Åter

2009-10-28 @ 20:27:47

Igår åkte vi kl 7 från F&S mot Jönköping och idag kl 19.35 var vi åter. Många timmar på bussen har det blivit...

Under resan till Jkpg kollade vi på filmen She´s the man, väldigt lättsam och bra bussfilm, det blev även ett stop utanför Nyköping för att inhandla fika. Efter drygt 5h bussåkande anlände vi till Elmia. Elmia var verkligen en besvikelse, vilken lite mässa som det tog ca 30 min att gå igenom (det var inte den stora jordbruksmässan utan en annan om närproducerat). Maten som ingick i det hutlösa inträdet var inte heller den någon höjdare.

Efter att ha varit på Elmia i 1,5h beslutade vi att gå till Charlies häst & hund, dvs en promenad genom hela Jkpg. Vi orienterade oss dit med hjälp av busshållplatskartor och vi hittade rätt på en gång! Tog en dryg timme att gå dit och det var det värt, vilken underbar och stor affär. Synd att den inte ligger närmare. Efter att vi varit där i en timme så gick vi mot vandrarhemmet, vi hittade en "genväg" så vi slapp gå hela vägen tillbaka in till stan och därifrån ta oss till vandrahemmet. Genvägen var en cykelväg runt den sjö som vandrarhemmet skulle ligga vid, det tog runt 40 min att gå dit. Vandrarhemmet var verkligen kanon! Helt nybyggt och invigt i mitten av oktober, enda skillnaden mot ett hotell var att man måste bädda själv.

På kvällen var vi ett gäng (17 st inkl "fröken" som vi bjudit med) som var in till city och åt på Jensens, verkligen god mat och supertrevligt hade vi det. Sedan återvände vi till vandrarhemmet och ramlade i säng, trötta och väldigt mätta.

Dag två tillbringades på jordbruksverket där de berättade om vad de pysslade med mm, intressant. Sedan var det dags att bege sig hemåt. Under bussresan hem var det filmdags igen, denna gång Robert Gustafssons film samt Jalla Jalla, vi hade inte så mycket annat att välja på...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0