR sin rapport om hästhållningen i detta land, jag är inget fan av DR och det som står i denna rapport är väl inga nyheter direkt. Tycker att rapporten i det stora hela är ganska bra, tycker dock att den speglas väldigt mycket av vilka åsikter de gick in med när de startade "utredningen".

Det finns mycket att förbättra när det gäller dagens hästhållning bl.a. längre utevistelse, större tillgång till grovfoder mm. Vad gäller tävlingsbiten så måste förbundet verkligen ta tag i problemen och vara hårdare, man ska inte komma undan med att behandla hästarna som vissa har gjort/gör. Man måste försöka komma åt de som vill ta genvägar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0